content

02 Tem

Nejat Taşkın’dan İki Gazete, İki Bülten

Yazar-araştırmacı, dostum Nejat Taşkın’dan iki gazete, iki bülten geldi geçenlerde. Bunlar sırasıyla:

AKTİF HABER GAZETESİ

Kilis Aktif Gazeteciler Cemiyetinin yayın organı olarak Mehmet Reyhanlı’nın sahipliği, Hasan Özdemir’in sorumlu yazı işleri müdürlüğünde yayınlanıyor. 12 sayfalık gazetenin 8 nci sayısı bize ulaştı. İstanbul Kilis Vakfı’yla ilgili haberler ilk sayfasında ağırlıklı olarak veriliyor Haber Gazetesinin. İç sayfalarda da yine İstanbul Kilis Vakfı Haberleri ve öteki Kilis çıkışlı haberler karşımıza çıkıyordu.

DUYURU GAZETESİ

Sekiz sayfalık Duyuru Gazetesinin İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü: Ümit Kâhyaoğlu. Genel Yayın Müdürü: Yaşar Şimşek. Duyuru İstanbul’da yayınlanıyor. 522 nci sayısı bize ulaşmıştı bu gazetenin. Sosyal ağırlıklı haberler yer alıyor Duyuru sayfalarında.

LALELİ’NİN SESİ BÜLTENİ

İstanbul, Eminönü Laleli Turizmci ve İş Adamları Derneğinin yayın organı. İki ayda bir yayınlanıyor. 12 nci sayısı bize ulaştı bu bültenin. Sahibi: Mehmet Zelzele, Yazı İşleri Müdürü: Nejat Taşkın.

İ. Atilla Saka dostumuzun bir yazısı var ikinci sayfada. Başlığı: Nejat Taşkın’ın kaleminden Mehmet Zelzele’yi tanıyoruz. Nejat Taşkın hocanın “Kabına sığmayan Kilisli Mehmet Zelzele” adlı kitabından söz ediliyor burada.

Kitap; ilk tanışma, doğumu, askerlik hayatı ve sonrası, kimler ne dedi?, Onları bu kitaba alalım dedik, Basında Mehmet Zelzele, Fotoğraflarda Mehmet Zelzele, Dergilerde Mehmet Zelzele, gibi başlıklardan oluştuğu anlatılıyor, kaydediliyor.

DÜNYADA KİLİS BÜLTENİ

Merkezi İstanbul’da bulunan, Kilis Vakfı’nın yayın organı olarak iki ayda bir yayınlanıyor. 12 sayfalık bültenin Sahibi: Yaşar Aktürk, Yazı İşleri Müdürü: Nejat Taşkın. 147 nci sayısının bize ulaştığı Dünyada Kilis Bülteninin, tarihi güzelliği içinde Kilis ve Atatürk’ten bir anı, ilk sayfada dikkat çekiyordu.

Nejat Taşkın hoca sınıf Arkadaşı Nedim’den söz ediyor, rahmetli Seyfettin Başçıllar’ın saygıyla anıldığına ilişkin, rahmetlinin eşi Nevin Başçıllar’ın anlatımıyla anlamlı bir anlatım yer alıyordu 3 ncü sayfada. Seyfettin Başçıllar’dan “Eski çocuk 2004” ilk bölümü:

Nerde kaldı sevgi dolu şarkılar getir bize,

Yalan söylemesin temiz dudaklar,

Sabır taşın artık çatlamak üzere,

Nerde kaldı özenilen şarkılar?.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Bir insanın karakterini test etmek isterseniz, ona yetki verin (Abraham Lincoln)

2. Para iyi bir uşak, kötü bir efendidir (Francis Bacon)

3. Hangi bağımsız millet var ki, ecnebilerin nasihatları ile ecnebilerin planları ile yükselebilsin (M.K.Atatürk)

4. Her kötülüğe gücü varken, bir şey yapmamak iyiliktir (Andre Gide)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank