content Güney Marmara Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
01 Ağu

Maganda Resitali!..

27 Temmuz 2008 Pazar günü, saat tam 11.50’de Bandırma Kapıdağ Devlet Hastanesi önünden geçen maganda sürüsüne sesleniyorum!..

Evet, sizler insanlıktan hiç mi hiç nasibini almamış bir maganda sürüsüsünüz!..

Büyük bir ihtimalle oğlunun pipisini kestirmenin keyfini yaşayan bir maganda baba, kendisi gibi maganda sürüsünü peşine takıp, kentin en can alıcı noktalarından biri olan Kapıdağ Devlet Hastanesi’nin önündeki sokaktan, kornalarını bağırttıra bağırttıra geçerek, tam bir maganda resitali sergilediler.

Sizleri, yılın maganda sürüsü ilan ediyorum. Lütfen kabul buyrun!..

Ağızlarınızdan salyalar akıta akıta kornalarınızı sonuna kadar basarak, hastane önünde maganda resitali sergilerken, orada hasta, yaşlı, ameliyatlı ve gözü yaşlı insanların olabileceğini hiç düşünmediniz değil mi?

Keşke, içinizden biri, hastanenin bahçesinden içeri girip, acil servisin kapısına kadar gelme zahmetinde bulunsaydı da, orada sizin gibi magandalar için yüreği yanık bir annenin dile getirdiğini duysaydı. Çok isterdim bu sözü duymanızı. Ama ben aktarayım isterseniz size...

İki gün önce geçirdikleri bir trafik kazasında küçücük bebeğini kaybeden gencecik bir anne, cenazeyi almaya geldiği akrabaları ile acil servisin önünde beklerken, siz maganda sürüsünün cayır cayır çaldığı kornalardan o kadar müthiş bir öfke duydu ki, sunturlu bir küfür ve bedduanın ardından;

“Ben burada evladıma yanıyorum, siz nisbet yapar gibi keyif çatıyorsunuz!..” diyerek, kulaklarınızı çınlattı... Az bile yaptı.

Ama aslında sizlerde de kabahat yok ki!.. Sizin gibi maganda sürüsüne prim veren, her türlü gürültü etme hakkını size bahşeden basiretsiz yöneticilerde kabahat!..

Trafik kanununda lüzumsuz korna çalmak suçken, hele hele hastane önlerinde hiç mi hiç korna çalınmaması gerekirken, siz tüm bu kanunlara muhalefet edercesine korna çalma zevkinizi alabildiğine yaşadınız. Ve bir Allah’ın kulu yetkilisi de size “Durun be!.. Ne yapıyorsunuz?” deme yürekliliğini gösteremedi.

Üstüne üstlük kabahatler kanununda da böyle bir suçun karşılığında para cezası olmasına karşın, ne belediye, ne emniyet ne de diğer herhangi bir görevli sizlere “dur” diyemedi...

Herhalde vardır bir yerden torpiliniz ki, böylesine bir cesareti kendinizde bulup, 8-10 araba, başta hastanede yatanlar olmak üzere, sanırım baştan sona aynı maganda resitalini sergilediğiniz Bandırma’yı alabildiğinez taciz ettiniz. Helal olsun!..

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank