content

23 Ağu

‘Gaziantep’te Zafer’ Gazetesi

Gaziantep ilimiz merkezinde, ofset tekniğiyle günlük yayınlanan “Gaziantep’te Zafer” Gazetesinin 10 bin 686, 87, 88 ve 10 bin 689 ncu sayıları masamda. 33 ncü yayın yılı içerisinde olan ve 8 büyük sayfayla, haber ağırlıklı sayfalarıyla dikkat çeken ve sayfalardaki köşe yazarlarının okurlarıyla selamlaştığı, merhabalaştığı “Gaziantep’te Zafer” Gazetesinin kimliğine bakıyorum.
 

İmtiyaz sahibi: Ahmet Arpacıoğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: M. Haldun Özsivil, Haber Müdürü: A.Okan Çelik, Hukuk Danışmanı: Av.Metin Kaynak. Kuruluş tarihi: 24 Şubat 1977.

Haberler, fotoğraf zenginliği içinde veriliyor. İlk sayfada genellik taşıyan haberlerin sayısı fazla. Hatta tamamı genellik taşıyor. Elimizdeki dört sayısının ilk sayfalarından aldığımız haber başlıkları:
-Gaziantep, her konuda Türkiye’nin önünde koşuyor,
-Kılınçoğlu semt pazarı hızla tamamlanıyor/Vanlı aileler memleketlerine dönüyor/Sanayi şehirlere kardeş oluyor/Yılın sanayicisi Konukoğlu ödülünü aldı/U-ta-nı-yo-ruz: Uluslararası fuarlar düzenleyen ve yılda 5 milyon turist hedefleyen Gaziantep’in havaalanının bozuk zemini çileden çıkarıyor/Rektörlük seçimi galibi Camcı/Endişelendiren ışık/Aile danışmanlığı heyecanı/Osman Nakıboğlu’ndan Naksan çalışanlarına ev müjdesi/Sanko okullarına Orhun Anıtları yapıldı vd.
İç sayfalarda da değişik yöresel ağırlıklı haberlerle karşılaşılıyor. Spor sayfası haberlerinin yeraldığı sayfalar, makale yazarlarının köşe yazıları, seri yazıları, şiirler, sanat ve edebiyat ağırlıklı özel düzenlemeli “Gamzeli Kültür Sanat” sayfaları Gaziantep’te Zafer Gazetesinin sayfalarında okurlarıyla selamlaşıyorlar.
 
Makale yazarları; Nejat Taşkın, Prof. Dr. İsa Kayacan, Necdet Özaltan, Fevzi Günenç daha pek çok isim ve imza sıralanıyor. Fevzi Günenç’in “Anılarımızın Annesi Gaziantep”le seri olarak Gaziantep, Gaziantepli değişik özellikleri ve güzellikleriyle anlatılıyor, tarihe düşülen notlar arasında yerinden okurlarıyla buluşuyor, buluşturuluyor. Yazarlardan:
1- Pendik’te alt geçitler: O çirkin yazıları kim yazar, kimler yazar bilemem. Ama yine de oraya konacak kameralarla bu yazanlar tesbit edilip teşhir edilebilinir (Nejat Taşkın)
2- Ankara’da yaşayan Dr. Kazan Dağyakalı şiirlerinden seçtiklerimiz. Bunların genel bir tablo üzerindeki yerleri. Dr. Kazan Dağyakalı şiirlerinden ikisi efendim (Prof. Dr. İsa Kayacan),
3- On parmağında on marifeti olan, milli servetlerimizden biri olan ekmeği çöpe atmayan tek doyumevi sahiplerindendi Kadir usta (Fevzi Günenç)
4- Araçla tanışmak riskli bir iştir. Bilerek, bilmeyerek türlü kazalara neden olunuyor. Canlar gidiyor. Milli servet heba oluyor. (Necdet Özaltan).
***

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank