content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Şub

İnşallah Yol Olmaz!

Yazılı, işitsel ve görsel basından öğrenildiği kadarıyla, Mardin’in Nusaybin ilçesinde B.D.P’li Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerinin almış olduğu kararla, dağlarda Mehmetçikle girdiği çatışmada ölen teröristlerin isimleri, Nusaybin sokaklarına veriliyormuş. İnşallah bu ince gidişler atalarımızın dediği gibi yol olmaz!

30 – 40 bin dolayında Asker, Polis, sivil, öğrenci, öğretmen, çoluk çocuk bütün insanımızın katledilmesi emrini veren terörist başının yakalanışının 11. yılında başlatılan bu ve benzeri uygulamalar ister istemez, sorumluluk sahibi bütün insanlarımızın akıllarında bazı soru işaretleri yaratıyor.

Adına Demokratik açılım denilen hassas terazinin iki kefesi olduğu asla unutulmamalı. Yapılan ya da yapılmaya çalışılan işlerde kantarın topuzu şaşmamalı. Dolayısıyla kaş yapalım derken göz çıkarılmamalı!

Hepimizin hatta bütün dünya ülkelerinin malumu olduğu üzere, çok yakın bir zamanda özenle seçilerek Haburdan kahraman edasıyla gelen ve araçların üzerinde yaptıkları zafer işaretleriyle poz veren zatları ve onlara bu gücü verenlerin yüzünden madalyonun diğer yanında acı ve üzüntü içersinde ciğerlerinin evlat ve çocuk hasretiyle nasıl yanıp kavrulduğunu unutmamalıyız.

Üstlerindeki komançi kıyafetli malum grubun bilinesi formaliteler yerine getirildikten sonra otobüs üstünde terörist örgüt P.K.K. lehine şehir şehir gezmelerine ve kahraman edasıyla boy göstermelerine izin verilerek, su gibi evlatlarını bu memleketin bir karış toprağı için toprağa veren binlerce ailenin hassasiyetini de terazinin diğer kefesine koymak durumundayız.

Adına açılım denilen bu çok hassas konu çok ince elenip sık dokunmalı, yoksa altından çıkamayacağımız durumlarla karşılaşmak içten bile değildir. Bugün sivil toplum örgütlerini, sanatçıları, şarkıcıları, yazarları, çizerleri açılım adı altında bilgilendirenlerin acaba fidan gibi çocuklarını toprağa veren aileleri ne zaman ve nasıl bilgilendirecekleri merak edilmiyor değil doğrusu. Buradaki eksik bilgilendirme konusunda gözlerden kaçmayan incecik nüans farkı ülkenin vatan millet Sakarya diye yaşayan insanlarına ve dünya ya nasıl izah edilecek.

Haa bu arada sokak isimleri değişen Nusaybinli kardeşlerimizde yeni sokaklarında salına salına, kasıla kasıla durmadan dinlenmeden yürüsünler çünkü daha çok demokrasi ve insan hakları diyerek“durmak yok yola devam” diyenleri Bekleyelim görelim bakalım bu ince ince, hazmettire hazmettire gidişin sonu nereye varacak!

Acı hayat tecrübelerinden esinlenerek günümüzde ve bizden sonrada varlıklarını öyle ya da böyle bir şekilde devam ettirerek yaşayacak olan insanlarımıza ibret almaları için atalarımız ve Allah sağlıklı uzun ömür versin” halen yaşamaya devam eden büyüklerimiz küçük ve basit de olsa, olumsuz ya da kötü bir işin yapılmasına izin verilmemelidir. Çünkü bir kere izin verirseniz yol olur diye üstüne bas basa söylemişler.

Eğer bir kez izin verilirse, sürekli yapılmaya başlanır ve alışkanlık hâline gelir. Bu giderek gelenekselleşir ve pek çok kimse o zararlı yolu takip eder der.

Bu söz bizim cennet vatan ülkemizde bilinen ve sonucu olumsuz beklenen şekliyle değil de aksi şekilde gerçekleşir.

İnşallah, yol olur görüş ve düşüncelerini altüst eder ve korkunun ecele faydası olmadığı tezini bir kez daha hayat geçirerek bizim gibi düşünenleri mahcup eder.

Dolayısıyla ülkeyi ve insanları korkulu rüya görmekten bir an evvel kurtarır diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank