content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Mar

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif

Mehmet Akif ve İstiklal Marşı denildiğinde beni bir heyecan kaplar. İstiklal Marşının yazılış Mecerasını Mehmet Akif'in Milli Mücadeledeki gayretini her zaman takdir etmişimdir.  Ayrıca İstiklal Marşının kabul ediliş törenini (Meclisdeki Heyacanlı Dakikaları) hep hürmetle yad ederim, anarım. Bu Marşa aşık bir milletiz, bayrağımıza, vatanımıza olan saygımız Milli Marşla birleşip bütünleşir.
Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir kaç yıldır İstiklal Marşını Ezbere okuma yarışması ve İstiklal Marşının kabül yıldönümünü coşkuyla kutluyor. Takdir ettiğim, değer verdiğim bir çalışma olarak takip ediyorum.
Geçtiğimiz Cuma günü İstiklal Marşı ile ilgili Ortaöğretim kurumları arasında yine bir yarışma düzenlenmişti. Sağ olsunlar bizi de yine Jüri üyesi yazmışlardı. Bu güzel proğrama katılıp Milli Marşımızın coşkusuna katıldık.
İstiklal Marşını Ezbere Güzel okuma yarışmasına katılan okullar ve temsilci öğrencileri, Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi (Rıdvan Bolataslan), Kız Teknik ve Meslek Lisesi (Habibe Coşar), Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi (Filiz Şahbaz), Anadolu İmam Hatip Lisesi (Osman Doğru), Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Leyla Aslan), İstiklal Anadolu Lisesi (Büşra Nur Arslan), Serpil Akdağ Anadolu Lisesi (Zekavet Demirci);
Anadolu Lisesi (Nazife Sarıkala), Şehitler Fen Lisesi (Abdulsamet Ertuğrul), Çamlık Lisesi (Nazife Saygı), Atatürk Anadolu Lisesi (Gaze Yiğitalp), Yozgat Lisesi (Feyza Kılıçarslan), Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Ömer Bozkurt), Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Fadime Yılmaz), Sürmeli Anadolu Lisesi (Reyhan Dilara Maygusuz), Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi (Ebru Erkaya).
Yarışma öğrenciler okullarını başarıyla temsil ettiler. Klasik tabirle hepsi gönüllerimizin birincisiydiler. İçlerinde İstiklal Marşını çok güzel yorumlayan öğrencilervardı. Hepsini gönülden alkışladık, bağrımıza bastık. Milli Marşa çok güzel çalışmışlardı. Jüri olarak seçmekte zorlandık ve tabii ki kendi aralarında değerlendirerek bir sıralama yaptık. (Verilen notların sonucuna göre) İlk üçe giren okullar ve temsilci öğrencilerimiz;
Birince, Şehitler Fen Lisesinden Abdulsamet Ertuğrul, İkinci Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesinden Rıdvan Bolataslan, Üçüncü, Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Osman Doğru oldu.
Bence sıralama çok önemli değil, Çocuklarımızın hepsi Milli Marşımızı güzel yorumladı. Tebrik ve takdir ettiğimi ifade ediyorum; hepsini de canı gönülden kutluyorum. Çocuklarında, öğretmenlerimizinde gönüllerine sağlık. O yavrular okullarını başarıyla temsil ettiler; inşallah kendi okullarıncada ödüllendirilmişlerdir.
Ayrıca Kültürel Çalışmalara zaman ayıran Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve onların temsilcileri olan Şube Müdürü Ahmet Başar beyi tebrik ediyor, başarılı çalışmalırndan dolayı kutluyorum.

AKİF'İ ANMA TÖRENİ GÜZELDİ

İstiklal şairimiz Mehmet Akif'i anma programını Anadolu Lisesi öğrencileri hazırlayıp sundular. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan programı baştan sona takip ettik, çok güzeldi. Emek verilmiş, zaman ayrılmış güzel bir programdı. Emeği geçen öğretmen ve idarecilerimizi, öğrencilerimizi kutluyor, takdir ettiğimizi ifade ediyoruz.
Mehmet akif Ersoy'un hayatından kesitler sundular, şiirlerini yorumladılar, tiyatro oyunları ve temsili skeçlerle bizlere güzel dakikalar yaşattılar. Mehmet Akif'i ve İstiklal Marşının heyecanını gönüllerimizi kazandılar. Başta okul müdürü Adil Arslan bey olmak üzere programda emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyoruz, emeklerine ve yüreklerine sağlık. Çok hoş bir programdı, sunucu çocuklarımızda bşarılıydılar. Bu tür etkinliklerde tamamen öğrencilerin görevlendirilmesi hoş. Çocuklarımıza güven geliyor. Bu programda da onu gördüm kutluyorum.

BAŞ SAĞLIĞI DİLEĞİM

Uzun yıllardır tanıdığım, dostum, gönüldaşım, ağabeyim, şöför ve esnaflık yapmış olan çileli insan, dava ve ideal adamı Veysel Koç ağabeyi kaybettik. Uzunca bir dönem rahatsızlık yaşamış, Kayseri'de tedavi görmüş, daha sonra evinde dinlenmeye çekilmişti. Maalesef Veysel Koç abide kansere yenik düştü, haftasonu Hakk'ın rahmetine kavuştu. Bir grup arkadaşları ve sevenleriyle onu Sarı Topraklık'a ebedi istirhatine uğurladık. Allah Rahmet Eylesin mekanı cennet olsun. Onu en son yine Merhum Haydar Diler abinin dükkanında görmüştüm. O görüşmeden başka görüşmemiz olmadı. Sadece telefonla arayıp geçmiş olsundileklerimi ilettim, haberleşip, vedalaşmıştık. Allah Rahmet Eylesin, Mekanı Cennet olsun, Kabri nurla dolsun, dostlarının, sevenlerinin, arkadaşlarının başı sağolsun!.. Veysel Koç ağabeyi hürmetle, rahmetle yad ediyorum.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank