content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Haz

Fatma Hoca Yozgat’ta

Yozgat Şairler Yazarlar Derneği olarak eser sahibi arkadaşlarımızla okurları buluşturmak amacıyla bir imza günü programı düzenledik. İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Fuaye salonunda gerçekleştirdiğimiz bu güzel buluşmaya  “Yozgat Sevdası” isimli eserimle ben,  “Vurdun Zalim ve Birliğe Çağrı” isimli eserleriyle Halk Ozanı Osman Yüksel, misafir konuk olarak çağırdığımız hikâye ve roman yazarı Eğitimci şair yazar Fatma Çetin Kabadayı katıldı.

Okumayı bir sevda haline getiren bizler, okuduklarını yazıya dökerek paylaşmayı da seviyoruz. Okumanın önemi kadar yazmayı da gerekli sayıyoruz. Hem yönetim hem de eğitim camiasında kitap okumayı angarya gören zevatlar var.  Eğitimcilikle alakası olmayan, eğitime de katkıları bulunmayan bu zatlar sadece gölge ederler. Onlara ne demeli bilmem ama, çocuklarımıza yazık ettiklerini bilmelerini isteriz.

Eğitim Camiasında görev yaptığım dönmelerde iki şeye dikkat çekmeye çalıştım. Birincisi  Çocuklarda okumayı alışkanlık haline getirmek, ikincisi de yazmaya teşvik etmek. Düşüncelerini yazmak, araştırmak ve derlemelerde bulunmak. Bu konularda üzerime düşeni yaptığım kanaatindeyim. Ben bir kitap bile okumayan eğitimciye eğitimci mi derim, kitap okumanın, yazmanın, şairin- yazarın anlamını önemini bilmeyen yöneticiye yönetici mi derim! Kitap okumayı angarya olarak gören zevatların eğitime kazandıracakları bir şey yoktur, olamaz da…

Bunlardan usanır mıyız, Hayır!...Susacak mıyız? Hayır!. Yazmaya, çizmeye, okumaya okutmaya devam edeceğiz. Gönüllerimizdeki kültür aşkını, okuma  sevdasını, okuma aşkını birilerinin engelleyebileceğini düşünmüyorum. Eğitime üç kuruşluk katkıları olmayanlarla bunu tartışacak da değilim. Kültür Sevdamız devam edecektir. Kitapla olan dostluğumuz devam edecektir. İnanıyorum ki bu emeklerimiz ve çabalarımız gün gelecek meyve verecek ve Yozgat tan güçlü kalemler  çıkarak seslerini duyuracaklardır..Çabamız gayretimiz bu yöndedir.

FATMA ÇETİN KABADAYI  HOCAM KONUĞUMUZDU

Eğitimci şair yazar Hikaye ve Roman Yazarı Fatma Çetin Kabadayı özel konuğumuzdu. İmza günü için Hatay dan (Görev yaptığı  Serinyol Beldesinden) şehrimize davet etmiştik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar, davetimize icabet ettiler. Kendilerini Sürmeli festivaline de davet ettik. Fatma Hocam imza gününe yeni eserleriyle katıldı.” Hoşça Kal Anne, Altın Tesbih ve Yüreğimden Güvercinler Uçurdum” kitaplarını getirerek bizleri mutlu ettiler.

Yozgatlı arkadaşlarımız sağ olsunlar bizi yalnız bırakmadılar. Başta Emekli Öğretmen Araştırmacı Yazar Yılmaz Göksoy Hocam olmak üzere, Osman Yüksel, Reyhan Tataroğlu, Ahmet Yetim, Salim Gülbahçe, Emekli Öğretmen Yakup Arslan, Cb haber den Yaşar Dalkılıç, Yazar - Psikolojik Danışman Nevzat Özer, Öğretmen Arkadaşımız can dostum  kardeşim Cavit Şener hocamız ve  Songül Aksoy kardeşimiz  yanımızda oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Lütfi İbiş beye,  Şube Müdürü Mustafa Bacanlı ya, Müdür Yardımcısı Ahmet Elmalı Beye ve Salon görevlisi arkadaşlarımıza  teşekkür  ediyoruz. Kültür ve sanat faaliyetlerimizde yanımızda yer alan esnaf dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Hem Yozgat Tanıtım Günlerinde, hem de Sürmeli festivali Şiir Şölenlerinde birlikte olduğumuz arkadaşlarımız var. Onların emeklerini alın terlerini alkışlıyor saygıyla karşılıyorum. Hiçbir karşılık beklemeden fedakarca çalışıyorlar, hizmet ediyorlar sağ olsunlar, var olsunlar yüreklerine sağlık…

Bir imza günü programını da Sürmeli Festivalinde yapmayı planlıyoruz. Şiir şöleni öncesi İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü salon girişinde Festivale davet ettiğimiz arkadaşlarla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz Festivallerde de Yozgatlı Şair Yazar Abbas Sayar adına Kent Park da bir imza günü yapmıştık..İlginin azlığından da şikayetçi olmuştuk. Kültür sahipsiz olmaları demiştik…

Yozgatlı hemşerilerimiz biliyorlar. Sürmeli festivallerinde, kültür sanat programlarında, ilimiz tanıtımında emeğimiz ve alın terimiz var. Hani ne derler “ Balık bilmezse Haluk bilsin” Biz kültür sanat faaliyetlerine devam edeceğiz, yapılanları Yozgatlının takdir edeceğini de biliyoruz. Bu düşüncelerle imza günlerine emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum.

Ayrıca davetimize icabet ederek bizleri mutlu eden Eğitimci Hikâye Roman Yazarı Sayın Fatma Çetin Kabadayı’ ya da çok teşekküre ediyor, hayat boyu başarılarının daim olmasını diliyorum.

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank