content

17 May

Kalp Krizi Riski Cetveli Bozuk Çıktı

Kalp krizi, felç veya koroner arter hastalığından ölüm riskini belirlemek için yaygın olarak tavsiye edilen hesaplama cetvelinin (Atherosclerotic Cardiovascular Risk Equation=ACRE) riski olduğundan çok yüksek gösterdiği bildirildi.

dikkat-150x150Journal of the American College of Cardiology’ de yayınlanan araştırma, yaşları 40-75 arasında olan farklı ırklara sahip 307591 kişi üzerinde gerçekleştirildi.

Araştırma süresinde 2061 kalp krizi, felç veya ateroskleroz bağlı ölüm olayı gerçekleştiği belirlendi.

Yapılan analizlerde ACRE ile 5’ den büyük hesaplanan riskin aslında 1.85; 3.75-4.99 arasında hesaplanan riskin aslında 0.9; 2.5-3.74 arasında hesaplanan riskin aslında 0.65 ve 2.5’ dan az hesaplanan riskin de aslında 0.2 olduğu ortaya çıktı.

Bu sonuçlar, ACRE ile hesaplanan riskin 5-6 kat fazla olduğunu ve buna göre de milyonlarca insana gereksiz yere kolesterol hapı verildiğini gözler önüne seriyor.

İlaç endüstrisinin, daha fazla ilaç satmak için yapmayacakları numara olmadığına dair yeni bir delil daha!

Kalp hastalıklarından nasıl uzak kalınır?

Endüstri tarafından beslenen bilim dünyasına göre kalp krizi ve felçlerin sebebi yüksek kolesteroldür.

Bunun için tüm dünyaya insanların binlerce senedir yedikleri yumurta, kırmızı et, yağlı yoğurt ve peynir “kolesterol var tehdidiyle” unutturuldu.

Sofralarımızın başköşesine endüstri ürünü margarin, bitkisel yağlar, kolesterolsüz layt ürünler yerleştirildi, uçana kaçana kolesterol hapı yazıldı ama kalp hastalıkları bırakın azalmayı her geçen gün katlanarak arttı ve artmaya da devam ediyor.

Gelelim neticeye

Her gün yumurta, tereyağı, yağlı yoğurt ve peynir yiyenler afiyetle beslenip keyifle yaşarken haplardan ve kolesterolsüz endüstri ürünlerinden medet umanlar patır patır kalpten felçten gidiyor.

Efendiler, kalp-damar hastalıklarından korunmanın yolu adam gibi beslenmek, sigara alkol kullanmamak ve yeteri kadar hareket etmektir.

Buna itiraz edecek adamın alnını karışlarım.

Kaynak:

http://content.onlinejacc.org/article.aspx?articleid=2517904

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank