content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

20 Şub

İnanç Aşk Hayal!

Değerli okurlarım!  Daha dün gibi anımsıyorum 7 yaşında Isssızca’(köyüm oluyor) nın  zibilliklerinde küşkü oynadığım günleri. Zaman bir su gibi aktı geçti.

Artık yaş kemale doğru seyrediyor.

“Bütün süslü kelimelerden, alkışlanacak cümlelerden istifa ediyorum.” Tek bir sözüm var. “Dünya İnsanlık Ailesine”  dünyayamesaj.com  -benim özel sitem oluyor- vasıtasıyla. “Irk”, “renk”, “din”, “dil”, demeden herkesi Seviyorum. “Adamagibiadam” diye sıfatlandırdığım bir dost: “İyi bir insan olmadan iyi bir aşık olunabileceği iddiası kanatları olmadan uçan kuş kadar gerçekçidir.” der.

 

Çiçeğin, çiçek olmak, böceğin böcek olmak, insanın da “insan” olmak gibi “sorumluluğu” vardır! Ancak; “inanç” aşktan önce gelir. İnancı, ideali,  müstakim çizgisi dahası da “hayali” olmayanların yaşayabileceği “aşk”  bitimsiz bir ormandaki “tek yaprak” kadardır.

 

Hem inancı, hem aşkı,  hem de hayali varsa, insanın, o, ormanın üstünde uçan kuşlar gibidir.

Değerli okur! Bir “tebessüm”, iyiliğin,  bir “selam”, merhametin, bir “dokunuş”, sevginin, bir “kucaklaşma”, dostluğun yakıt ikmalidir.

 

Bunu bilmeyenimiz var mı?

Gelecek  nesillere; "Özgür” bir ülke istedikleri için yaşını büyülterek astığımız gençlerimizi, başlarında “örtü” var diye okullara almadığımız “kızlarımızı”, sadece “muhalefet” ettikleri için hapislerde çürüttüklerimizi, “Kürt” olduğu için öldürülüp kuyulara gömülenleri, “şiir” okuduğu için hapse atılanları, “Ermeni” olduğu için sokaklarda vurulanları, “ibadet” ediyor diye ordudan atılanları, anlattığımızda bize hayretle şunu soracaklarını biliyor musunuz?

“Siz uzayda mı yaşıyordunuz? Zira insan'ın olduğu yerde bunlar olmaz!..”

Sevgili dostlar, gelin 365 içinde sadece bir günü de “sorgulama” ve “şükür” günü ilan edelim.

 

Sonuç olarak, “sanal bir dünyada olsa dahi bu kadar kıymetli ve güzel dostlara”, “hayatımı anlamlandıran aileme”, “yanlış yaparak da olsa hayatı anlama çabama”, “hayallerimin izini sürme cesaretime”, “okumaktan yazmaktan aldığım bu muazzam lezzete”, “yaşıyor olmanın verdiği tüm güzelliklere ve Rahman ve Rahim olan büyük gücün içime kattığı bitimsiz hayrete sonsuz şükrediyorum.”

Peki ya siz sevgili dostlar...

DAVETİYE: Değerli Dostlar! Cumartesi ve Pazar hariç, Sabah Saat 08’den, Saat: 10: 00’a kadar her gün “SİYAH-BEYAZ” programındayım. Irk, renk, din, dil ayırt etmeksizin TÜRKİYE’ deki tüm yurttaşlarımız, bu MUHTEŞEM programa “MERTÇE ” davetlidirler. Soru ve sorunlarınız için bir “TIK” yanınızdayız.. http://www.akdeniztelevizyonu.com/

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Benim karakterim bağımsızlıktır…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Hayata soruları olmayanların, yaşanmaya değer bir hayatları da olmaz..'' (E.Ali OKUR)

 

GÖNDERMELER

- Kentimizin Valisi Hüseyin Avni COŞ’un son zamanlarda dünyalı devlet adamlarına Çukurova Sıcaklığında ev sahipliği yaptığını biliyor musunuz?

-Yardımcı Doç. Dr. Gözde RAMAZANOĞLU’nun Konakta verdiği ‘Adana’da Tarih, Tarihte Adana’ konulu konferansının dinleyiciler tarafından takdirle karşılandığını duydunuz mu?   

-"Bizim dönemimizde biz illegal işlere izin vermeyiz. Hangi yapı hangi teşkilat içinde olursa olsun, yanlış yapan varsa onun hesabını sorarız." diyen vekilimiz Ömer ÇELİK Bey’e katılmayan var mı?

 -Adanalı Yüksel EVSEN’in “ Zenci Bir Türk’ün Hikayesi” adındaki eserinin, MY kitap farkıyla inşallah Bursa Tüyap Kitap Fuarından Bütün Türkiye’ye merhaba! Diyeceğini biliyor musunuz?

-Aşk bir çılgınlıktır, çılgınlıksa gerçek insan olmanın beyni özgür bırakmanın bir önkoşuludur dahası da Aşk sonsuzluğa yazılmış bir mektuptur” diyen ünlü yazarı bilenlerin yorumlar bölümünde adres ve adlarını bildirmeleri halinde birer kitap kazanacaklarını biliyor musunuz?

-Hüseyin Bayrak’ın Akdeniz TV Siyah-Beyaz programına tekrar çıkmamamsı için lobi faaliyetine başlayanların çoğunun yakın dostları olduğundan haberiniz var mı? 

-Hayatımızın yarısı hata yapmakla, diğer yarısı hataları telafi etmekle geçiyor. Onların arasında 5 dakka mola verip, onu da iyi bir şekilde değerlendirmeye ne dersiniz?

- “Hiç bir dini değeri parayla satamazsın. Eğitim hizmeti yapıyorsan o eğitim hizmeti için aldığın para meşrudur. Namaz kıldırarak alınan paraların tümü haramdır. O namazlar da geçersizdir. Kimse bunun aksini iddia ve ispat edemez." Diyen Yaşar Nuri ÖZTÜRK’ün Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştüğünü biliyor musunuz?

-Şahsıma özel “dünyayamesaj.com” site projesini insanlığın bilgi hazinesine sunmak için gece gündüz demeden çalışan, İstanbul’un bağnaz, paracı sanal tacirlerinin uçuk fiyatlarının 10 katı ucuza profesyonel site yapan memleket çocuğu genç meslektaşımız Akif GÜNGÖR’ü merak ediyor musunuz?

-Yarınki SİYAH-BEYAZ (Salı günü) programının konuğunun CHP Adana İl Başkanı olduğunu biliyor musunuz?

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank