content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Eyl

Eğitim; Sadece Ders Kitaplarıyla Sınırlı Olmamalıdır..

Gerçekten EĞİTİM ŞART..
Fiil çekimlerini öğrenmek ve öğretmek şart!
"SEN" (ki karşınızdaki kim olursa olsun -samimiyet hariç- özellikle büyüklere karşı kişinin hiç kullanmaması gereken tekil bir hitap), kelimeciğinin nerelerde ve nasıl kullanıldığını, ÖĞRENMEK ve ÖĞRETMEK şart!
Sadece okul öğrencisine değil; hayata atılmış, hatta EMEKLİ olmuş kişilere de öğretmek şart! Koskoca insancık, hiç tanımadığı, ya da samimiyeti olmayan bir kişiye, "SİZ" demek yerine, "SEN" diyorsa Eğitilmesi şart...
Şu gençliğe bir bakın... Babası yerinde olan bir kişiyle konuşmasına bakın! "SİZ" kelimesinin yabancısı!
Ona bunu öğretmeyen ÖĞRETMENİNE de EBEVEYNİNE de EĞİTİM ŞART!
Gerçi Atalarımız; "Eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır!" demişler... Yoksa bu söz doğrultusunda kişide EŞŞEKLİK baki mi kalmış oluyor acaba !?
Adam kelli-felli, yaşlı belli. Ama ağzından "SİZ" çıkmıyor! Kırk yıllık dostmuş gibi "SEN" diyor...
Utanmıyor... Sıkılmıyor...
Evet işte bir eğitim yılı daha başlıyor... Amma ne yazık ki sadece ÖĞRETİM veriliyor. Hiç kimse kusura bakmasın EĞİTİM ya da ÖĞRETİM birlikte verilmiyor. Ben okulda öğrencinin ÖĞRETMENİNE bile SEN dediğine şahit oldum! Olur mu?
Hayat sadece 2x2=4'ten ibaret değil. Ders kitapları İNSANLIĞIN ÖLÇÜSÜ de değil. Belli bir makama, mevkiye getirir amma, insanlıktan nasibini almış olarak göstermez.
Gerçi hoş İNSAN olmasa da makam veya mevki nedeniyle önümüzü ilikletiyor, saygı halleri göstertiyor, bundan olsa gerek zat da kendini DEV AYNASINDA görüyor olmalı!
Sözün Özü!
Biraz olsun kendimize çeki düzen verelim. Çocuklarımıza GENEL AHLAK dersi de verelim... Kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyalım... Ya da "SEN" yerine "SİZ" kelimesini kullandığımızda kendimizi nasıl hissettiğimizin farkına bir varalım... Lezzetine doyamayacağınıza eminim... Lütfen deneyin....

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank