content

25 Eyl

Kilis’ten ‘Kent’ Gazetesi

Anadolu Basını içerisindeki gazetelerimizin sayfalarındaki gezintilerimiz sürüyor. Bugün sütun konuğumuz, Kilis ilimiz merkezinde, 03 Eylül 1961 tarihinde kurularak 50 yıldır yayınlanmakta olan, günlük ‘Kent’ Gazetesinin sayfalarında bir gezinti yapacağım.

 

‘Kent’ Gazetesinin, 14 bin 920, 21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 ve 14 bin 931. sayıları var masamda. Bu sayıların sayfalarındaki gezintimde, Kent Gazetesi bilgileri verilecek. Önce sekiz büyük sayfalık Kent’in kimliğine bakıyorum:

 

Sahibi: Ahmet Barutçu, Yazı İşleri Müdürü: Sevinç Barutçu. Tlf:0348 8131281. Kent Gazetesi, yerel haber ağırlıklı sayfalarındakilerle dikkat çekiyor. Makale yazarlarının sayısı bir hayli fazla maşallah. Elimdeki Kent Gazetesi sayfalarında imzaları görülen, makale yazarlarının sıralanışı şöyle:

 

Nejat Taşkın, Ahmet Barutçu, Süleyman Özbakış, M. Hulusi Özalp, M. Yahya Efe, Meryem Demir, Mehmet Karataş, Metin Mercimek, İsa Kayacan, Hasan Şahmaranoğlu, Oğuzhan Saygılı, Ayşecan Saygılı, Mehmet Nacar, M. Şenay Taşkent. Şimdi bu makale yazarlarının bazılarından, birkaçar cümle nakledelim efendim:

1.. Hasta turistler için özel hastane kurulacakmış: (Yeşil kart” da çıkaracaklar mı? (Ahmet Barutçu)

2.  Kilis ilini bilenler bilir, bilmeyenler de artık haritaya mı bakarlar, yoksa bu yazılarımızdan yola çıkarak kendilerine uygun bazı yöntemler mi uygularlar (Nejat Taşkın)

3.  Musiki geneneğimizde öylesine güzel, öylesine anlamlı şiirler yazılmış ki, bunların her mısralarında ayrı bir sevgi, ayrı bir aşk vurguları vardır (Metin Mercimek)

4.  İnsanlığa taş koymuşlar/Ne aç kalmış, ne doymuşlar/Nice canlara kıymışlar/Zalimlere bir bak hele (Ramazan Kılıç)

5.  Coşkun Mutlu, Ankara’nın genç şairlerinden. Arkasından yazarlığıyla da  karşımıza çıktı. 152 sayfalık ‘Yusuf ve Züleyha’ adlı romanıyla bu alanda da varlığını gösterdi (İsa Kayacan)

6.  İlk sevinç ve heyecanımla, Kent Gazetesindeki köşe yazımda “İşte il olduk” demiştim (M.Hulusi Özalp)

7.  Paylaşmak, sahip olduğumuz maddi, manevi değerleri diğer bireylerle paylaşabilmektir (Meryem Demir)

Kent Gazetesinin sayfalarından bazı haber başlıkları:

- Kooperatiflere dağıtılan 2 bin 818 hayvan kayıp/Minarelere takılan baz istasyonları sökülecek/Kilis Özel Sporcular temsilcisi Şule Gürbüz’e özel ödül/Kifayet Aktürk toprağa verildi/Üniversite halk oyunları ekibinden bir başarı daha,

-  Tarım Müdürlüğünde ‘Nohut Firiği Şöleni’/Kilis’te kazasız gün yok/Seyyar mısır satıcılarına yeni iş elbiseleri verildi/Toplum Destekli Polis’ten bir ilk vd.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1- Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine. (Nazım Hikmet)

2- Şampiyon olmak demek, şampiyon gibi düşünmek gerekir. (Dennis Wholey)

3- Yemini çok olan toplumun yalanı da çok olur. (Vondel)

4- Dağ dumansız, insan hatasız olmaz. (Türk Atasözü)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank