content
13 Tem

Bitmeyen Otopark Sorunları

17 Haziran 2010 tarihinde Akdeniz TV de yayınlanan ‘’Sorun Çözelim’’ programımızda otopark sorunlarını ele almıştık. Ben, Sivil Toplum ve Diyalog Merkezinin bir üyesi ve bir duyarlı vatandaş olarak kendimi şehrimizde oluşan olumsuzlukları yetkililere bildirmekle ve sonucunu takip etmekle zorunlu hissediyorum.

Bu nedenle bir gün, işhanımızın park yeri kısmına, işhanımızdan bir şahıs aracını düzensiz bir şekilde park etmiştir ve diğer aracını park edecek kişilerin yerlerini de işgal etmiştir. Olay sadece bununla kalsa iyi. Vatandaş ofise geç geldiği günlerde de park halindeki araçların, çıkışını engelleyecek şekilde park edince, hem diğer aracın çıkışını engellemiş, hem de dar olan bu yollarda, yoldan geçen diğer araçların da geçişlerini engellemiş oluyordu. Bu şahıs’ı ben ve diğer komşular birkaç kez ikaz ettik. Maalesef, vatandaş ikazlarımıza kulak asmayarak, başkalarının park yerlerini defalarca ihlal etmiştir. Ben de bu şahıstan şikayetçi oldum. Olay yerine gelen polis memurları beni haklı bularak cezasını kesmiştir. Bu arada benim aracımın olmadığını da belirtmek isterim.

Ancak cezaya sinirlenen vatandaş, beni tehdit için özellikle yanına bir başka kişiyi de alarak ofise gelmiştir. Neymiş efendim, ben onu şikayet edemezmişim. Neden diye sorduğumda, cevap olarak işaret parmağını tehdit şeklinde kullanarak, “ben kendini tanımıyor muşum ve fazla ileri gidersem kendini bana tanıtacağını ve çok kötü olacağını” söylemiştir. Ben de bunun üzerine kendisinden ve yanındaki şahıstan korkmadığımı ve yaptığı olumsuzluklara devam ettiği müddetçe şikayetçi olacağımı belirttim ve kapıyı kapamak istedim. Ancak ayak hareketiyle engel oldu ve beni tehdit etti. Bunun üzerine ofisi terk etmesini, aksi durumda polisi çağıracağımı söyleyerek kapıyı zorla kapadım.

Sayın Okuyucular, bu olay beni korkutmamıştır. Bilakis daha da fazla duyarlı olmaya yönlendirmiştir.

Şehir içinde hemen hemen her köşe de otoparkçı yer almaktadır. Bunların kimisi evlerinin duvarlarına “Otopark” yazarak evlerinin önlerinden haksız ve vergisiz kazanç elde etmektedirler. Çünkü, otopark fişi istenildiğinde otopark fişi vermemektedirler. Burada yetkililere büyük görev düşmektedir. Yetkililerden otopark yerleri ile ilgili çalışmalarını artırmalarını daha doğrusu görevlerini yapmalarını istiyorum.

Bu ülkenin kanunları, kanun koruyucuları ve artık duyarlı insanları var. Bu nedenledir ki; gördüğümüz her türlü olumsuzlukları, yetkililere bildirmekten kesinlikle kaçınmayalım. Bu şehir, bu ülke bizim susmayalım, vurdumduymaz, bana neci olmayalım. Hayat ta olumsuzlukları önlemekte, göz ardı etmekte bizim elimizde, unutmayalım…

Biz vatandaş olarak yanlışlara müdahale etmedikçe etrafımızın her geçen gün yaşanmaz hale geldiğini ve mafyavari veya saygısız vatandaşların arttığını üzülerek görmekteyiz.

Bu arada, beni tehdit eden şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Ve şahıs aracını artık düzensiz park etmemektedir.

Her olumsuzlukta duyarlı vatandaşların artması dileğiyle…

Sevim MURAT 
STDM Genel Koordinatörü

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Bitmeyen Otopark Sorunları”

  1. 1
    Ahmet AY Says:

    Sevim Hanım,
    Duyarlılığınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. 30 yıldır trafik kurallarına riayet etmeyi insani bir sorumluluk addeiyorum. Ancak yaşadığım Diyarbakır'da önceleri uzun süre bu halimi görenler oldukça tuhaf karşılıyorlardı. Ancak sorumluluk bilinci geliştikçe uyanlar ve hassasiyet gösterenler artmaktadırlar.
    Selam ile.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank