content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Mar

Mersin Seçime Giderken-III

2007 genel seçimlerinde CHP listesinden iki Tarsus doğumlu aday adayı delegelerle yapılan ön seçimde Mersin ilinde ilk iki sırayı paylaşmıştı. Parti genel merkezinin aldığı karar gereğince birinci ve üçüncü sıralar kontenjan adayına ayrılınca ikinci ve dördüncü sıralara bizim Tarsus doğumlu adaylar yazılmıştı.
Bir önceki dönem de milletvekili olan Ali Oksal ile yarışa ilk defa katılan Vahap Seçer neredeyse başa baş yarışmışlardı. Bu dönem kayıtlı üyelerin katılımıyla yapılacak ön seçimde böyle bir sonucun tekrar etmesi mümkün görünmüyor. Tarsus – eğer kontenjan konulmaz ise – bu dönemi milletvekilsiz geçirebilir. Bu CHP’ye oy veren seçmen açısından çok önemli bir konu mu? Bence değil. Zira burada artık geçmiş dönem milletvekilliği koltuğuna oturanların yaptıklarıyla değil de yapamadıklarıyla değerlendirilecekleri bir süreç yaşanacaktır.
Şimdi konuya başka bir boyuttan bakalım. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama gerek Ali Oksal, gerek Vahap Seçerle oturup konuşabilirsiniz. Her ikisi de sizi dinlemeseler bile dinliyormuş gibi yaparlar ne söylediğinizi anlamak için de çaba gösterirler.
Bir de diğer aday adaylarına bakın. Şahsen, Tarsus CHP’de aday adaylığı açıklaması yapanlara bir bakıyorum ve hiç birisinin seçmen olarak beni temsil etme bilgi ve becerisine sahip olduğunu göremiyorum.
İzlediğim aday adaylarına bakıyorum.
Bir tanesi her şeyi bilir, hiç kimseden hiçbir konuda fikir almadığı gibi karşısında başkasının konuşulmasına bile tahammül edemez.
Bir diğeri sırf macera aramak için ortaya atılmış, hala bir sanal dünyada yaşıyor ve aklı da bir karış havada.
Bir başkası birilerinin dolduruşuna gelmiş, acemice ataklar yaparak acaba bir şeyler yapabilir miyim derdinde.
Bir diğeri, daha Tarsus’u tanımıyor, Tarsus’un sorunlarını bilmiyor. Anlaşılan biraz para kazanmış. O parayla bir reklam yapar mıyım derdinde.
Yine bir başkasının da dolduruşla aday adaylığını açıkladığı, eski siyasi ekibimle bir şeyler yapabilir miyim derdinde olduğu görülüyor.
Şimdi sormak gerek bu arkadaşlara, Ali Oksalda veya Vahap Seçerde olmayıp da sizde olan meziyet ne? Biz üyelerin sizi tercih etmesi için ne gibi vasıflarınız var?
Ha unutmadan bir konu daha var merak ettiğim. Hukuk fakültelerinde avukatlıktan sonra gelen aşama milletvekilliğidir gibi bir şey mi söylüyor hocalar öğrencilerine? Ya da bu avukatlık yemininin bir yerinde mi geçiyor? Bizim haberimiz yok.
Bir toparlayacak olursak, tüm üyelerin katılımıyla yapılacak ön seçimde şu anki sayın milletvekillerimizin şansının olmadığını söylemiştim. Aday adayları için ise o kadar bile iyimser olamıyorum maalesef.
Çocuk eve koşar adım girmiş; - Baba bu gün yapılan matematik sınavında 25. oldum demiş. Baba sormuş: Sınava kaç kişi katılmıştı? Çocuk : - 25 kişi demiş.
Sanırım bizimkiler de bu sonuca yakın bir sonuç alırlar. Çünkü şimdi DEVRİMCİ, DEMOKRAT ve EMEKÇİ adaylar milletvekili olmayı hak ediyor.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank