content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Ara

Kültür Etkinlikleri… Ve Biz Didimliler…

Olmazsa olmuyor dediğimiz... Olunca gitmeye üşendiğimiz... Kültür etkinlikleri...

Oysa bu etkinlikler bireylerin, toplumların kültür düzeyini yükselten, onları bilinçlendiren, en öz ve yalın anlamıyla ve en yakın olarak yarına nasıl bakılması gerektiğini işleyen etkinliklerdir. (Ki uzun vadede çok şey kazandıracaktır) İçerisinde her şey vardır! Sevgi ve saygıdan tutun, hal ve hareketlere varıncaya kadar bir çok ZENGİNLİK kazandırır izleyicisine! 

Bu tür etkinliklerin, şu veya bu siyasi partinin etkinlikleri olması, onların görüş ve düşüncelerini yansıtan olması beni pek ilgilendirmiyor... Çünkü herkesin kendisine göre bir siyasi düşüncesi vardır ve her yer gibi Didim de, farklı düşüncelere sahip bir yerdir. Söylemek istediğim de siyasi içerikli olmaları değil zaten, öncelikle bunu belirtmek isterim.

Hani hep "Didim'de etkinlik yok" diyoruz ya! İşte beni ilgilendiren yanı bu. Hele hele TİYATRO... PANEL... KİTAP... Bunlar çok önemli.

Didim Belediyesi son iki dönemdir bir sürü etkinlik düzenledi. Beğenirsiniz - beğenmezsiniz! Ben şahsen kutluyorum. Bazılarına ilgi iyi denecek düzeydeydi, ancak genelleme yaptığımızda Didimlilerin pek ilgi göstermediği çok açık.

"Efendim sol içerikli etkinlikler... Biz onun için iştirak etmiyoruz!" diyenler de var, konuştuğunda mangalda kül bırakmayan sol görüşlü olup iştirak etmeyenler de gırla!

Peki sağ görüşlü siyasiler kendi tabanlarının bu sesini duyuyor mu!? Etkinlik düzenlememeleri için Ellerini tutan mı var? Yok yapma diyen mi var?

Elbette ki duyuyorlar, amma UYUYORLAR...

Hükümete mensup siyasi parti (AKP) başta olmak üzere MHP'nin, BDP'nin, DSP'nin, DP'nin, ÖDP'nin, bugüne kadar kaç TİYATRO, PANEL, KİTAP, SÖYLEŞİ, ŞİİR, RESİM vs. etkinliği olduğunu söyleyebiliriz!? Yok. Vatandaşa etkinlik anlamında hizmet için illa ki yerel yönetimi kazanmak mı olmalıdır? Bir panel yapıldı mı? Bir tiyatro etkinliği gerçekleştirildi mi? Neden ayda bir yapılmaz? Neden bunun için kendi TAVANLARINDAN (Genel Merkez, Milletvekilleri dahil... Sanatçı - yazar - şair - ressam) yardım almazlar? Yoksa BECERİ - KAPASİTE meselesi mi? Unutmayalım ki yerel yöneticilik daha da fazla beceri ve kapasite ister !!

Etkinlik anlamında Hacı Bektaş Veli Derneğini ve Cem evini de kutluyorum. Onlar da sık sık kültür etkinlikleriyle Didimlilere hizmet veriyorlar.

Sözün Özü!

Doğrusunu isterseniz "Satılık Mahalle" isimli oyunun izleyici bulamamasına üzüldüm. Sanattan, sanatçıdan, tiyatrodan bahseden ve işlenen konuda konuşurken başkasına konuşma hakkı bile tanımayanlar neredeydi diye sormak gerek!

Bir tarafta sol içeriklerinden dolayı etkinliklere iştirak etmediğini söyleyen vatandaşlarımız için UYUYAN kesimden dert yanan, etkinlik isteyen taban varken, diğer tarafta etkinlik üstüne etkinlik yapan, Didimlilerin zenginliğine (!) kültür ZENGİNLİĞİ katmaya çalışan bir yerel yönetimin çabasına SIRT DÖNÜLEN, İŞTİRAK edilmeyen DUYARSIZLIK var!

Bu nasıl bir çelişki!?

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank