content

25 Oca

Hokkabazlarla İlaç Tanıtımı Yakışık Almıyor

Öksürük şurubu konsepti rezaleti” başlıklı yazıma “hokkabaz” görselini seçmekte ne kadar isabetli davrandığımı aşağıdaki haberi okuyunca sizin de kabul edeceğinize inanıyorum.Ben ilaç firmalarını doğru dürüst araştırma yapan veya bunlara destek olan, doktorları da bilimsel materyalle bilgilendiren kuruluşlar olarak bilirdim; meğer pek de öyle değilmiş.

Abdi İbrahim İlaç Firması da 2006’ daki Türk Toraks Derneği Kongresinde “Fokus Pokus” isimli bir gösteri düzenlemiş; hızını alamamış dünyanın en ünlü illüzyonistlerinden birini de davet etmiş.

Bir tarafta tıp kongresi-bilimsel faaliyetler var diğer tarafta hokkabazın biri “şapkadan tavşan çıkarıyor”.

Gelin de tıp kongrelerine “bayi toplantısı” demeyin!

Kusura bakmasınlar ama ben bir ilaç firmasının ilaç tanıtımı için bu tür “şaklabanlıklar” yapmasını doğru bulmuyorum.

Bu tür numaralarının şirketin kurucusu Abdi İbrahim Bey’ i bile mezarında rahatsız ettiğinden hiç şüphem yok.

Daha fazla ilaç satmak için yapılan bu tür pazarlama numaralarını görünce de ot-çöp şarlatanlarına daha bir saygıyla bakmaya başlıyorum.

Abdi İbrahim yakın bir zamanda “okunmuş pirinç tabletleri” çıkarırsa şaşırmayacağım.

İşte o haber:

Türk TORAKS Derneği 9. Yıllık Kongresi’nde ‘Fokus Pokus’ 24 Nisan 2006, Pazartesi

Türk TORAKS Derneği 9. Yıllık Kongresi 19 Nisan-23 Nisan 2006 tarihleri arasında Antalya’da Kemer Beldibi yöresindeki Sungate Port Royal Hotel’de gerçekleşti. Abdi İbrahim İlaç kongrenin fuar alanında dört ayrı standda beş ayrı ilaçla başarıyla yer aldı.

Acamedia İletişim, tanıtımını üstlendiği Dynabac için “Odaklanır” sloganını belirlemişti. Bu slogandan yola çıkarak Emotion Organizasyon, Acamedia’nın koordinatörlüğünde, odaklanma sloganıyla illüzyonun iyi örtüşeceğinden hareketle bir gösteri hazırladı. Gösterinin adını “Fokus Pokus“olarak belirledi.

Dünyaca ünlü İngiliz illüzyonist Lee Alex ve başarılı illüzyonistlerimizden Lady İlkayla dizi performanslardan oluşan bir gösteri gerçekleştirildi.

Lee Alex bağımsız ve tamamı kapalı çemberleri birbirine eklediği, ayırdığı, iç içe geçirdiği gösterisiyle ziyaretçilerin Abdi İbrahim İlaç standına odaklanmalarını sağladı.

Lady İlkay ziyaretçilerin iskambil kartlarına odaklarımalarını isteyerek gerçekleştirdiği table-hopping performansları ile şaşkınlık yarattı. Ziyaretçilerle bire bir iletişim halinde gerçekleştirdiği gösteriler ile katılımcılara “Odaklanır” mesajı verildi.

Levopront etkinliğinde ise balon kullanıldı. Etkinlikte balon kullanılması fikri Abdi İbrahim İlaç’tan Hülya Yalın’a aitti. Acamedia’nın geliştirdiği bu istek çerçevesinde Emotion tarafından şöyle bir mekanik hazırlandı;

Yüzlerce şeffaf balonun içerisine, Levopront renklerinden yola çıkılarak mor balonlar yerleştirildi. Balonların bir noktasına yapışkan bant yerleştirildi. Ucunda Levopront görseli bulunan büyük iğneler hazırlandı ve katılımcılardan dıştaki balona zarar vermeden içteki balonu patlatmaları istendi.

Balonlarla haşır neşir olmak genci yaşlısı davetli tüm doktorların ilgisini çekerken neşeli anlar yaşamalrına neden oldu. Bu yarışmaya katılan doktorlar doldurdukları bir formla çekilişe katılarak çeşitli hediyeler kazandılar.

KAYNAK: http://www.halklailiskiler.com.tr/yazi.php?id=1747

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank