content

22 Nis

Fidanlarımızı Toprakla Buluşturan: Gülser Bülbül’den

Ağaç ve ormanla ilgili söylenen yüzlerce sözümüz var. Hepsi anlamlı, hepsi birbirinden değerli...

Orman Bakanlığı’nın 35, bendenizin 103.kitabım olarak Mart 1997’de yayınladığımız “Ağaç ve Orman Kültürü” adlı kitabın bölümlerinden biri, “Ağaç ve Ormanla ilgili Özlü Sözler” olarak verildi. Burada yer alan yüzlerce sözden bazıları:

 

Ağacı bol alan yerin yağmuru eksik olmaz / Ağaç, ağaç içinde büyür / Ağacın yemişini ye, kabuğunu soyma / Bir ağaç bin ayıp örter. / Dağ çökünce çam devrilir. / Dal budağıyla gürler, / Her ağacın altında yatılmaz / Her kütükten çıra çıkmaz / Kuru ağaç eğilmez,  kurumuş kiriş düğümlenmez / Orman avcılığın temelidir / Orman bir memleketin hem güzelliği, hem de bereket kaynağıdır. / Ormanı bekçi değil, sevgi korur / Ormanı yakacak maddesi olmaktan kurtarmak şarttır / Ormansız ülke, dermansız ülke olmağa mahkûmdur / Taşa çıkan keçinin, ağacı çıkan oğlağı olur vd.

Gülser Bülbül bir idealist. Ağaç sevgisi, toprak sevgisi, vatan sevgisiyle dopdolu bir isim ve imza. TEMA Vakfı Burdur İl Temsilcisi. Burdur’daki etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Toprakla fidanlarımız arasında aracılık ediyor, köprü görevi yapıyor. Burdur halkıyla, Burdur’daki öğrencilerle iç içe olan çalışmalarıyla, ağacı, ormanı sevdirme gayretleri ürün veriyor, sonuç veriyor.

 

Gülser Bülbül; “Yeşili kaybeden yaşamı kaybeder” gerçeğinden yola çıkıyor, hareket noktası yapıyor; “Ülkemizde her yıl 743 milyon ton toprağımızı erozyonla kaybediyoruz. Ancak, Türkiye’de bu ciddi tehdide rağmen, orman alanlarına evler yapılıp, meralar amacı dışında kullanılarak, 1. sınıf tarım topraklarına evler yapılıp, sanayi tesisleri kurumaktadır” diyerek, feryat ediyor, uyarılarda bulunuyor. Dikkat çeken mesajlar vermeye devam ediyor.

 

TEMA gönüllülerinin yaptığı, ortaya koyduğu önemli, anlamlı görevlerin neler olduğunu anlatırken, ifade ederken Gülser Bülbül; “Başta topraklarımız olmak üzere havanın, suyun, yeşil örtünün, tüm doğal varlıkların korunması gerektiğine inanıyor, bu amaç doğrultusunda çalışmalar yaparak çevre sorunlarını, bir zincirin halkaları gibi bir bütün olarak görüyor, sularımızı, topraklarımızı koruyan mevcut ormanlarımıza sahip çıkarak yenilerini dikmeliyiz” diye hatırlatmalarda bulunuyor.

 

Ve Gülser Bülbül ilave ediyor: Ben ağacı, doğayı seviyorum, demek yetmez. Sevmek kuru kuruya olmaz. Ona hizmet etmeye gönüllü olmalıyız. Unutmayalım; Yeşili kaybeden, toprağı kaybeden, yaşamı kaybeder..

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Sadece iki büyük günah vardır. Diğer tüm günahlar bunlardan türer: Sabırsızlık ve tembellik (Franz Kafka)

2. Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünellerle birlikte ışığı vede gelecek treni görür. (J. Harris)

3. Bırakın “ senin için öldüm “ lafını. Önce kendiniz için yaşamayı öğrenin, sonra başkası için ölürsünüz (Can Yücel)

4. Bulunduğunuz odadaki en önemli kişi, bir sonraki adımın ne olduğunu bilendir. (James L.Webb)

5. Bir millet uyuyorsa uyandırmak kolaydır. Ama uyumuyor da uyuyor gibi yapıyorsa, ne yapsanız nafile, asla uyandıramazsınız (Gandhi)

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank