content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Şub

Sorgun’un Kültür Çınarı SOYAŞAD Kurtuluşunun 10. Yılını Kutladı.

Yozgat Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren (SOYAŞAD) Sorgun Yazarlar Şairler Aşıklar Kültür ve Araştırma Derneği kuruluşunun 10. yılını kutladı.
Dernek binasında düzenlenen gecede buluşan Yozgatlı Şair, yazar ve aşıklar Arabaşılı, sazlı, sözlü gerçekleştirilen anlamlı bir programla unutulmaz bir gün yaşattılar.
2003 yılında kurulan Sorgun Şair ve Yazarlar Derneği’nin kuruluşunun 10. yılı kutlamasına katılan; Dernek Başkanı Gazeteci- Araştırmacı -Yazar Durali Doğan, İl Dernekler Müdürü araştırmacı, şair- yazar Hakkı Yurtlu, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci- Şair -Yazar Başkanı Ahmet Sargın, Yerköy Aşıklar Şairler Derneği Başkanı Kadir Öğren, Yozgat’ın sevilen sunucusu Yasemin Doğru, Sorgun Dernekler Bürosu Şefi Remzi Zeytun,
Ayrıca Sorgun buluşmasına Yozgatlı Şairlerden: Neşet İçöz, Yaşar Boz, Yusuf Koç, Ruhi Bakır, Ekrem Gürer, Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak, Ali Doğruyol, Osman Şahin şiir yorumlarıyla, Aşık Hüseyin Gök, Aşık Rıza Kaygusuz, Sıtkı Babanın oğlu Aşık Hüseyin Gök, Aşık Ahmet Karadoğan türkü ve deyişleriyle geceye renk kattılar. TRT Sorgun Muhabiri Orhan Demir, Selam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alparslan Gazi Doğan, İhsan Akgün’de geceye katılanlar arasındaydı.
Gecede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Durali Doğan “Sorgun Şair ve Yazarlar Derneği’ni 2003 yılında kurduklarını, aradan geçen 10 yıl gibi bir zaman diliminde Yozgat, Sorgun kültürüne hizmet noktasında önemli etkinlikler yaptıklarını, aşıklık, ozanlık geleneğinin yaşatılması hususunda gayret gösterdiklerini, her yıl Sorgun Aşıklar Bayramı düzenleyerek bunu geleneksel hale getirdiklerini, ilçe ve il dışında Sorgun’u en güzel şekilde temsil ettiklerini” belirterek, derneğin 10. yılını kutlama programına teşrif eden aşıklara, şairlere teşekkür etti.
 Dernek başkanlarının geceyle ilgili konuşmalarından sonra sazlı sözlü eğlenceye geçildi.
Geceye katılan şairler kendi yazdıkları şiirleri seslendirdiler. Aşıklar da usta malı türküler ve kendi bestelerini okuyarak duygulu, unutulmaz bir geceye imza attılar.
Zevkli ve eğlenceli geçen gecede konuklara Yozgat’ın sevilen yemeği “Arabaşı” ikram edildi.  Gece geç saatlere kadar devam eden sazlı- sözlü muhabbetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren şairler, aşıklar; SOYAŞAD dernek yönetimi kuruluna teşekkür ederek, derneğin daha nice on yıllara kavuşması temennisinde bulundular..

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank