content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Tem

Kim Bunlar? Her Gecenin Bir Sabahı Vardır

Cuma günkü yazımızın son bölümünde "Kim bunlar?" diye bir notla bitirmiştik. "Pazartesi günü bölgemizde bir belediyede, 'geçmişte bir partide parti yöneticisi olan, Başkan Danışmanı'nın' aracılığı ile yasadışı toplanıldığı iddia edilen yaklaşık 50 trilyondan bahsedeceğiz ve soracağız. Herkesin dinlenildiği bu coğrafyada, bu zat-ı muhteremler neden dinlenilmez? Ve neden operasyon yapılmaz? Ayrıcalıkları nedir? Pazartesi günü…"

Oldukça ilgi çekti küçük notumuz. Okuyucularımız, dostlarımız spor toto oynadılar, "Kimler olabilir" diye. Sonuçta bölgenin her ilçesinden ve belediyenin her kademesinden AK Partili ve CHP'li isimler söylediler. Anlayacağınız şunu gördük. Siyasi parti fark etmiyordu. İnsanlar 'Kim olabilir' sorusunu sorduğunda çevresinde, tarifimize uygun isimler arıyorlar, buluyorlar ve yakıştırıyorlardı da…

Dudak uçuklatacak rakamlar

Kimileri ise 'belediye seçimlerinin üzerinden 17 ay geçmeden bu kadar para toplanmaz' diyerek abarttığımızı söylediler. Bunun üzerine biz de konuştuğumuz kişilere şunları söyledik: 'İddia ettiğimiz rakamın içinde ihaleler yok, alınan komisyonlar yok. İddiamızın içinde; akaryakıt istasyonu, müteahhit, fırıncılar olduğunu söyledik. Bir akaryakıt istasyonundan alınan rakamın yaklaşık 1 milyon dolar olduğunu söyledik. Bir müteahhitten alınan rakamın yaklaşık 450 milyar olduğunu iddia ettik. Binlerce m3'lük toprağın fişsiz döktürüldüğünü, toplanan rakamların dudak uçuklatacak rakamlar olduğunu söyledik. Geçen yıl yapılan iftar çadırlarında verilen yemeklerin aynı akşam birkaç işadamının birden sponsor yapıldığını dile getirdik. Kişi başı yemeğin 5 lira iken, 2 bin kişi için işadamlarından 35 bin TL rakamlar alındığını ifade ettik.'

İhalelerden alınan komisyonlar ne olacak?

Evet, trilyonlar çalınıyor. Trilyonlar, 'sosyal ihtiyaçlar karşılanacak', 'yasal olmayan ödemelerimizi yapacağız' denilerek, belediyelerin kasasına girmesi gerekirken paralar kimilerinin kasalarına giriyor. Yapılan ihalelerden yüzdelikler alınıyor. Yetmiyor, ödemeler yapılırken yüzdelikler kesiliyor.

Türkiye'de yapılan ihaleleri, yıllık bütçeleri toplayın o bütçelerin yarısı kadar bazen daha fazlası kadar yasal olmayan rakamları düşünün ve bunların tümünden en az yüzde 10, 20, 30, 40'lar alındığını hesaplayın. Ortaya çıkan rakamın kara para olduğunu düşünün. Kim bu düzenin değişmesini ister. Ortaya çıkan rakamları düşündüğünüzde, neden herkesin siyasete girmek için canla başla çalıştığını, büyük ihanetler yaşandığını, iktidarda kalabilmek için entrikalar çevrildiğini anlayabiliyor musunuz?

Zat-ı muhterem işin başında

Şimdi gelelim asıl konumuza. Bu zat-ı muhterem 90'lı yıllarda 3. bölgede bir belediye başkan yardımcısı idi. Sonradan bir başka partiden yıllarca yönetim kurulu üyeliği yaptı. Partinin ilçedeki en üst yetkililerinden biri oldu. Hakkında basında oldukça çok yazı çıktı. Hatta bu yazıları yazan kimileri ile aynı parti çatısı altında siyaset yaptı.

2009 seçimlerinden sonra belediye başkanının en önemli adamlarından biri oldu. Karar merciinin en üstündeki birkaç adamdan biri oldu. Sonra bu zat-ı muhteremi kara işleri çözsün diye, o işlerden sorumlu yaptılar.

Diyelim ki bir yerden para mı alınacak, gözünün yaşına bakılmıyor. Yasa masa, hak getire. Geçmiş hakları varmış, kim takar? Dosya içine gerekirse yeni yani sahte evraklar konuluyor ve böylelikle geçmişte yasal olan yerler yasadışına dönüşüyor. Ya da 'biz böyle istiyoruz' denilerek, işlerin halledilmesi için istenilen rakam ortaya konuluyor ve keş para karşılığında önce yasal olmayan işler yasal işlere dönüşüyor.

Suç örgütleri çökertilirken, diğerleri ne olacak?

Bu ülkenin topraklarında herkes dinlenebilirken, suç örgütleri çökertilirken, kimi belediyelerde suç çeteleri ortaya çıkartılırken, aynı işlerin yapıldığı trilyonların döndüğü kimi belediyelerde hiçbir şeyin ortaya çıkmaması, soruşturma açılmamasına ne demeli? Adalet ve eşitlik nerede?

Yaklaşık iki yıl önce bölgemizde tüm belediye başkanlarını dinleyen devletin yetkilileri ile yakından görüşmüştüm. O zaman tüm belediye başkanlarının ve yanındakilerinin dinlenildiğini söylediklerinde, neden operasyon yapmadıklarını sorduğumda şöyle yanıt vermişlerdi: Sonuçta biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Buna siyasi irade karar veriyor.

Zat-ı muhterem pasifize mi edildi?

Son söz: Bölgemizde trilyonlar dönüyor. Darbecileri, yasadışı örgütlenmeleri ortaya çıkartanlar, neden bölgemizde büyük rantları çevirenlere yönelik operasyonlar çekmiyor? Neden sessizce seyrediliyor? Sorularını sorarak notumuzu ekleyelim. Her gecenin bir sabahı vardır. Bugün bir yerlere not edilenler gün gelir ortaya çıkarılır sakın unutulmasın.

İkinci notumuzda şu: Bahsettiğimiz zat-ı muhteremin arpalığın başından uzaklaştırıldığı ve pasifize edildiği iddia ediliyor. Çünkü kimi alınanlar yolda kaybolmuş mu ne?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank