content
04 Kas

Mutluluğu Keşfe Çıkmak

“Doğru anahtarla her şeyi, yanlış anahtarla hiç bir şeyi söyleyemezsiniz. İşin tek inceliği anahtarı oluşturmaktır”  (George Bernard Shaw)Eşler arasındaki en büyük sıkıntılardan bir tanesi, güzel yönleri görmemeyi kendilerine prensip etmeleridir. Evlilik flört gibi değildir. Flörtte karşı tarafa sahte yüzler sahte kişilikler yansıtılır. Aynı ev paylaşılmadığı için kişilikler ortaya dökülemez.

Evlilik sahiplenmeyi güdülediği için, kadının ne dediği değil erkeğin ne dediği öne çıkar. Flört zamanlarında erkek ve kadın gayet uyumlu bir şekilde görünürlerken, evlilikle bu hal tam tersi bir olgunun içerisine girebilir.

Kıskançlıklar başlar, kıskançlıklar sonucunda denetlemeler, denetlemeler neticesinde tartışmalar içinden çıkılmaz hale dönüşür. Daha sonra "benim tanıdığım kişi sen değildin, bu sen, o sen  değilsin" gibi hayal kırıklıkları yaşanmaya başlanır.

Güzelliği keşfedememek ne acıdır. İnsan ruhunu yırtıcı bir canavara dönüştüren, aradığı şeyi bulamamanın vermiş olduğu sıkıntının adıdır güzelliği görememek. Eşimin hiç güzel bir tarafı yok demek, insanlığın genetikkoduna yapılan en büyük iftiradır kanaatimce. Bu yolu beraber yürümek için çıktıysanız yola,  güzel görmeyi de yanınıza almayı, susadıkça içmeyi bilmeniz gerekir.

Anlayışı kendinize vird edinmeniz gerekir. Anlayış bir ailenin çekirdeğiyse, bencilliğiniz toprağa gömülmeye mahkûmdur. Bencillik insanın içersinde gezen mikrop gibidir. Bu mikrobu tevazu ile arındırıp, güzelliği ruhumuza namzet-meliyiz. Bundan ötürü eşinizin güzel yönlerini keşfetmeye çalışın.  Eşiniz sinirli geçimsiz biri olabilir.

Peki, görünmeyen güzelliklerini keşfetmeye çalıştınız mı? Siz keşfetmeye çalışırsanız size merhamet pınarından damlalar inkişaf ettirilecektir.

Eşinizin kalbini kendinize açın.  Her defasında o kalbi kapatmak için uğraşanlardan olmayın. Sizin güzelliği ya da çirkin olanı görmeniz neye dikkat ettiğinize bağlıdır. En çok neye dikkat ederseniz onunla ilgileneceksiniz. Eşinizin eve yorgun gelmesinin altındaki sebep çalışıyor olması ise, eşinizi yorgun görmeniz kaçınılmaz olur.

Kadınlar ayrıntıcı olduğu için, eşinin yorgun olduğunu anlayabilir. En çok yapılan yanlışlardan biri, yorgunluğun altında eşinizin sizi sevmeme, ilgi göstermeme gibi negatif düşüncelerin gerçek olduğuna dair zihninizi, buna şartlandırmanızdır.

Eşinizin sinirli olabilir. Onda Allah’ın “Celal” ismi tecelli etmiştir. Her insanda Allah’ın isimleri farklı tecelli eder. Bazı insanlar yumuşak kalplidirler, fakat bazı insanlar sinirlidirler. Bu insanların birinde “Halim” diğerinde ise “Celal “ismi tecelli etmiştir.  Birinin hafızası çok güçlüdür. Diğeri çok sabırlıdır.  Biri çok adeletlidir. Allah’ın isimlerinin bizde tecelli etmesiyle bazı yönlerimiz çok daha güçlüdür. Biz insanları bu şeklide yargılamayacağız. Önce kendimize bakacağız.  Kendi eksikliklerimizi tamir edeceğiz. Eşimizin zayıf noktalarını bulup üstüne gitme gayreti içerisinde olmayacağız.

Siz nerde hata yapıyorsunuz? Önce eleştiriyi kendinize yöneltin.

“Siz ailenizin mutluluğu için ne fedakârlıklar yaptınız?”

 

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

4 Kere Cevaplanmış to “Mutluluğu Keşfe Çıkmak”

  1. 1
    Sevgi EROL Says:

    evlilikte taviz veren hep kadın dır adam adam değilse boşuna yılların geçer kader diye.

  2. 2
    Hacer ATEŞ Says:

    Ailede mutluluğun sağlanması anlayışın ve güzel yönlerin keşfedilmesi çok öenmli. Haklısınız. Sizi böylesi güzel bir yazıdan dolayı kutlarım Sayın TOSUN.

  3. 3
    hasret tosun Says:

    teşekkür ederim Hacer Hanım.

  4. 4
    Hacer ATEŞ Says:

    Rica ederim efendim...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank