content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Şub

Maldimler’de 1 Türk Adası…

Turkuvaz renkli okyanus, bembeyaz kumlar, mükemmel bir ormanın içindeki eviniz, derin sessizlik… İşte Maldivlerde Türk adası…

Şaka gibi, insanın inanacağı gelmiyor. Maldivler’de bir Türk’ün adası olduğunu söyleseler… Elbette ardındaki hikayeyi çok merak ederdim. O’nu Male Havalimanı’nda tanıdım. Bir Dash 8-200 turboprop bölgesel yolcu uçağı ile bir başka adaya giderken yan yana uçtum.

 

Fırat Aydeniz. 40 yaşlarında, evli 3 çocuk babası. Ankaralı bir işadamı. Üstelik mimar. Babadan gelen Ahmet Aydeniz İnşaat Şirketi’ni daha yukarılara taşıyor.

2008 yılında eşiyle tatile çıktığında yolu Maldivlere düşüyor. Aklına bu cennet adalardan birinde bir otel yapma fikri düşüyor. Acele etmiyor, iyi bir araştırma yapıyor. Bu Müslüman adalar topluluğunu ticari hayatını, katı kurallarını öğreniyor.

 

2010 yılına kadar parasının, sermayesinin bir bölümünü, alacağı kredileri riske atmadan bu maceracı yatırıma soyunuyor. 150 bin metrekarelik bir adaya talip oluyor. Beyaz kumların çevrelediği, Hindistan cevizi ağaçlarının ve palmiyelerin birbiriyle dost yaşadığı, binlerce çeşit bitkinin, yeşilin daha yeşil yaptığı adada işe koyuluyor. Bungolovlar, villalar, geleneksel okyanus yapılarından daha modern çizgilerle Ayada Resort’ün çizgilerine katılıyor. Önlerinde havuzları, üç adım sonrasında bembeyaz kumsallarla kucaklaşan turkuvaz okyanus denizi ile hayallerinin tatil köyü ortaya çıkıyor.

 

BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

Toplam 112 odası ve 250 yatak kapasitesi ile daha kapılarını açtığı ilk günden Çinlilerin, İngilizlerin, Almanların istilasına uğruyor. Doluluk yüzde 90′lara ulaşıyor. Farklı restoranları birbirinden değişik lezzetler sunuyor. Elbette doğu yemekleri arasına Türk mutfağından da katılımlar oluyor. İngilizlerin mükemmel SPA’sı Espa, Ayada Otel’in en gözde mekanlarından biri oluyor. Yüksek hijyen şartları, mükemmel servis ve bir SPA’nın sunabileceği çeşitler uzmanları tarafından uygulanıyor.

 

Artık Türkler Ayada oteliyle tanışmaya başladılar bile. Elbette bu gizemli dünyaya gelmenin en rahat yolu Türk Hava Yolları ile uçmak. Yeni başlayan İstanbul-Maldivler uçuşları 7 saatten biraz fazla bir zamanda sizi Maldivler’in merkez adası Male’ye ulaştırıyor. Sonra Turboprop uçaklarla 1 saat süren yolculukla bir başka merkezi adaya geçiliyor. Oradan da Ayada’nın özel sürat teknesi sizi alıp 50 dakikada Fırat Aydeniz’in yarattığı cennetin iskelesine getiriyor.

 

BEMBEYAZ KUMLAR

Sonrası gizemli bir dünya. Turkuvaz renkli okyanus, bembeyaz kumlar, mükemmel bir ormanın içindeki eviniz, derin sessizlik, Türk aşçıların sunduğu yemekler ve size sürekli tebessüm eden yerel hizmetliler… Daha sonrasını bence yaşamak lazım. Eğer hayatınızda bir defa birkaç yıl biriktirdiğiniz tatil parasıyla yaşama yeniden başlamak isterseniz, yorgun yıllarınızı geride bırakmayı planlarsanız Ayada’ya gidin.

Ve gerisini boş verin…

THY MALDİVLER’DE YÜZDE 80 DOLULUK YAKALADI

Türk Hava Yolları, Maldivler hattını 24 Kasım’da açtı. Uçuşlar başlar başlamaz da yüzde 80’lik doluluk yakalandı. Maldivler operasyonunun başında THY’nin Londra’da ikinci müdürlüğünü yapmış Alper Özen var. 6 Ekim’de Maldivlere gele Özen, hemen çalışmalara başladı.

THY’yi en çok Avrupalılar ve Ruslar tercih ediyor. İyi bağlantıların yanı sıra buraya Avrupa’dan British Airways dışında tarifeli uçan yok. British Airways’in de haftalık uçuş sayısı sadece üç sefer. Yolcuların önemli bölümü zaten THY’yi çok yakından tanıyor. İyi servis, mükemmel ikram ve uygun fiyat nedeniyle tercihte hemen öne çıkıyor.

 

UÇUŞLAR COLOMBO’YA UZAYACAK

THY seferlerinin önümüzdeki şubat ayından itibaren Maldivler’den Sri Lanka’nın başkenti Colombo’ya uzatılacak. İstanbul’dan gelen uçak, yolcularını bıraktıktan sonra Sri Lanka’ya devam edecek. İki kent arasındaki uçuşun toplam süresi 1 saat 10 dakika. Böylelikle THY Sri Lanka’yı da uçuş ağına dahil edecek.

MALDİVLER 1200 ADADAN OLUŞUYOR

Resmi adı Maldiv Cumhuriyeti olan ülke, Hindistan’ın güneyinde, 1200 adadan oluşuyor. Adaların sadece 281’inde yaşam var. Bunlardan 86’sı ise ‘otel ada’

Maldivlerin nüfusunun yüzde 97’si Müslüman. Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkede yerli halka İslam hukuku uygulanıyor. Bu nedenle ülkeye girişte alkol veya domuz eti sokulması yasak. Ancak otellerde serbest.

 

Male Havalimanı’ndan bölgeye bağlantılar pervaneli bölgesel veya deniz uçakları ile sağlanıyor. Bazı adalardaki oteller müşterilerini sürat botları ile alıp tesislerine götürüyor.

Ülkede geçerli para birimi Rufiyaa. Türk Lirası’na karşılık olarak 1 Rufiyaa yaklaşık 47 kuruşa eş.

Maldivlerin en büyük geçim kaynağı turizmin yanı sıra balıkçılık. Ton balıkları çok ünlü. THY’nin seferlere başlamasıyla birlikte hemen ton balığı taşınmaya başladı. Potansiyelin böyle devam etmesi durumunda THY bölgeye kargo uçaklarıyla da uçmayı planlıyor.

 

SEFERLER HAFTADA 5 GÜN

THY Maldivlere seferleri Airbus A330-200 uçaklarıyla yapıyor. Uçuşlar İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan TK730 sefer sayısıyla Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri saat 20.25’te gerçekleştiriliyor. Uçak ertesi gün saat 07.10’da Maldivlere iniyor.

 

Dönüş uçuşları ise Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar. Saat 09.00’ta kalkan TK731sefer sayılı uçuş İstanbul Atatürk Havalimanı’na aynı gün saat 14.30’da iniyor.

Biletlerini 31 Ocak 2013’e kadar alan yolcular THY ile ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş vergi ve harçlar hariç kişi başına 594 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçabiliyor.

www.kokpit.aero

NOT.SİZ DE DÜNYANIN DEĞİŞİK BÖLGELERİNDE YATIRIM YAPABİLİR, İMPARATORLUĞUNUZU KURABİLİRSİNİZ.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank