content

28 Mar

‘Kümbet Altında’ Dergisi

Başlattığımız dergilerle ilgili seri çerçevesinde yeralan dergi: Kümbet Altında, adlı olanı. Bu derginin 49 ve 50 nci sayıları var masamda. 50. onur sayısı bir başka yakışıklı çıktı karşımıza.

Kümbet Altında Dergisinin kimliğine bakıyoruz: Sahibi: İrfan Yıldız, Gneel Yayın Yönetmeni: Osman Baş. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: İsmail Polatcı. Yayın kurulu, yayın danışmanları, yurt dışı temsilcilikleri var değişik isim ve imzalardan oluşan. Yönetim yeri: Tokat, Ankara ofisi var adres olarak kaydedilen.

 

Kümbet Altında Dergisinde değişik isim ve imzalar yer alıyor, şiirleriyle, yazılarıyla. Bu imzalardan bazıları: İrfan Yıldız, Osman Baş, Yavuz Bülent Bakiler, Agah Oktay Güner, Nail Tan, Hayrettin İvgin, İsmail Polatcı, Lütfü Şehsuvaroğlu, Uğur Kılıç, Nazlı Rana Gürel, Elçin İskenderzade, Kurtuluş Altunbaş, Ahmet Sevgi, Mehmet Şükrü Baş, Kudret Ünal, İsa Kayacan, Duran Timur, Üzeyir Gündüz, Yusuf Semiz, Şemsettin Küzeci, Ahmet Erman Aral, Yusuf Dursun, Bestami Yazgan, Cemal Safi, Ünal Kar, Mustafa Berçin, Cemile Düzgün, Vedat Fidanboy, Dr. Hüseyin Yeniçeri, Jule İsa, Halis Aktaş, Murat Duman, Cemal Gören, Osman Oktay vd.

Kümbet Altında Dergsinin sahibi İrfan Yıldız’ın 50. onur sayılarıyla ilgili değerlendirmesi dikkat çekici. Bir yerinde: “1999 yılında başlayan Tokat Kümbet, bizim Kümbet ve halen yayında olan Kümbet Altında dergimizin 50. onur sayımızla huzurunuzdayız. 13 yıl dile kolay. Sizlerin maddi ve manevi desteğiyle Tokat’tan yola çıktık, ulusal ve uluslar arası yayın yapar hale geldik” denilişi, dikkat çekiyordu, anlam yüklüydü. Yorucu, onurlu bir yolculuğun dile getirilişi, ifade edilişiydi bu. Tebriklerimi sunuyorum efendim.

 

Osman Baş, Yeşilırmak Şiir Şöleniyle süslenen bir kütüphane açılışından sözederken, “Eylül 2011’den itibaren Başkent’in Dikmen yamaçlarında oturuyorum. Artık ben de gurbetteyim. Türkülere takılmıyorsam da onca yılın anıları ve kendi seyrindeki hasreti beni de etkiliyor. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimizin kütüphane açılışında olması bizi mutlu ediyor. İsmail Uyar bir dönem beraber çalıştığımız Erbaa’nın Tokat’taki eğitim elçisi, gönül dostumuz” denilişi dikkat çeker bir anlatım olarak karşımıza çıktı. Buradan ayrı bir cümle daha: “İsa Kayacan ağabeyime ithaf ettiğim ‘Dağ Köylüsü’ şiirimi yazdığım yamaçlardayım”. Teşekkürler Osman Baş.

Ameliyatımdan sonra, Murat Duman’ın kaleme aldığı ve bana ithaf ettiği “Nerdesin?” başlıklı şiir, Kümbet Altında Dergisinin 50. sayısında yeraldı. Murat Duman’ın bu duyguları için teşekkürlerimi sunuyorum. Altı dörtlükten meydana gelen bu şiirin ilk dörtlüğü:

 

Şu rüzgarlı sokağın, rüzgarı esmez oldu,

Gözlerim seni arıyor, hocam şimdi nerdesin?

Sohbetler dil vermiyor, hasretin kalbe doldu.

Yüzlerim seni arıyor, hocam şimdi nerdesin?.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank