content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Oca

Merhaba Yeni Yıl… Hoş Geldin 2011

Yeni Yıl... Umutlar... Temenniler.. Gelenekselleştirilmiş şeyler... Ve Batıl İnançlar...Evet ben, bir türlü yeni bir yılın, insan hayatında değiştirici rolü olduğuna inanmadım... İnanamadım.Hadi temennileri anladım. OLSUN anlamında dileklere katılırım. Amma gelenekselleştirilmiş şeyler var! Onları uygulayınca, yapınca yeni yılın HAYATI değiştirecek ve sihirli bir DEĞNEK olacağına inanmıyorum!

Her şey bence İNSANIN kendisinde biter!

Kendisinde değişir...

BEYİNDE değişir...

Kırmızıyla, akla, karayla olacak şeyler değil.

Keşke olsaydı.

Kim istemez yeni bir yılda tüm güzellikleri?

Hayatının olumsuzluklarından arındırılmayı?

Hayatına arzu ettiği değişikliklerin gelmesini kim istemez?

Yaşlıların gençleşmesi, erkeklerin delikanlı çağına gelmesi, kadınların evlilik öncesi durumlarına gelmesi! Paradan, aşktan yana hiç kimsenin derdi, tasası olmamasını kim istemez?

Ancak bu ad altında halkımız aşırıya kaçmakta ve gereksiz bazı tüketimlere yönlendirilmekte!

Nasıl ki; türbelere yüz sürmek, çaput bağlamak, iplik bağlamak, adaklar adamak vs. batıl inançtan kaynaklanıyor ise, yanlış ise, kişiye hiç bir getirisi, hayrı yok ise, yılbaşı gecesi ya da bu gece için özel yapılan şeyler de HURAFE'den başka bir şey olmayıp, insan hayatında hiç, amma hiç bir değişikliğe yol açmaz. Tüketimi körükler o kadar.

İnsanın bazı şeyleri istemesi, arzu etmesi elbette ki çok önemli. En tabii hakkı. Başarmanın yarısıdır istemek. Diğer yarısı da o isteğin şartlarını zorlamaktır! Gereğini yapmaktır! Yani "armut piş ağzıma düş"le olmuyor. "Lafla peynir gemisinin yürümediği" gibi... Doğrusu; "ne ekersen onu biçersin...". Ya da "Ne korsan aşına, o gelir kaşığına!"

Sözün Özü!

Tüm insanlarımızın iyi dilek ve temennilerinin yerine gelmesi en büyük isteğim. İnşallah istek ve temennileri için de çok çalışır, hedef kılar ve kavuşur. Elbette ki en geç bu yıl içinde hedefine ulaşması, gerçekleştirmesi ona, yeni yılın kendisi için iyilikler, kazançlar, güzellikler, para ise para, aşk ise aşk getirdiği yıl olarak kişinin belleğinde kalacaktır.

Tabii şu da var:

Yeni yılda bela ile uğraşanlar, bela isteyenler, kötülük peşinde koşuşturanlar da elbette ki belalarını bulacaktır. Hayatta hiç bir şey karşılıksız değildir. Buna inanın. İyilik yaparsan iyilik, kötülük yaparsan kötülük bulacaksındır.

Merhaba yeni yıl...

Hoş geldin 2011...

Herkes için iyi olarak hatırlanmanı dilerim...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank