content

08 Eyl

İnsanca Dergisinin iki Yeni Sayısı

Yunanistan’da Türkçe olarak yayınlanan ve Dr. Hasan Ahmet tarafından bize ulaştırılan İnsanca Dergisinin 3 ve 4. sayıları ayrı ayrı yayınlanarak elimize geldi.

Derginin sahibi ve sorumlusu:  Kültür-Sanat Şirketi.

Yazı İşleri Müdürü: Hakan Mümin.

Yayın kurulunda; Ahmet M. Ahmet, Faik Hakkı Ali, Hasan Ahmet, Mustafa Çolak şeklinde sıralanıyor.

Haberleşme adresi: Adrrianoupoleas No: 91 69100 Komotini-Greece.

Dağtımdan sorumlu: Osman Ahmet.

Ortalama 16 sayfayla, tertemiz bir baskı ve güzel görünümüyle okurlarına ulaştırılan İnsanca Dergisi getirdikleriyle takdir topluyor. Şiir, araştırma, öykü türlerindekilerle sayfalara zenginleştiriliyor.

İnsanca Dergisinin masamızda bulunan iki sayısında imzaları bulunanların isimleri üzerine bir göz atalım: Nihan Ayan, Hakan Mümin, Sibel Gülistan, Hakan Ahmet, Sevda M. Dikelalı, Faik Hakkı Ali, Mücahit Mümin, Şule Hüseyin, Mustafa Çolak, Hasan Ahmet, Orhan Çolak, Feyzi Ali, Rahmi Ali, Tuğrul Çavuş Mestan, Şule Hüseyin, Emre Ahmet, Mehmet Dükkancı, Vildan Serdar, Sema salihoğlu vd.

Her ayın, kültür-sanat değerlendirmesi yapılıyor kısaca, sunuş mahiyetinde. Mart ayında Gümülcine’ne bir kez daha şiirle kucaklaştırıldığı anlatılırken, Nisan ayındaki tiyatro oyunundan, kitap tanıtım etkinliklerinden örnekler veriliyor.

Sanat, düşün, kültür dergisi olarak okurlarının karşısına çıkarılan İnsanca Dergisi içerisinde yer alanların geleceğe taşınması bakımından da önem ve anlam taşıdıkları görülüyor. Derginin 4. sayısında yer alan şiirlerden biri de ‘Yücelen sevgimiz” adıyla yayınlanan Şefaat Ahmet imzalı şiir. Bu şiirden birkaç mısra:

Dudaklarımdan dökülen,

Birkaç mutlu sözdü sevgin,

Rüzgârların dansıydı izlediğin,

Bazen doyasıya coşkuydu gelişin,

Oysa martıların ağlayışıydı

Göçündeki hasretin.

***

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank