content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

27 Eyl

Ezberciler!..

Değerli okurlarım, aynı tezgahtan geçmiş bir insan olarak, şu insanın en verimli, en güzel çağlarında sen çocuğun önüne anlamadığı, dilini bilmediği üzerinde düşün(e)mediği Arapça metinler bütününü koy ve “bunu ezberle” de…

“Ve bunu Allah adına Resulullah adına yap!..” Ne olursa olsun bu, gelişmekte olan bir çocuk için yanlış bir davranış...

Bu çocuklar bu ezberi yıllarca yaparlar. “Bizde Yaptık” Derken büyürler. “Ama ezberledikleri o şeyler bir mektup, bir dilekçe yazmayı bırakın, kendilerini ifade etmede bile bir işe yaramaz. Gördüğü bir şeyi çözümleyip değerlendiremez. Simgeleri kullanıp simgesel düşünemezler.” Neden? yaşları buna müsait değil de ondan.

(Seçici yaşında bunları çocuklarımıza öğretelim buna sonuna kadar EVET ama çocuk yaşata kesinlikle HAYIR) O, okuduğu, ezberlediği metinler velev ki Allah Kelamı olsun. Ya da da bin yıllar önce yaşanmış yaşantıların tanıklığının belgeleri hükmünde olsun fark etmez.

Peki, çocuklar için bu böyle, ya asırlarca geçmiş yüzyıllardan bu yana rivayet edilen yani söylenti zincirleriyle geldiği savlanan “Kur’andışı” bilgi koleksiyonlarına ne demeli?.. “Kur’an Mezhep, mezhep bölünmeyin!” demesine rağmen, bunlar o zanlardan oluşan mezhepleri ve bunların kaynakları denilen tarihi malumatları tekrar edip durarak, halkın alın teri vergileri, bu yolla heba olup gitmekte ve daha nice yalan yanlış şeyler…

Değerli dostlar çok bilmek o kadar önemli değil. “Önemli olan bildiğinin bilincinde olmaktır…” Bu ezberciler, Mezheplerini din edinenler, “En küçük eleştiriye bile katlanamazlar. Oysa düşünen insan, kendini eleştirenlerden memnun ve mutlu olur.“Oysaki bu ezberciler, Efendi hazretleri hangi partiye oy ver derse, başka seçenekler var mı? oraya oy verirler.” O efendilerin arkasındaki güçler elbette biliyor bu ezbercilerin içinin boş olduğunu.

Ama onların işine yarıyor.

Neden? “Ezbere alışmış bir beyin sormaz, sorgulamaz, hayata eleştirel bakmaz, bakamazlarda ondan…”  mertçe yalvarıyorum! Lütfen bu oyuna gelmeyelim.

ATATÜRK KÖŞESİ

Ulusun bağımsızlığını, yine ulusun kesin kararı ve direnişi kurtaracaktır…

DÜŞÜN-TAŞIN

Bal kavanozunu dışardan yalamanın anlamı var mı?..

GÖNDERMELER

-“Somalinin, Gazzenin feryadını duymayan medeniytten söz edemez.” Diyen Başbakan’ın bütün dünya mazlumları tarafından ayakta alkışlandığını biliyor musunuz?

-“Ekonomik bağımsızlığı olmayan gazetecilerin editoryal bağımsızlığı olur mu?

-Adana Emniyetinin fedakar çalışmalarının Yüce halkımız tarafından takdirle karşılandığını bilmeyen var mı?

-Altınkozanın bu yılkı çalışmalarıyla Türkye sanat dünyasından tam not aldığını biliyor musunuz?

-İçimizden birisi olan Ömer Çelik Bey’in başarılı çalışmalarıyla hepimizin kıvanç duyduğunu bilmeyen var mı

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank