content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Mar

İyi Ama Kazanamaz ki!

İyi ama kazanamaz ki diyeceğinize iyilere oyunuzu verinde kazanmasın! Hiç olmazsa elim kırılsaydı demezsiniz! İyi ama kazanamaz ki diyenler huylu alıştığı ya da alıştırıldığı huyundan ancak teneşirde vazgeçermiş misali bildiği fırıldak yolundan yürümeye devam ediyor. Fakat niçin kazanamaz diye hem kendi kendine sorduğunda hem de karşısındakiler sorduğunda, çok doğru olduğu için kazanamaz. Fazla doğru insanları istediğiniz doğruya ve yanlışa sürükleme şansınız yokta ondan kazanamaz diyerek sadece kendisini avuttuğunu, kendiside gayet iyi biliyor da işine gelmediği için bilmiyormuş gibi davranmaya devam ediyor. Bu kez inşallah geçmişten ders alırız da bir kez olsun iyi ama kazanama ki denilenlere oy verilerek ülkemize ve insanlarımıza toptan kazandırırız.

İyi olduğuna inandıkları halde “iyi ama kazanamaz ki” denilenlerin aksine Peki,her yola yatan eğri insandan devlet ve millet idarecisi olur mu sorusuna? Bugüne kadar olmuş ta bundan sonra neden olmasın diyerek kendi çıkarı doğrultusunda ve lafa geldiğinde namusum dediği oyunu yalanı gerçek gibi söylemeyi yaşam biçimi haline getirmişlere vermeyi fırsatçılar tarafından yattığı yerden geçinmeye alıştırılmış olan bu aziz milletin genellikle fakir ve yoksul kesimi dün bugün ve hala sürdürüyor!

Her genel ve yerel seçim öncesi olduğu gibi yaklaşan 12 Haziran 2011 genel seçimleri arifesinde “bekara karı boşamak kolay “misali iki kişi bir araya geldiğinde oturduğumuz yerden hükümet kurup hükümet yıkıyoruz ya her yerel ve genel seçimler öncesinde olduğu gibi işi bilende bilmeyende lafı döndürüp dolaştırıp seçime getiriyor ve iyileri de kötüleri de masaya yatırıp iyi ama kazanamaz ki anlayışıyla geçmişte kazandığı ya da fırsatçılar tarafından kazandırıldığı yanlış alışkanlığına kaldığı yerden bende şu kadar biz de bu kadar oy var safsatalarıyla üçkağıtçılıklarını çevrelerindekilerle paylaşmaya devam ediyorlar.

Evet, saygıdeğer okurlar, akıl izan sahibi herkesin çok iyi bildiği gibi gerçekler insanın canını acıtır. İnsanlar bunu çok iyi bildikleri için gerek yüzüne gerekse arkadan doğruları söylemek yerine işini görene kadar, köprüyü geçene kadar bu yalandan bir şey çıkmaz deyip yanlış yolda yürümeye devam ediyor. Ama nereye kadar, orası belli değil. Aslında sana bana göre belli ama günlerini gün etmek zihniyetiyle yaşamlarını bukalemun gibi sürdürenlere göre belli değil. Bunu böyle olduğunu doğru yaşayanda eğri yaşayanda gayet iyi biliyor. Her şeye rağmen eğri ya da doğru hayat bir şekilde devam ediyor. Nasıl devam ediyor, işte orası çok önemli.

Bir tek gerçek var doğrudan kaçmak mümkün değil. Doğrudan, gerçeklerden kaçmak mümkün olamadığına ve olmayacağına göre içimizi yaksa kavursa akıl sahibi insanlara düşen gerçekleri her platformda üstüne basa basa dile getirmektir. Halkımızın büyük bir kesimi iyileri iyi insanları yani ülkenin ve insanların sevk ve idaresine talip olan yöneticiler arasında iyi liderleri ve yönetimini(Kadrosunu) çok iyi teşhis ediyor. Ancak her ne hikmetse iyi niyetli olarak kabul gören bu insanlar a, iyi olduklarına gönülden inandıkları liderlere ve partilerine iyiler çok doğru insanlar oldukları için kazanamaz anlayışıyla oy vermekten imtina ederek yağmurdan kaçarken doluya tutulmaya devam ediyorlar. Bu yanlışları sadece yanlış yapan olarak kendilerini bağlasa kimsenin bir diyeceği yok.

Ama kişisel çıkarlarını düşünenlerin yaptığı yanlış bütün ülkeyi ve insanları bağladığı için bu yanlış düşünceden bir an evvel ülkemizin ve insanlarımızın huzurlu ve güvenli gelecekleri adına vazgeçilmeli ve kazanamaz ki denilenlere oy verilmeli ve topyekûn olarak darlıktan varlığa çıkılmalı. Aksi halde” iyi ama kazanamaz ki” anlayışıyla oy verilen sözde idarecilerin yüzünden ülke ve insanlar olarak darda ve zorda kalmaya devam ediyoruz. Bu gidişle devam edeceğiz.
“Zararın neresinden dönülürse kardır ” diyen atalarımızı doğrulamak adına bu kez “iyi ama kazanamaz ki” dediklerimize oy vererek hem kendimize ve geleceğimize, hem de ülkemize rahat bir nefes aldırarak üzerimize düşen insani görevimizi adam gibi yerine getirelim diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank