content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 May

Onlarca Göz Sizi İzliyor ve Gözlüyor!

Sokaklarda caddelerde gençler uygunsuz hareketlerde bulunma konusunda gemi azıya almış duruma geldi. Bu üniversite öğrencilerinde olduğu gibi, lise ve hatta ortaokul öğrencilerine bile sirayet etmiş durumdadır. Bu ve benzeri ahlaksızlıkları insanları hiçe sayarak Üniversite öğrencileri ülkeye ve bu memlekete getirmiştir ve yaymıştır diyenlere merak etmeyin üniversiteye kadar gitmeye gerek yok. Çünkü ilköğretim ve liselerde bu işe alet olmaya başladılar

Çünkü artık alenen yaşana ahlaksız ve fütursuz hareketleri her gün her dakika gördükten sonra bu konuda fazla lafa gerek yok. Her yaş gurubundan kız ve erkek artık utanma ve arlanma duygusunu tamamen yitirmiş oldukları için bu gibi meseleleri üniversite ve yüksek okullardan ziyade ilköğretim ve liselerde görmek ve sorgulamak artık mümkün.
Tabi bütün bu ahlaksızlıkların tek sebebi ahlaksız yetişmiş ailelerin aynı şekilde çocuklarını başıboş bırakıp kendi haline yetişmesine göz yummalarıdır. Çünkü sorumluluk sahibi aileler kendileri gibi çocuklarına da ayrı bir önem veriyor. Her hareketlerini en ince noktasına kadar irdeleyerek çocuklarını hayat hazırlamanın gayreti ve çabasını gösteriyorlar.

Ama ortalık bu ve benzeri ahlaksızlıklar konusunda toz duman. Geleceğimizin umudu olarak gördüğümüz gençlerimiz adına ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve bölgesinde yaşanan olumsuzluklardan hepimiz kendi payımıza düşen dersi almamız ve aileler olarak üzerimize düşeni derhal yerine getirmemiz gerekmektedir.

Bu konu son günlerde toplumun her kesim tarafından evde işte sokakta kısacası her yerde yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Çünkü toplumun nereye gittiği ya da götürüldüğü gün gibi ortadadır.

Türkiye ve Türk halkı olarak örfüne ve ananelerine olan bağlılığımız iç ve dış mihraklı şer güçler tarafından çok iyi gözlendiği için bu önemli özelliğimize gölge düşürmek isteyenlere avuçlarını yalatmamız için başta aileler,kurum ve kuruluşlar olarak atağa geçmeliyiz.

Bu konuda Diyanet işleri başkanlığımız geçte olsa üzerine düşeni yerine getirmek için genellikle hutbelerde gençliğe hitabeden gençliğin iyi yetişmesine katkı sağlayan hutbelere son günlerde sıkça yer vermektedir.

Çünkü Kitle iletişim araçlarından başta İnternet olmak üzere Televizyonlar halkımızı tembelleştirmenin ötesinde ahlaken bozulmasına çok kötü katkı sağlamaktadır.

Sevgili anne ve babalar, iyi eğitim alsında bizim gibi hayatları kararmasın diyerek güç ekonomik koşullar altında okula okumaları için gönderdiğiniz kız ya da erkek çocuklarınızı kesinlikle yalnız bırakmayınız.

Çünkü atalarımız zamanın evvelinde yaşadıkları engin hayat tecrübelerinden yola çıkarak biz anne ve babalara iyi örnek olsunlar, hiç olmazsa bizlerin düştükleri hatalara ve yanlışlara düşmesinler diyerek” kızını dövmeyen dizini döver “demişler.

Evet, saygıdeğer okurlar çocuklarımız derslerine çalışmaktan arda kalan zamanlarda kitle iletişim araçlarını gelişi güzel bir şekilde kontrolsüz kullandıkları için bu araçların olumsuz etkileri nedeniyle anlamsız hareketler yönlenmektedirler.

Geleceğimizin umudu olarak gördüğümüz gençlerimizde teknolojik aletlerin yerli yersiz kullanımları sonucu çirkinlikler örnek alındığından edep hayâ kalmamış olacak ki insanları mezar taşı yerine bile koyacak kadar gözleri karamış bir şekilde, orası burası demeyip ahlak dışı hareketlerini fütursuzca her yerde ve mekanda gayet rahat bir şekilde sergileyebiliyorlar!

Bu konuda çevresinde olup biteni hiçe sayan ve fütursuzca tutum ve davranış sergileyen kız ve erkek çocuklarımızın Ülkemiz genelinde olduğu gibi Ünye ve Bölgesinde uygunsuz şekilde çekilmiş onlarca görüntüleri var.Bu ve benzeri görüntüler çağımız teknoloji çağı olduğu için her kesim ve herkes tarafından görüldükleri yerde ve mekanlarda resimlenerek saklanmaktadırlar.Yeri ve zamanı geldiğinde bu hoş olmayan resim ve kamera görüntüleri gerekirse yayınlanabilir herkes ailesine ve çocuklarına mutlak surette sahip çıkmalıdır.Aksi halde eyvah para etmez!
Bu ve benzeri görüntüleri illa gazetecilerin çekmeleri ya da çekmiş olmaları gerekmiyor. Bu memlekette gazeteciden daha çok gazeteci, Polisten daha çok polis, Avukattan daha çok avukat, hâkim ve savcıdan daha çok hâkim savcı olan onlarca duyarlı anne baba ve vatandaş var.

Eskiden yani bundan 25-30 yıl öncesinde bugünkü yaşlarda bu hayâsızca olayları işleyebilen gençlik azınlıkta da kalsa vardı. Ama onlarda bugünkü sözde gençlerin adam şalgam ayrımı yapmadan, kızı ya da erkeği öyle ya da böyle bir şekilde kandırarak eline geçirdikleri yerde doğru yanlış demeyip ahlaksızlıklarını milletin gözleri önünde sergilemekten utanır arlanırlardı.

Arsız bir iş yapmalarına rağmen yinede yaptıkları yanlışı gizleyerek yapmanın gayreti içersinde olurlardı. Bugünkü sözde gençlik gibi böyle ulu orta ve fütursuzca ahlaksızlıklarını gözler önünde sergilemezlerdi. Bugün utanarak ve sıkılarak anlatmaktan imtina ettiğimiz gayri ahlaki tutum ve davranışları dağda bayırda ve ormanlık alanlarda dahi biri ya da birileri tarafından yakalanırız da el âleme rezil rüsva oluruz diyerek çekinilirdi. Çünkü ar namus ve insanlık bugünkü kadar ayağa düşmemişti. Okula gidiyoruz diyen sözde öğrenciler ile öğrenciliğin pirim yaptığını düşünen erkek hastası kızlar ile kız hastası maceraperest sokak serserisi kız ve erkekler öylesine aymaz, öylesine utanmaz ve arlanmaz olmuşlar ki tek tek bir köşeye çekilmek şöyle dursun hepsi bir arada milletin gözleri önünde şerefsizliklerini fütursuzca sergilemeye devam ediyorlar.

Bunların nerde ne ne zaman bu ve benzeri ahlaksızlıklarını sergilediklerini söylemeye gerek yok. Çünkü ahlaksız bir çocuk için yer ve mekânın hiç önemi yok. Onlar gibi ahlaksız kız ve erkekler için yer ve mekân ayrımına insan içersiymiş buralarda adamlar varmış gibi unsurlara gerek yok! Onlar gibi ahlaksız kız ve erkekler için varsa yoksa kendi pis nefislerini körlemek çok önemli.

Burası kahveymiş barmış, parkmış, sahilde bank üzeriymiş, köylü pazarının tezgâhlarıymış  hiç fark etmiyor. Ahlaksızlar için bu saydıklarımız önemli değil çünkü onların ailesi de böyle yetişmiş kişilerden oluştuğu için bu ve benzeri ahlaksızlıkları sergilemeleri o ve gibiler tarafından gayet normal bir davranış şekli olarak kabul edilmektedir. Ancak bu şekilde cadde ve sokaklarda insanların gözleri önünde fütursuzca yaşanan ahlaksızlıklara ahlak sahibi insanlar olarak dur demeyi bilmez isek sıra bize gelir

Lütfen zararın neresinden dönülürse kardır anlayışından hareketle, bugün yaptıkları yanlış hareketlerinden dolayı nefretle kınadığımız bizim çocuklarımızı düştükleri bataktan bir an evvel kurtararak yeniden topluma kazandırmak için hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir.

Bu nedenle her duyarlılık sahibi anne ve babayı çocuklarını ve arkadaşlık ettikleri aileler ile onların çocuklarını kontrol ederek arkadaşlık etmelerine, eve geliş ve evden çıkış saatlerine, işe ya da okula geliş gidişlerine kontrollerini sıklaştırarak özen göstermeye davet ediyorum.

Çocuklarımızın başlarına istenmeyen bir olay geldiğinde en çok yine anne ve baba olarak bizim yıpranacağımızı, en çok bizim canımızın acıyacağını bundan sonra eyvah demenin bugüne kadar olduğugibi hiç kimseye bir faydası olmayacağını hatırlatarak, sizi kimsenin görmediğini ve izlemediğini sözde akıllı geçinen akılsızlar.

Unutmayınız ki artık sizlerin cadde ve sokaklarda, orada burada hatta mezarlıklarda yaptıkları eğri ve doğru bütün fütursuzlukları içinde bulunduğumuz teknoloji çağı nedeniyle herkes izliyor, gözlüyor ve resimleyerek kameraya çekiyor. Artık bundan sonrasını ayağınız denk alarak sizler düşünün diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Onlarca göz sizi izliyor ve gözlüyor

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Onlarca Göz Sizi İzliyor ve Gözlüyor!”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Bugün kü benim makalemle çok uyumlu bir yazı olmuş.
    Güzel ve önemli bir yazı tebrik ederim
    Ahlaki çöküntü toplumumuzda zirve yapmış durumda
    Kibir,hırs,haset,şehvet zihinleri ele geçirmiş halde
    Hükümetler bu konuda çok yetersiz ve zavallı durmda
    Ahlaksız bir genci uyarmaya kalksanız dayak yediğinizle kalırsınız ayrıca devlet karakolda o ahlaksız genci adam yerine koyup falakayı size dayar, ikinci dayağı da karakolda devletten yersiniz

    Benim de yazılarımda vurguladığım gibi sizde yazmışsınız. Geleceğin yönetici adaylarının bugünden sex kasetleri hazırlanmakta ve karanlık kasalarda saklanmaktadır. 15 sene sonra makam sahibi olanların diyet ödeme veya haraç zamanları gelmiş demektir

    Bu bir felakettir

  2. 2
    EREN ERSAYIN Says:

    Günümüz gençlerinin çoğunda görülen ahlâki düzeyin yetersizliği,ne yazık ki toplumumuzu huzursuz etmektedir.Yeterli ahlâki olgunluğa ulaşmamış ve ulaştırıllmamış gençler,dışarıdaki hayatta diledikleri gibi yaşamaktadır.Bu alanda ailelerin bilgilendirilmesi gerekmektedir,çünkü;ahlâki yönden eksik bir insan sokaktaki vatandaş için tehdit edici bir unsur olarak benimsenmiş ve benimsetilmiştir.

    Bende bir genç olarak,biz gençler için en iyi arkadaşın ailemiz olduğu kanatindeyim.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank