content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Ağu

Evet Sigara Açıkta Bile Çekilmiyor…

Gerçekten sigara içmeyenlerin durumu çok zor...
İçenler için fazla bir şey değişmiyor..
Ha kendisi yakmış, ha da birinin sigarasından çıkan dumanını solumuş, değişen bir şey yok...


Kapalı yerlerde içenlerin, kusura bakmasınlar amma ne kendilerine SAYGISI var, ne de yanlarında oturanlara...
Hele bir de mekan sahibi olmayıp, dışarıdan gelip, başkasının mekanında saygısızca tüttürmesi, tam bir KARA CAHİL kültürünün has elemanları...
Neden başkasının da haklarına saygı gösterilmez?
Zamanında ben de içiyordum! Amma biri rahatsız olduğunu söylediğinde hemen söndürür ÖZÜR dilerdim. Şimdilerde İÇENLERİN hürriyeti var, içmeyenlerin HÜRRİYETİ yok! İçmeyenler, içenlere katlanmak zorunda! Kaldı ki ortada bir yasa var ve kapalı alanlarda içmek YASAK! Bunun tersini uygulamak bir tarafa, en azından o ortamda içilmese olmaz mı?
Peki bu kontrolörler kim?
Neyi, nereyi denetliyorlar?
Kime yazdılar ceza?
Uygulamaya geçilmesi gerek! Basına aksetmesi gerek. Var mı böyle bir vak'a? YOK.

Evet bırakınız kapalı ortamları, kapalı ortamda SAYGISIZCA, UTANMADAN, SIKILMADAN sigara içip üfleyenleri, açık havada bile bazı yerlerde gerçekten yasaklanması gerekir.

Benim kahve kültürüm pek yok. Hatta hiç yok. Oturmam öyle yerlerde, ancak Altınkum'da Barış Parkı'nda bay - bayan arkadaşlarla sık sık gider otururuz. Sohbet ederiz. Haber için giderim. Burada bile vatandaşın sigarasına tahammülüm yok! Çok zor veriyor. Bir de kalp rahatsızlığı olanları düşünün... Solunum güçlüğü çekenleri düşünün... Yorgun argın çay bahçesine kendini atmış birazcık deniz havası çekmeğe, bir bardak çay yudumlamaya gelen insanları düşünün...! Hani diyoruz ya Didim "sağlık turizmine evsahipliği yapacak!" "Kronik nefes darlığı olanlar için en güzel yer Didim" diye..." "Hani astım hastaları için Didim bir şifa merkezi" diye! İşte en azından bu söylediklerimizin arkasında duralım istiyorum!
Sözün Özü!
Tabii yasaklamalarla bir yerlere varılmıyor. İnsanın içinde olacak. Bunun eğitimini de almak gerekmiyor! ARİF OLAN, sağında solunda, etrafında oturanlara zarar vermez. ANLAR - BİLİR içilmeyeceğini! Bunun kitabı olmaz ki alıp ELİNE VERELİM de öğrensin! Çatalı bıçağı hangi eline aldığını bilen ERKEK - KADIN her kişi, entel olmaktan, aydın olmaktan DEM VURAN her kişi, sigara İÇİLİP - İÇİLMEYECEK MEKANLARI da pekala bilir! İlla ki İKAZ edilmesi GEREKMİYOR!

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank