content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Tem

Millet İdarecilerin Aynasıdır

Sağlığı sıhhati yerinde, taşı sıksa suyunu çıkaracak güçte olan onlarca insan yıllar yılı ve halen kendisini ve yandaşını düşünerek siyaset yapan sözde idarecilerin yüzünden el açarak bedava yaşamaya alıştırıldıkları için ekmek elden su gölden yattıkları yerden yaşamaya devam ediyorlar.
Onurlu insanın bir kez değil, hiçbir zaman el açarak böyle bedavadan yaşama şansı yok. Ama hazırcı idareciler yüzünden “Üzüm üzüme baka baka kararır ”misali her şeyi (Onur ve Gururu)bir tarafa bırakıp vicdanlarını karartarak kim daha çok verirse onun peşinden gitmeye başlayanlar için el açarak yaşamak dert değil. Çünkü onlar için hayat günlük yaşamdan ibaret. Günü kurtardıkları an onurmuş, gururmuş, çoluk çocukmuş aileymiş önemli değil. O tipler halen aynı zihniyetle yola devam ettikleri için iş güç yok, çoluk çocuk yatağı yorganı yemeye başladı.

Allah rızası için bize ya da bizim çocuğa bir iş, aş diyerek işsizlikten dem vururken işte sana iş, gel kardeşim çalış dendiğinde türlü bahaneler ileri sürerek sözde işi beğenmez ve çalışmaktan kaçarlar!
Haklılar, geçinmek aç kalmak aşsız ve işsiz kalmak gibi bir dertleri ve sıkıntıları ne dün nede bugün yok. İdarecilerimiz koltuk sevdasından kendilerini kurtarmadıkları müddetçe asla olmayacak. Çünkü o zihniyettekiler hiçbir zaman haksız olmadılar. Her zaman haklılar. Çünkü “at ağanın it ağanın” atalarımız “alışmış kudurmuştan Beter” demiş. Biz demiyoruz ilim ve bilim adamlarımız bir şeye alışkanlık tutkuyu, tutku da tutsaklığı peşinden sürükler. Bir şeye alışkın olan, bir anlamda onun tutsağı olmuştur. Artık onu yöneten alışkanlıklarıdır, kolay kolay bu alışkanlıklardan vazgeçmez. Alışkın olduğu şeyden kopmamak için her yola başvurur, fütursuzca davranışlar sergiler diye açıklamışlar.

Ey idareciler, idare ettiğiniz millet sizlerin aynasıdır. Bu millete ne verirseniz onu misliyle geri alırsınız. Sizden evvelkiler böyle yaptılar diye sizde yapmak zorunda değilsiniz. Gelin sözde değil özde yeni, tertemiz bir sayfa açın. Her gelen tarafından çokça ve sıkça bahsedilen sözde değil özde haktan ve adaletten yana olun. Senden benden ayrımı yapmayın. Yaptığınız bütün işlerinizi sapla samanı karıştırmadan Allahın rızasını kazanmak için yapın. Dolayısıyla zar zor toplanan vergileri sizden bizden ayrımı yaparak hazırcılara peşkeş çekmeyin. Gerçek ihtiyaç olan devletin ve milletin hizmetinde kullanın. Devletinin ve milletinin toplu çıkarını kendi çıkarının üstünde tutarak çalışan herkim olursa olsun (kişi ya da kurum) onun sesine sözüne Allah rızası için kulak verin. Çünkü Türk milleti bu değil. İdarecisi ne ise halkı da o dur. Yani aziz millet siz idarecilerin aynasıdır.

Siz çalışkansanız, milletiniz çalışkandır. Siz tembelseniz milletiniz dün olduğu gibi bugünde tembel ve hazırcıdır. Siz çalışınki milletiniz sizi örnek alarak dağda bayırda ovada işten kaçmadan çoluk çocuk rızkı için çalışsın. Helalinden kazanarak karnını doyursun. Siz çalışmadığınız için millet dün olduğu gibi bugünde çalışmıyor. Köylü yumurtayı sütü ve yoğurdu pazardan alıyor.Halk şehirlerde hayat bedava diye toprağını terk etmiş kiralarda sürünürken,boş kalan bağ bahçe ata toprağı kurumuş ekilmeyi dikilmeyi ve sulanmayı bekliyor. Ve kendilerine göre haklı olarak devlet bize baksın diyor. Çalışmayan milletlerin ve devletlerin neler yaşadıkları, ne çileler çektikleri, ne duruma düştükleri ortada. Sen elinde olan vatan toprağında çalışıp üretmezsen (Karadenizlinin tek geçim kaynağı fındık)toplama işinde olduğu gibi elbet bir çalışan bulunur.

Siz siz olun İş işten geçmeden T.C.Devletinin kurucusu Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kurtuluş ve bağımsızlık için yaptığımız savaşı tamamlamak, Tanrı’nın milletimize doğuştan verdiği yetenek ve kabiliyeti en yüksek derecede geliştirmek ve memleketimize bağışladığı bütün kuvvet ve servet kaynaklarından en iyi biçimde faydalanarak, zayıflığımızın sebeplerini yok etmek için bundan böyle hiçbir fırsat ve zamanı ziyan etmeyerek çalışmaya mecburuz çağrısına çalışmadıkları için başı dertten kurtulmayan tembel devlet ve milletlere iyi örnek olmamız adına devletimizin ve milletimizin huzurlu ve güvenli geleceği için lütfen bu sese, bu acı ama gerçek serzenişe kulak verin diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Millet İdarecilerin Aynasıdır

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank