content

21 Nis

Erciyes Dergisinden İki Şiir

Anadoluda yayınlanan dergiler arasında bir çınar görüntüsüyle okurların, sanat ve edebiyat severlerin karşısına çıkmaya devam eden, aylık, fikir ve sanat dergisi ‘Erciyes’in 425. sayısı masamda.Erciyes’in bu sayısında yeralan, Abdülkadir Güler (Aşık Geylani) imzalı bir şiirle, Halil Gürkan imzalı bir şiirin mısraları arasında gezmek istiyorum.

Abdülkadir Güler hoca ‘Anama mektup’ adlı, başlıklı beş ayrı dörtlükten meydana gelen şiirinde, Anasına duyduğu özlemlerini dile getiriyor. Derde ilaç analara söz söylemenin yanlışlığını da hatırlattıktan sonra bu şiirin iki dörtlüğünde şöyle sesleniyor:

Dilim yetmez varlığını öveyim,

Kar, fırtına, karakışta geleyim,

Ana gibi yâr olmaz diyeyim,

Resim salan düşen yola merhaba..

Geylâni’yim, ben anama hayranım,

Yaz gelende bakraç bakraç ayranım,

Uçan kuştan, esen yelden soranım,

Hazır olan, sağa-sola merhaba.

Halil Gürkan ‘Bakış’ adlı şiirinde, altı dörtlükle duygularını ortaya koymuş. Gönül akşamında güneşin batmasından sonra, can evine dolanın bakış olduğu hatırlatmasında bulunuyor öncelikle. Sonra bu şiirin iki dörtlüğünde şöyle sesleniyor:

Bir huri görünce saçı belinde,

Gönül bağlı kalır zülfün telinde,

Yürekleri basan sevgi selinde,

Göz göz olup dönen girdaptır bakış.

Ufuktan umudun silindiği an,

Duygu dünyasında belirir tufan,

Ak yüzlü canânı kaybedende can,

Solgundur, üzgündür, bitaptır bakış.

GÜNÜN HABERLERİ:

1-Kısa adı HKAK olan,58 yıllık geçmişe sahip Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanlığınca, ölümünün 10.yılı nedeniyle, kültür adamı Dr. Mehmet Önder için 13 Mart 2014 tarihinde bir anma toplantısı düzenlendi. Türk Dil Kurumunun Atatürk Bulvarı Kavaklıdere-Ankara adresindeki Konferans salonunda düzenlenen ve HKAK Genel Sekreteri Salih Ünver’in yönettiği Dr. Mehmet Önder’i anma toplantısında, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun açılış konuşmasından sonra, Ali Karaçalı, Nail Tan, Talat Sait Halman, Mehmet Özel, Doç. Dr. Gülin Öğüt Eker, Torunu Eren Ergene Dr. Mehmet Önder’le ilgili görüşlerini anlattılar…

2-Kısa adı MESAM olan ve Genel Merkezi Ankara’da bulunan, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin,’Türkiye Sergileri’ çerçevesinde, 45 ressamın  eserlerinin yer aldığı, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile,Burdur İl Özel İdare Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen,”Burdur GESAM  Üyeleri Sergisi” 15 Mart 2014 tarihinde,Burdur İl Özel İdaresi Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonunda açıldı.Burdurlu sanatseverler tarafından ilgiyle izlenen sergi 24 Mart 2014 tarihine kadar açık kaldı.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank