content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Ara

İnsana Yatırım!!!..

Saygıdeğer okurlar ve sorumluluk sahibi insanlar, okumadan yazmadan, gezmeden ve görmeden, başarılı ve huzurlu hayata dair önemli konuları öğrenmek mümkün değil.

Bu demek değildir ki, okumayan hiçbir şey öğrenemez ya da bilemez. Okumayanda öğrenir. Ama sadece kendine yetecek kadar öğrenir. Fakat kendisini aşamaz.

Okuyan insan hayata dair mastırını gezerek, görerek yaptıkça daha çok şey görür, tanır, öğrenir ve tecrübe kazanır. Dolayısıyla hem kendisine hem de ülkesi ve insanlarına daha faydalı olur. Gelecek nesilede iyi örnek olur.

Okuyanların ve gezenlerin, okumadan gezenlere oranla daha çok bilgi sahibi oldukları kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak insan yaşadığı yerden dışarıya çıkmamışsa, yazılı basından okuduğu, radyodan duyduğu, görsel medyadan gördüğü kadar bölge ve insanlarıyla ilgili bilgi sahibi olur

Gerek okuyan, gerekse okumayan insanlara Allah imkân verdiği müddetçe sevk ve idarecilerinin de katkılarıyla öncelikle kendi ülkesi ve insanlarını, daha sonra dünya ülkeleri ve insanlarını tanıyarak engin bilgi sahibi olmalarında büyük fayda vardır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak insanlarımızın ufkunun açılması için çalışarak helalinden kazanıp önce yaşadığı yer çevreyi daha sonrada ülkesini ve insanlarını bilvesile ile gezerek tanımasına ilgililerimizce imkân sağlanmasına büyük ihtiyaç vardır. Çünkü kendisini aşan bir insanın ülkesi ve insanları için her konuda daha yararlı olacağı tartışma kaldırmaz bir gerçektir.

Her şey insan için yapıldığına göre önce insana yatırım yapılmalıdır. İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. İnsana yapılan yatırım meyvesini mutlaka devletine verecektir. Yere yapılan yardım geçmişte olduğu gibi bugünde boşa gidecektir.

Bu nedenle Devletimizin bazı yerlere destek adı altında yardım yapmasından ziyade insanına yatırım yapmasında ülkenin ve insanların toplu çıkarı adına büyük fayda vardır diyor, saygılara sunuyorum.
Ahmet Yenin
İnsana Yatırım!!!..

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank