content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Eyl

İki Günlük Mezar Ziyareti ve Dedikodular…

Ölüm....
Ebediyet...
Ve Dünya aleminde nihai son. Ahiret aleminde ise hayata başlangıç...
Ölümü ne kadar uzak tutsak ve sevmesek de, kendimize, yakınlarımıza yakıştırmasak da, ne yazık ki onu bir gün hepimiz tadacağız... Acısını yaşayacağız...


Bir dostun ölümü nedeniyle, son iki - üç gündür uğrak yerimiz olan Mezarlıkta bir taraftan cenaze toprağa verilirken, diğer taraftan herkes bir şeyler konuşur, durur!
Bu her tarafta olan bir şey...
Deyim yerindedir sanırım; erkeklerin "DEDİKODU ettiği" en müsait yer...
Dedikodu derken, işte birilerinin yakasından, paçasından çekiştirip durmak değil de (ki bazen o da oluyor!) daha ziyade SİYASET yapılır.. Yanlışlar olsa da DOĞRULAR da konuşulur.

Örneğin mezarlığın bakımsız olduğu iki gündür söylendi durdu... Özellikle bugünlerde cenazeyi toprağa verenlerin dışında kalanların, buraya kadar gelmişken mezarlıkları ziyaret ettiği, kaybettiği yakınını, dostunu arayıp başucuna gidip fatiha verdiği, dua ettiği bu günlerde her tarafın otlarla, paçadan girip yukarı tırmanan başaklaşmış yabani kılçıklı otların tehlike yarattığı, insanların korku içinde dolaştığı, otlar yüzünden mezarın başucuna, yanına çömelme imkanı bulunmadığı, terkedilmiş, virane bir şekilde bulunduğu söylendi...
Hak vermemek mümkün değil. Ben bu konuyu Bayram öncesinde de Başkana vekaleten yerine bakan Salih BANKOĞLU'na da hatırlatmıştım. ..
Bir başka söylenen ise "aile mezarlığı" şeklinde demir parmaklıklarla ayrılmış yerlerin olduğu gündeme geldi!

Vatandaşın büyük bir ihtimalle satın aldığı ve bir yakınını toprağa verdikten sonra etrafını da bir kaç kişiyi daha alacak şekilde demir parmaklıklarla çevirmesi dikkat çekti. Bana sordular; "Burası nasıl şahsa ayrılıyor?" diye!
Ben de; "ayırma olmasa gerek. Belki satın alma olabilir mi acaba?" diye soruyu başka şekilde onlara yönelttim! Onlar da; "böyle bir şey varsa neden hepimizin haberi yok!? Bizler yer almaktan aciz miyiz? Vatandaşa bak en güzel yeri ayırmış! Tapulu malı gibi... vs." diyor ve yanındaki arkadaşlarına dönüyor:
-"Sizler de böyle bir yer almak istemez misiniz? Kim gitti belediyeden böyle yer talebinde bulundu? Ya da kimin haberi var satın alındığından...Tapuludur büyük ihtimalle!! Bizler de geldik 60 yaşına artık mezarlıktan bir tapu edinsek iyi olur" diyerek birbirlerine öneride bulundular...
Evet işte böyle.. Bence de mezarlıklara sık sık bakım yapılmalı...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank