content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

25 Oca

Köpek’ten Dost Olur

Köpek’ten Dost Olur mu?

Elbette olur!

Değerli okur, dost’un Arapçadaki karşılığı Evliya demektir.

Mesela: ‘Allah’u Veliyyüllezine emenu’(2/257) “Allah iman edenlerin velisi yani Evliyası dır.” Yani velisi, koruyucusu dostu demektir.

Bunun tersi “İman edenler de Allah’ın Evliyalarıdır.” Burada, anlatılanın aksine bir tüzel karizma, farklı bir statü yok. Yani her iman eden kul Allah’ın evliyasıdır.  Dolayısıyla da birbirinin dostu, koruyucusu yoldaşıdır.

Peki dost dosta kazık atar mı?

Kesinlikle atmaz. Dost dosta kazık atmışsa o dost değildir. “Dost kazığı” ne kadar “ağır” bir kelime. Dost bildiğimiz ve arkamızdan kuyumuzu kazdığını öğrendiğimiz nice dostumuz (!) var öyle değil mi?..

Hangimiz dost kazığı yemedik ki şu hayatta?

İnananın şu dost kazığı tabiri kimyamı alt üst ediyor.

 

Bu nasıl bir dost ki kazık atıyor, kazık atıyorsa nasıl “dost” kavramıyla ödüllendiriliyor.

Bizim Anadolu’da erkekliğe sığmayan tavırlar ortaya koyanlara “sağan erkeği” derler.

Eskiler bilir, bir zamanlar çokça kullanılan “çavdar ekmeği” sözü de benzer bir tabir için kullanılırdı. Önüne atılan kemikleri yalarken arkadaşlarına kazık atan birini tanımlarken “çavdar ekmeği” gibi hafif bir cümle, sadece nezaketen kurulur.

Yoksa söylenecek çok daha ağır kelimeler de var.

Mesela: “Köpek karakterli” arkadaşlarla “köpeklerin” ortak özelliği vardır.

İkisi de “kemikten” etkilenir. Tefsire gerek yok ama anlamayanlar için minicik bir ipucu: “Köpekler kemik yer, köpek karakterliler kemik yalar.” Sadece yalayabilirler yiyemezler.

 

Köpek karakterlilerin önüne kemik atan çakallar ona kemik yedirmezler.

Köpek kemik için “kavga eder”, köpek karakterliler, “kemik yalarken arkadaşlarını satarlar.”

Sonuç olarak köpeklerden korkmayın.

Köpekten arkadaş olur hem de bal gibi olur. 

Ancak, arkadaşlarını yarı yolda bırakan, “köpek karakterlilerden” ne dost nede arkadaş olur.

Onlar sadece iyi gün dostudurlar.

Sanki “iyi gün düşmanı” var da!   

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Türk milleti Çalışkandır, zekidir…        

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Olağanüstü yetenek, gerekeni gerektiği zamanda söylemektir…

 

GÖNDERMELER

-Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’un, devletin gülen yüzü olarak ayrımsız iyi yurttaş olan herkesin, herkesimin can dostu; hırsızların, arsızların, hortumcuların korkulu rüyası olduğunu bilmeyen, duymayan var mı?

-Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ziyaettin Yağcı’nın elinin öpülmesinin bile gazete manşetlerinde haber olmasının sırrı nedir?  

-Akdeniz Televizyonu lokum FM ortaklığıyla gerçekleşen CENDERE programının hala konuşulmaya devam ettiğini biliyor musunuz? 

-Cumhuriyet halk Partisi İl Başkanı Orhan SÜMER ve ekibinin Tüm Adana sokaklarını muhteşem bir seçim atmosferine çevirdiklerini göremeyen var mı?

-Aşkın Sedası kitabının yazarı ev hanımı Seda Ürkmez’e, Tüyap Çukuova Kitap Fuarı’ndan sonra önemli yayınevlerinden yazarlık teklifi geldiğini biliyor musunuz?

-Ekspres’in Aytaç Durak kesin dönüyor haberinden sonra bazı yalakaların durak şirketini istila edercesine aşındırdıkları, yoğun telefon sirkülasyonundan dolayı Aytaç Bey’in telefonlarını kapattığı dedikoduları doğru mu?

-Kozan Eşrafından sevgili dostum Vahdettin Sakallı’nın düğün davetiyesini unuttum diye gönül-küs ederek, Ramazanoğlu konağında gerçekleşen “Canlı yayın duyarlılığında yaşam” konulu konferansımı da pas geçtiğini duyamayan var mı? 

-Mertçe Söyleşi programını ve Akdeniz televizyonunu 4 milyon takipçisiyle paylaşan ünlü yazarın kim olduğunu biliyor musunuz?

-Adana Akdeniz televizyonu teknik ekibinin yayıncılık konusunda yaygın kanallara ders verecek nitelikte yetenekli olmalarının sırrını biliyor musunuz?

-Adananın, derli toplu  en büyük siyasi partisinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu iddia eden Hüseyin Bayrak’a katılmayan var mı?

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank