content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Oca

Harika UFUK “Pembe Düşler Sandalı” İle Çukurova 8. Kitap Fuarında

Değerli edebiyatçılarımızdan ve sitemizin güçlü yazarlarından Harika Ufuk’un 2015’te Ankara Ekinsanat Yayınevinden yayımlanan 6. kitabı “Pembe Düşler Sandalı” Çukurova Tüyap 8. Kitap Fuarında okurlarla buluşacak. 13-18 Ocak 2015 tarihleri arasında fuarın açılış saatinden kapanış saatine kadar üyesi olduğu (BİLKİDER) Bilim ve GetAttachmentçKitap Dostları Derneği Standında kitaplarını imzalayacaktır. Kitap 144 sayfa olup kapak tasarımı Adem Çoban tarafından hazırlanmıştır. Harika Ufuk’un serbest tarzda şiirlerin yer aldığı bu şiir kitabı da şairemizin diğer şiir kitapları gibi başucu kitabı olmaya aday görünüyor.

Daha önce “Çiçek Açtı Yalnızlığım”, “Canım Türkiye’m”, “Güz İkindisi”, “Çocukluğum Sende Kaldı İstanbul” adlı şiir kitapları beğeniyle okunan şairimiz, geçen yıl da “Yağmurdaki Düş İzleri” adlı öykü kitabıyla adından söz ettirmişti. Şairemizin “Çiçek Açtı Yalnızlığım”, “Güz İkindisi” kitapları serbest tarzda yazılmış şiirlerinden oluşuyordu. “Canım Türkiye’m”, “Çocukluğum Sende Kaldı GetAttachmentfİstanbul” adlı şiir kitapları da hece ölçüsü ile yazılmış şiirlerinin yer aldığı özellikle Azerbaycan’da çok beğenilen ve yurt içinden, yurt dışından bol ödüllü şiirleriyle dikkatleri üzerinde toplamıştı.

Güz İkindisi” ve “Çocukluğum Sende Kaldı İstanbul” adlı şiir kitaplarının kapaklarını ünlü sanatçı Atatürk ressamı kaligrafi üstadı Etem Çalışkan hazırlamıştır. 20 Eylül 2014’te kaybettiğimiz büyük usta Unesco’nun koruma altına aldığı Devlet Sanatçısı Onursal Bilim Doktoru Âşık Şeref Taşlıova “Çocukluğum Sende Kaldı İstanbul” adlı kitabının ön sözünü yazmıştır.

Ön sözden bir bölüm:

GetAttachmentb “… Bu yüce milletin kadını da erkeği de kahraman olduğu gibi şairdir, sanatçıdır. Çukurova'nın toprağı bereketli olduğu kadar şiiri de bereketlidir. İşte bunlardan birisi Kars'ta yapılan Türkiye Murat Çobanoğlu Âşıklar Bayramı'na Adana'dan coşarak gelen Şaire Harika Ufuk Hanımefendi yürekli, güçlü bir şair olduğu gibi yıllarca Türk Millî Eğitim ocağının dumanını tüttürmüş değerli bir Edebiyat Öğretmenidir. Bu da yetmemiş ayrıca mimarlık eğitimi görmüş tam bir sanat ruhu ile yoluna devam etmekte olup Türk dilini anasının ak sütü gibi aklandırmaktadır.

Şiirlerinde vatan, millet, bayrak kavramı en üst seviyede

GetAttachmentöolduğu gibi sevgi, aşk, öğüt, taşlama türlerini de mükemmel bir biçimde işlemektedir.

Sanata bakışı çok derindir. Mimar gözüyle en inceliğini bilen ve fark eden Harika Ufuk Hanımefendi, bir usta şair ve eğitimcidir. Onun yazdığı şiirler, birbirinden güzel, tıpkı inci tanesi gibi zarif, uyumlu, yirmi dört ayar altın saflığındadır. Şiirlerini hassas kuyumcu terazisi gibi tartmış, Türk dilini en iyi şekilde gönül eleğinden geçirmiş. Şiirlerini lirik, ruhu okşayan, kulağa hoş gelen zengin kelimelerle örmüş. Arının çiçeklerin en güzelini seçtiği gibi Harika Ufuk, şiirlerini Türk dilinin güzelliğiyle süslemiş, Türkçeyi ve hece veznini GetAttachmentöustalıkla kullandığı gibi bilimsel ölçü ile değer katmış. Doğduğu ve yaşadığı yer Çukurova’nın özelliğini, Torosların güzelliğini nakış nakış işlemiş. Gönlünden gelen güzelliklerle bezemiş. Deniz gibi coşmuş, taşmış. Güçlü kalemiyle ustalıkla motif motif şiir dokuyan Harika Ufuk, dilinden bal akıtmış.

Bugünü dünden görmek, geleceğe eser bırakmakla olur. Yüreği insan sevgisiyle dolu, güler yüzlü, hoş sözlü, şairimizin bu değerli eserleri bugün de, yarın da bir antika niteliğinde korunacaktır.

Bu kitabı okurken pınarın gözesinden çıkan duru su gibi gönüllere huzur veren güzelliklere doyacaksınız. GetAttachmentzAnalar baş tacı, örnek bir Türk kadın şairi olan Harika Ufuk’u yürekten kutluyorum. Gönlün şen; aşkın, meşkin, ilhamın bol olsun!”

Şiirleriyle olduğu kadar düz yazılarıyla da okurlarının kalbine taht kuran Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk başarıdan başarıya koşmakta… Yurt dışında da köşe yazarlığı yapan Harika Ufuk kazandığı ulusal ve uluslararası ödüllerle Adana’nın gururu olmuştur.

Daha yayımlanacak on beş eserinin olduğunu söyleyen harika şair Harika Ufuk’a başarılarının devamını diliyoruz.

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank