content

18 Ağu

Mehmet Nuri Parmaksız’dan: Mahşere Dek

Mehmet Nuri Parmaksız, yazdıklarıyla, yayınladıklarıyla dikkat çeken isim ve imzalarımızdan. Kısa adı İLESAM olan, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin Genel Başkanı. Araştırmacılığı, edebiyat alanındaki eğitimciliği, O’nun hep öne çıkan, özellik ve güzelliklerinden.

Yenilerde bir şiir kitabı daha geldi. Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajans Yayınlarının 184. olarak, 143 sayfayla Günyüzü gören kitap, Mehmet Nuri Parmaksız’ın şiirlerinden oluşuyor.

Kapak ortasında iki mısra var, dikkat çeken: Sana dair yaşananlar; sana dair bu hayat/Bil ki sensiz olacaksam, duruversin bu saat..

Mahşere kadar sürecek, bir sevginin anlatımı, bağlılığın dile getirilişi. Olsa olsa, Mehmet Nuri Parmaksız tarafından bu kadar temiz, bu kadar berrak ifade edebilir duyguların bütünlüğü, katıksızlığı.

Şükür meşalesinden, dua çiçeğinden, bereket tesbihinden, gönül tahtının sultanından sözediyor, “Erdem kalesinin kalp diyarı, duy sesimi, dinle beni” diye haykırıyor. Prof.Dr. Nurullah Çetin hocamız, Mehmet Nuri Parmaksız’ın “Kalü Beladan mahşere dek süren, sürecek, aşk yolculuğundan” hareketle; “Parmaksız, bu şiirler toplamında aşkı kendisi adına tam bir fedakar aşık tipiyle somutlamaya çalışıyor” diyar.

Mehmet Nuri Parmaksız, şiirlerinde önce bir beyitle (iki mısra) ile başlıyor, sonraki anlatımlarında dörtlüklerle çıkıyor okurlarının karşısına. Kitabın 44. sayfasında yeralan “Titretir yüreğimi” adlı, başlıklı şiir üç ayrı dörtlükten meydana geliyor. Bir dörtlüğü bu şiirin:

Gözlerindeki hüzün,

Yâdını söyler güzün,

Varımı saran közün,

Titretir yüreğimi.

Mehmet Nuri Parmaksız, en verimli yıllarını yaşıyor.

Yeni yeni eserleriyle bizimle, okurlarıyla
selamlaşacağı, merhabalaşacağı inancımızı belirtelim efendim

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank