content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Şub

Orada Bir Vali Var Uzakta

Valiler sınırlı sayıda seçkin insanlardır. Türkiye’de 81 vilayet bulunmaktadır. Bu vilayetleri yöneten 81 de seçkin idareci vardır. Bunlardan biri de Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’dur. Vali Salihoğlu’nun resmi biyografisine baktığımızda şu bilgilere rastlıyoruz:

“Enver Salihoğlu, 1954 yılında Trabzon’un Akçaabat İlçesinde doğdu. İlkokulu Derecik Köyü’nde, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Bir süre İçişleri Bakanlığı’nda Mahalli İdareler Kontrolörü olarak çalıştıktan sonra 1978 yılında Maiyet Memurluğuna (Kaymakam Adaylığı) geçti. Denizli’nin Çivril ve Kars’ın Göle ilçelerinde Kaymakam Vekilliği, Erzincan’ın Tercan, Ağrı’nın Patnos ve Giresun’un Keşap ilçelerinde kaymakamlık, Ağrı’nın Patnos ilçesinde Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 1988 yılında Mülkiye Müfettişliği sınavını kazanarak Mülkiye Müfettişliğine atandı. Daha sonra Mülkiye Başmüfettişi oldu. Mesleki incelemeler yapmak üzere 1997 yılında altı ay Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulundu.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun çeşitli mesleki dergilerde kamu yönetimi ve özellikle yerel yönetimler üzerine çok sayıda makale ve incelemesi yayınlandı. Belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili ‘Belediye Başkanlarına Cep Rehberi’ adlı kitabı 2000 yılında, ‘Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması’ isimli kitabı 2003 yılında, ‘4483 Sayılı Kanun ile Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Öncesi Aşamaya İlişkin Usul ve İşlemler’ (Dr. Selami Demirkol ile birlikte) adlı kitabı 2005 yılında ve ‘Belediye Başkanları İçin Rehber’ adlı kitabı ise 2005 yılında yayınlandı. Mülkiye Başmüfettişi iken 30.01.2003 tarih ve 2003/5221 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Rize Valiliğine atanan Vali Enver Salihoğlu 25.09.2006 tarih ve 2006/10968 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Gümüşhane Valiliğine atanmıştır. Sınıf öğretmeni Sabiha Salihoğlu ile evli olup, iki çocuk sahibidir. Fransızca bilmektedir.”( www.gumushane.gov.tr)

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun Gümüşhane’deki farklı icraatları ve yaklaşımları onun sıra dışı bir idareci olduğunu gösteriyor. Salihoğlu, vatandaşın çok yakınında olmaya gayret gösteren samimi bir valimizdir. Ona dilediğiniz zaman rahatça ulaşabilirsiniz. Bu cep telefonuyla, elektronik mektupla veya yüz yüze olabilir. Cepten kendisine ulaşmayı kolaylaştırmak için iki cep telefonunu da vatandaşlarına tahsis etmiştir. Vali Salihoğlu’yla görüşmek için internet üzerinden çevrimiçi randevu alma imkânı da var.

Vali Enver Salihoğlu, Gümüşhane’de hep yenilikler peşinde koştu; makamında oturan ve emirler yağdıran bir vali portresi çizmedi; hep halkın içinde oldu. Belediye Başkanıyla kafa kafaya verip Gümüşhane için projeler üretti. Hastalara, yaşlılara ve kimsesizlere kalbinin kapılarını ardına kadar açtı; hayatta tutunacak dalı olmayan kimsesizlerin kimsesi oldu. Halkı makamına getirmedi, çok kere o, bizzat halkın evine gitti, dert dinledi. Onun, köyleri tek tek dolaşıp halkın dertlerini yerinde görüp dinlemesi rutin haline dönüştü; halkla kenetlendi.

Onun valiliği döneminde Gümüşhane eğitimde önemli aşamalar kaydetti. Kızların okuması için büyük gayretler sarf etti; kampanyalar düzenledi. Engelliler onun zamanında birinci sınıf vatandaş olduklarını hissetti. ‘Eğitim her engeli aşar’ anlayışını zihinlere yerleştirdi. Gümüşhane’deki tarihî eserler onunla nisyandan kurtarılarak günışığına çıkarıldı.

Vali Enver Salihoğlu devletten alıp Gümüşhane’ye yatırarak devletle halk arasında tabir caizse şefkat köprüsü oldu. Hiçbir zaman siyasî davranmadı, herkesi kucakladı. İşine dört elle sarıldı, mesai kavramı unuttu. Gümüşhane’yi yarınlara taşımak için gece gün çalıştı.

Gümüşhane valisini, vali de Gümüşhane halkını sevdi. Fakat bence bu gayretli valinin Türkiye’nin belli başlı büyükşehirlerinden birine vali olarak görevlendirilerek ödüllendirilmesi gerekir. Yakın gelecekte onu Türkiye’nin gözbebeği bir büyükşehirde vali olarak görürseniz şaşırmayın. O, bunu birikimiyle ve örnek çalışmalarıyla çoktan hak etti. Gittiği yerlerde çok sevilen valimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank