content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Şub

Ordu Çürüklerini mi Ayıklatıyor ?

Ergenekon davası iddianame kabul edilirse başlayacak, yoksa Haham Tuncay’ ın 32. günde açıkladığı gibi hiçbirşey çıkmayacak ve olan ülkemin güzel insanlarına olacaktır. 

Bu arada hemen aklıma takılan soruları da sizlerle paylaşmayı bir görev biliyorum. Çünkü bildiğimiz gibi Ordu mensuplarını ancak Askeri Mahkemeler yargılar. Ancak iki general sıradan bir zanlı gibi tutuklanıyor ve askerden çıt yok. Peki bu ne anlama geliyor? Acaba Silahlı Kuvvetler ve üst düzey komutanlar ordu içindeki cunta yapılanmalarından rahatsızlık duyarak çürük elmalarını AKP iktidarı yoluyla mı temizletiyor? Eğer bu yorum ve düşüncemiz yanlışsa ordu kendi mensuplarını askeri mahkemelerde yargılamalı değil mi? Peki neden şu ana kadar soruşturma bile açılmamıştır? Neden sessizlik devam etmektedir? O zaman bu görüşümüz sanki sükut ıkrardan gelir mantığı ile doğrulanıyor mu?

Biliyorum sizlerin de kafanıza takılan epey sorular var. Bunların bir kısmını içinizden geçtiği gibi ben sizlerle paylaşmak istiyorum.

Önce bu Haham Tuncay kim? Bu kadar belgeyi nereden ve nasıl topladı? Bu belge ve bilgiler bu hahama kim ve kimler tarafından, ne amaçla verildi? Bu haham Amerika ve Kanada’ya nasıl ve kimler tarafından, niye kaçırıldı? Kendinin iddia ettiği gibi Kanada da neden tehdit edilip, kendinin bir türlü açıklamadığı birileri veya biryerlerce niye korunuyor? Fetullah Gülen ile Haham arasındaki ilişki ne? Neden Haham Tuncay Fetullah Gülen¹e asla toz kondurmuyor ve o tür soruları geçiştiriyor?

Bu haham kimlerin ve hangi ülkelerin istihbarat örgütleri tarafından ve ne amaçlarla kullanılıyor ve de korunuyor? Mit ile ilişkisi yoksa niye bir gazeteciye servis yapılan Mit kaynaklı bilgiler Tuncay¹a birileri tarafından hemen ulaştırılıyor?

7 yıl önceki bilgi ve belgeleri AKP dışındaki tüm iktidarlar gizledi de bu bilgiler AKP iktidarının ikinci döneminde ortaya yeniden servis yapıldı, AKP 5 yıl bu bilgilerden habersiz miydi? Yoksa tam ABD ile ilişkilerinin sıkıntıya girdiği, AB ne iyice yanaşıldığı bir dönemde Ergenekon soruşturması başlatıldı? Neden bugüne kadar bu Tuncay sanık veya tanık sıfatıyla bilgisine başvurularak ifadesi alınmadı veya alınmasına Savcılar heyetince lüzum görülmedi?

Genel Kurmay bu soruşturmanın neresinde ve ne kadar ilgili? Eğer ordu içinde eksik olmayan cuntalardan biri ile karşı karşıya ise neden Askeri Mahkemeler ve iç soruşturmalar yolu değil de sivil yargıya iş bırakıldı? Eğer tutuklu askerler suçlu ise neden Askeri mahkemeler çalıştırımıyor, değilse askerin bu kadar hırpalanmasına niye göz yumularak zaten yıpratılma rekorlarının kırıldığı bir dönemde böyle bir  yıpratılmaya ses çıkarılmıyor?

Bütün bu soruları herkes kendine göre cevaplayıp kafasında cevaplarını da aramalı diye düşünüyorum. Ayrıca buradan bu soruşturmada adı geçen herkesin sanık veya tanık sıfatıyla soruşturmaya dahil edilmesi için Cumhuriyet Savcılıklarını da göreve çağırıyorum. Eğer adil ve hukuki bir yargılamadan bahsedilecekse bunlar mutlaka yapılmalı, kamuoyu da basının ve işbirlikçilerin kirli ve kafa karıştırıcı yayınlarından kurtarılmalıdır. Bu da yargının asli görevidir.

Bir de soruşturma safhasında servis yapan ve yapılanlarda mutlaka yasalar çerçevesinde yargılanmalı ve hukukun üstünlüğü, demokrasi kuralları kesinlikle işletilmelidir.

Bu da önce Cumhurbaşkanı, Hükümet ve yargının işidir. Herkes işini yapmak zorundadır.

Milletimiz bunu beklemekte ve istemektedir.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Ordu Çürüklerini mi Ayıklatıyor ?”

  1. 1
    kadir aktaz Says:

    komtanların sivil mahkemede yargılanmasının sebebi refarandumda çıkan bir yasa da komtanların sivil mahkemede yargılan ma yolu açıldı.akp cumhur başkanlıgına abdullah gülü getirince devletin kilit noktasını ele geçirmiş oldu bu yüzden bu yargılama sürecini başlattı.5 yılldır insanlar tutuklanıyor adam akıllı bir iddaname yok . ben bu tutuklamayı osmanlı dönemindeki kurtuluş mücadelesi veren aydın komtanları o dönemin padişahı olan tutuklama kararı çıkarıp tutuklaması ingilizlerle beraber hareket etmesi şimdşki tutuklamaya çok benziyor. sanada bir önerim cümlelerin arkasına saklanıp söylemek istrdigini tam söylemiyorsun



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank