content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 May

Milli Mücadele Yolunda Mustafa Kemal Yaycılı

Milli Mücadele yolunda uzun yıllardan beri çalışan, yorulan kan kardeşlerimiz yaşamlarını, kendilerini, ailelerini, çıkarlarını düşünmeden varlığını bu milli dava yoluna adayarak, şirin canlarını, temiz kanlarını hiçbir karşılık düşünmeden seve, seve vermişlerdir.
uzun yıllat milli dava yolunda çalışanları, yorulanları kutsal görevlerini başararak şehit düşenlerimiz, acı, çile, baskı ve hapis yatanlarımız, mustafa-kemalgeçenlerimiz ve ölenlerimizi, yaşayanlarımız hiç birini unutmadan unutmayacağız: Onlarının hakkında bilgilerle değerlendirmekle yaşamlarını, mücadelelerini yazacağız onlar biz umudumuz sönmeyen ışığımızdılar
Milli Mücadele yolunda şehitlerimizin, tüm Mücadeleci dava demlerimize gönülden selam olsun
Şehidimiz Mustafa Kemal Yaycılı büyük bir mücadeleci Türkmen dava adamıdır, yıllardan beri milli Türkmencilik davasına katılarak uzun yıllardan bu milli şuur yolunda tüm varlığını adayan bir kahraman yiğidimizdir, onun milli davası gökyüzümüzde bir altın ışık olarak, yollarımızı aydınlatacaktır.
Mustafa Kemal hiçbir zaman ölümü düşünmedi, hiçbir zaman yolundan milli davasından yüce Türkmen milletinden vazgeçmedi, gece gündüz yorgunluk bilmeden çalıştı durdu, ben onu uzun yıllardan beri hapishanede olduğum sıralardan tanımaktayım, Erbil Türkmen şehrinde uzun çalışma mücadelesi ile ilk defa olarak dava arkadaşları ile Türkçe okullar açmıştır, Türk diliyle eğitim başlatmıştır.
Uzun yıllar Milli Türkmen partisinde çalışarak, parti başkan olmuştur.
ERBİL Türkmen şehrinde ilk önce Doğuş okulunu sonradan Türkçe okulların açmasında büyük katkısı olmuştur, bunun yanında İlk defa olarak Türkmeneli gazetesi ve Doğuş gazetesini yayınlamıştır.
Ana muhalefetin Amerika, İngiltere, Irak’ta tüm toplantılarına katılarak Türkmen milletinin haklarının verilmesini istemiştir, şehidimiz Yaycılı birçok siyası seminer düzenlemiştir, Türkmen sorumuna yakından bir çözüm bulmaya yıllarını vermiştir.
Şehit Mustafa Kemal Saddam rejimi düştükten sonra hiç beklemeden hızla dava arkadaşları Necmettin Kasap, Sabah Aziz, Adnan Gıdan, Abbas Kasap, Abbas Dakuklu, Behaddin Türkmen ve birçoğuyla Kerkük’e dönmeye karar vermiştir, Kerkük’te her bir yanda dava arkadaşlarıyla Irak Türkmen Cephesi ve Türkmen milli bayrağını her bir yere asmışlardır, Kerkük meclisinde Türkmenlere hak kazandırmak için durmadan yorularak çabalar göstermiştir.
Türkmen milleti uğrunda çalışmalar karşı taraf düşmanlarda rahatsız olmuşlardır, artık onu nasıl ortadan kaldıracaklar planlar başlatmışlardı, bir iki defa ölümden şehidimiz kurtararak, ama düşman hiçbir zaman uyuyamadı onu bir gün önce ortalıktan kaldırmasalar başlarının belası olacağını düşünerek, namertçesine planlar çizmeye başladır, ve kahraman yiğidimizi Dava arkadaşı şehit Fazıl Namık ile birlikte şehit ettiler.
Ama bunu iyice düşmanlar bilmediler ki bu büyük millet her zaman gözünü açınca binlerce Necdetler Koçaklar, Albay Abdullahlar, Rıza Demirciler, Adıl Şerifler, Mehmet Korkmazlar, Rüştüler, Salıhıler, Celil, Kemal Terziler, Mustafa Kemalleri ve başkalarını yitirmiştir ve yetirmektedir.
Şehidimiz Mustafa Kemal Yaycılı 1955 yılında dünyaya Kerkük Yaycı köyünde göz açmıştır, ilkokulu, ortaokulu merkeziye okulunda, liseyi Kerkük’te okumuştur şehidimiz lise döneminde arkadaşları ile birlikte politika alanına atılarak, yoğun olarak çalışmaya başlamışlardır.
Eski Saddam rejimine karşı birçok siyası eylemlerde önde olarak, milliyetçi Türkmen davasıyla ilgilenerek, korku bilmeden yardım göstermiştir.
Mustafa Kemal , Eğitimini Türkiye’de sürdürmeye hızla yaklaşarak, Milli mücadeleyi tüm varlığıyla başlatarak Saddam rejimi tarafından defalarca tehdit baskıya maruz kalmıştır.
Mustafa Kemal, 1975 yılında Üniversiteyi Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun olarak İstanbul İktisadi Ticari ilimler Akademisi İşletme Fakültesinden lisansüstü eğitim almıştı.
Mustafa Kemal 1987 – 1991 yıllar arası Irak Türkmen Kültür ve Yardımlaşma derneğinde görev almıştır 1991 -1996 yılları Kuzey Irak’ta Irak Milli Türkmen Partisinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Yaycılı 1995 yılında ilk defa kurulan Irak Türkmen Cephesi yönetim kurulu üyesi olmuştur.
18 – 20 Ağustos 1966 da Irak Milli Türkmen partisi Erbil’de yapılan ikinci genel
kurultayında Parti Genel Başkanı seçilmiştir.
1997 Ekimde düzenlenen ilk Türkmen Kurultayında vekâleten başkanlığı yürütmüştür, ayrıca Londra’da Irak Türkmen Cephesi temsilciliğini yapmıştır.
Mustafa Kemal 2002 Aralık ayında Londra’da düzenlenen Iraklı muhalefetin toplantısına Türkmen delegeleri arasında yer almıştır.
2002 Ocak ayında Kuzey Irak’ta yapılan Irak Türkmen Cephesinin üçüncü genel kurulunda ise partinin onursal başkanı olmuştur.
Mustafa Kemal canını kanını bu milli Türkçülük davasına vererek, milletimizin milli haklarını yıllar boyunca korumakla Saddam rejimi düştükten hemen sonra durmadan beklemeden tüm dava kan kardeşlerini toplayarak, milli Türkmen haklarını savunmak üzere Kerkük Türkmen şehrine girmiştir her bir yere milli Türkmen bayrağını Irak Türkmen Cephesinin bayrağını asarak Türkmenlerin haklarını elde etmek için tüm yorgunluk çalışmalara katılmıştır.
Yaycılı, Türkmenleri her bir yerde savunarak Kerkük Valilik Meclisinden yaşananları protesto etmek için Meclisten çekilmiştir. bunun yanında Araplarda onu desteklemekle, yardımcı olmuşlardır, Protesto sonucu –sözde- Mecliste iki Türkmen’e üyelik verilmiştir.
Kazanmıştır.
Mustafa Kemal, şehit olmadan birkaç ay önce Irak Milli Türkmen Partisi Genel Başkanı seçilmişti. Şehidimiz Yaycılı, 15 Mayıs 2004 Cumartesi, Saat 11-00 Kerkük’ün Tuzhurmatu kesiminde çapraz ateşle yapılan bir saldırı sonucu, dava arkadaşı Fazıl Namık ile birlikte şehit edilmiştir. Ayrıca dava arkadaşı Necmettin kasap yaralanmıştır.
Şehidimizi hiçbir zaman büyük Türk Milleti unutmayacaktır, yeni kuşaklarımız atılgan erlerimiz hep Türkçülük davasıyla yollarını aydınlatacaklardır.
Onların bu kutsal davaları sonsuza dek sürecektir, yeni ışıkları parlak umutlu günleri doğdurmak için, aydınlatmak için Artık Mustafa Kemal’lerin Türklük Bayrağını Kerkük, Erbil, Altunköprü, Musul, Tuzhurmatu, Mendili, Hanekın, Aziziye, tüm Türkmeneli yerlerinde topraklarında yiğit erlerimiz, gençlerimiz taşımaya devam edeceklerdir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank