content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Ara

Hayat Yinede Güzelsin Sen

Hayatın yalanlarına ve çekici güzelliklerine aldırmadan, isyan edip haykırmak yerine susmayı bilmelisin, en hüzünlü anında bile gülerek bakmalısın hayata. Bakmalısın ki sonradan gelen güzellikleri görebilesin.

Eğer bunu yapabiliyorsan işte o zaman bir daha düşün hayatı ve kendini. Nerdesin, ne yapıyorsun, nasılsın. Ya da nelerin olmasını bekliyorsun.
Sakın alıcı gözüyle bakma hiç hayatın süslü, püslü ve şamatalı görünümüne, kimine her şey iken kimine de sanki bir zulümdür. O göz kamaştıran görüntüler şimdiye kadar nasıl avuttuysa yine öyle olacaktır. Sen sadece yalnızlığını paylaşabileceğin yalnızların yanında yer bulmaya gayret et. İşte o zaman kendini bulacaksın. Yaşam varsa bende varım diyeceksin.

Hiç anlamaya çalışma gördüğün saçmalıkları ve sahtelikleri onlarda sadece kafanı yoracak bir faydası olmayacaktır sana. Unutulma pahasına da olsa unutmaya çalış sende, seni unutanları. İçinde yaşatmaya çalış zor günlerde karşına çıkıp sana gülümseyerek sıcak bir el uzatanları. Öyle sıkı tut k o eli hiç ayrılmayacakmış gibi. Sonucun ne getireceğine de pek aldırma. Sana el uzatan elbet seni anlıyordur. Senden mucizeler yaratmanı beklemeyecektir.

Hayat ne kadar üstüne geliyorsa gelsin, ne kadar acıtıyorsa içini acıtsın sen pes etme inadına ayakta durmaya çalış. Yeniden kurmaya çalış yıkılan hayallerini, hiçbir şeyin zamanının geçmiş olduğunu aklına bile getirme, sen güzellikleri ara onca çirkinliklerin içinde. Hiçte karamsar olma bulmayacağım diye, elbet sana göre olanı çıkacaktır karşına. Herkes vefasız değil ki çekip gidenler gibi.

Zaman asla gideni geri getirmez sen beklersin döner diye. Dönmediğini gördüğünde de yıkılır bitersin. Zaten geri dönmeyen senin değildir bilmelisin. Sen senin olabilecek, seni okuyup yazabilecek, gerktiğinde derdine derman olacaklara değer ver, onları dost edin kendine.

Hani kara gün dostu deriz ya işte o dostlardan. Kara gün dostları bütün umutların bittiği yerde, bedenine ve ruhuna karamsarlık çöktüğü anda çıkarlar karşına. İşte bu dersin o zaman can olmak, bir ferahlık iner yüreğine, yeni bir sayfa aç o zaman kendine ama içinde umutsuzluk asla olmasın öyle manalı düşün ki hepsi hayata dair olsun.

Gün gelecek bir bir unutulacak yaşanmışların hepsi adın bile anılarda kalacak. Yakmak isteyeceksin yazdığın anılarını kimsenin eline geçmesin diye ama bazılarını hatırladığında hayır kalsın onlar sakın yakma sen yok olduğunda onlarla bilinecek bilinmeyen kıymetin deyip vazgeçeceksin ve yeniden yazmaya başlayacaksın onları. Onlarla yaşayacaksın yeniden hayallerini, onlara dökecek sin içindeki duygularını. Onunla paylaşacaksın yalnızlığını. Yeniden barışacaksın küstüğün kaderinle, yeni hudutlar çizeceksin düşüncelerine.

Yaş ilerledi diye çok şeyin geçmiş olacağını da düşünme boş ver. Hani diyoruz ya her yaşın bir güzelliği vardır diye!, işte bununla teselli et kendini. Eğer yüreğinde esen fırtınaları dindirmenin yollarını bulabiliyorsan bırak gerisini düşünmeye bile değmez.
Hele birde yaşadıklarından bir ders çıkarabiliyorsan her şeye rağmen hayata dört elle sarılmak zorundasın. Unutma nefes aldıkça varsın demektir. Kaçış hiçbir derdin dermanı değildir.

İçindeki yalnızlığı paylaşmak isteyenlere aç günlünü, yaşa bütün yaşanmamış güzellikleri. Sana gül sunanları sende karşıla bir demet gül ile. Ama kırıp dökmeden, incitmeden. Geriye dönüp baktığında dostlarım vardı diyerek gururlanırsın. Ve değersiz olmadığını anlarsın. Beni çok yordun, ezdin, üzdün ama her şeyi sende buldum yinede güzelsin hayat.
Vay be ne olursan ol hayat yinede güzelsin sen.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank