content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Haz

Kısa kısa -Ivırdan Zıvırlar – Koalasyon

Koalasyona karşıyım çünkü koalalar tembel hayvanlardır. Okaliptus yaprağı yerler. Normalde, insan yediği koşulda zehirlenirmiş.

AKP'nin tehlikeli oluşu(kendi tabanına dahi tehlikeli oluşu) her telden çalmasından oldu, oluyor. Düşünebiliyor musunuz; bir parti tabanıdır ki hem MHP'li var hem kürtçüsü var; hem solcusu var hem liberali; hırsızı var fakat namuslusu da var.

Bir kürtçünün AKP'li olmasını anlayabiliyorum. 12 yıldır anlayamadığım şey: bir MHP'linin bir yandan MHP'limsi gibi davranmaktan geri durmazken öte yandan AKP'limsi gibi durması.

Bu gibi birbirine kaymalar, AKP MHP kaymaları, o kaymalar bu kaymalar... taban denen şeyin gerçekten iyi analiz edilmesi gerektiğini bizlere söylüyor.

Koalasyon filan derken tabii ki akıl hastası filan değilim de koalalardan bahsediyorum. Koalaların besinleri tek gibidir: okaliptüs.

Partilerin koalasyon yapması ile tabanların da koalasyona girdiğini unutmamak gerekir. Yani bizler koalasyon deyince ne anlarız? Yukarıda partiler vardır.. Yani işte onlar birleşirler, çiftleşirler, küserler.. fakat aslında koalasyonu yapan tabanlardır. Tek besin kaynağı tek olan bizler oluyoruz.

HDP, dikkatli bakınız, AKP'nin aynısıdır. Her telden çalarak, kafası yanmış eski solcuları, kürt islamcıları, toprak ağalarını, mafya babalarını, Ermeni tanşşaklarını, Alevi düşkünleri ve en önemlisi gariban kürtleri bir araya getirmeyi başarmış bir partidir.

Tabanlar hep aynı aslında: hep okaliptus yaprağı yemekten.

Türkiye'nin gerildiğine şüphe yok. Bugün mesai vardı. Çevreme dikkatli baktım... İnsanlara... Kürtçüsü, Kemalisti, nurcusu; ortaya karışığı, ortaya döneği vd herkeste bir rahatlama gördüm. Kimse seçim sonuçlarından filan bahsetmiyordu...

Sanki... gerçekten de ağaçların üstünde, yer yer kahvrengi,yer yer gümüşi-gri postlu binlerce koala okaliptus yiyordu.

Rosetta'da bir sorun vardı... Uzay aracı göktaşının güneş almayan tarafına eğlendiği için çalışmadan kalacaktı bir süre. Acaba ne oldu? Döndü mü güneşe yüzünü göktaşı?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank