content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Mar

Efendimiz…

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle il genelnde yapılan Ortaöğretim okulları arası “Efendimiz” konulu şiir okuma yarışmasında merkezde bulunan lise öğrencileri katıldı ve yarışma heyecanla, ilgiyle takip edildi.
Jüri üyeleri arasında Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliğini temsilen bizde vardık.
Öncelikle şunu söyleyelim ki; şiiri sevdirmek, şiire ilgi uyandırmak aslında yapılan bu yarışmaları destekliyor, takdirle karşılıyoruz, Şair-Yazarlar Derneği olarak bu tür yarışmaların arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz.
Öğrencilerin kabiliyet ve yeteneklerini geliştirme adına yarışma ve sosyal etkinliklerin devam etmesini istiyoruz.
Çocuklarımız dereceye girsin ya da girmesin teşvik edilmeli; ödüllerle onure edilmelidirler.
Konu “peygamber efendimiz” olunca yarışmaya ilgisiz kalmak bizim için de saygısızlık olurdu. Jüride olmak ayrı bir vebal.
Çocukların o tatlı heyecanına tanıklık ediyorsunuz. Kendi adıma ifade edeyim ki, tarafsız kalma ve onların temiz duygularını istismar etmeme adına oldukça titiz davrandık.
Yorum bu; size göre garklıda olsa adaletten ayrılmadığınız sürece aldığınız karar gerçeğe yakın oluyor.
Biz de bunu yaptığımız kanaatindeyiz.
Şiir okuyan çocuklarımız genelde seçilmiş, okullarının başarıları öğrencileri idi. Bir ikisi hariç çoğu hazırlanmıştı ve başarıyla okullarını temsil ettiler.
Tebrik ediyor, hepsini ayrı ayrı kutladığımı ifade ediyorum. Gönüllerine yüreklerine, emeklerine ve alın terlerine sağlık!
Evet onların hepsi de “Gönüllerimizin Birincileriydi”
Tatlı heyecanlarını alkışlayıp, yürekten kutladığımı belirtmek istiyorum.
Bu çocuklara ödüllerini hem kendi okullarınca hem de çeşitli kurumlarca takdim edilmeli ve başarıları desteklenmelidir.
Çam sakızı çoban armağanı cinsinden de olsa ödüllerle başarıları belgelenmelidir.

ÖĞRENCİLER ÇOK BAŞARILIYDI

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında öğrencilerimiz oldukça başarılıydılar.
Kimler katıldı: Anadolu lisesi’ni temsilen Emine Karataş, Atatürk Sağlık meslek lisesi’ni temsilen Sultan Gürgen, Atatürk Anadolu Lisesi’ni temsilen Gamze Nur Yiğitalp, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi’ni temsilen Elif Arslan, Çamlık Lisesi’ni temsilen Berna Yalçınsoy, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ni temsilen Şahinde Şahiner, teknik ve Endüstri meslek Lisesi’ni temsilen Kazım Satılmış, Ticaret meslek Lisesi’ni temsilen Habibe Coşar, Anadolu İmamhatip Lisesi’ni temsilen Şeyda Büyüksoy, Şehitler Fen Lisesi’ni temsilen Özlem Nur Özkanlı, Sürmeli Anadolu Lisesi’ni temsilen Gamze Şahiner, Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi’ni temsilen Rıdvan Bolataslan katıldı.
Oldukça hoş, güzel, akıcı ve başarılı geçen yarışmada ilk üç dereceye giren çocuklarımız şunlar oldu; Anadolu İmamhatip Lisesinden Şeyda Büyüksoy birinici, Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesinden Rıdvan Bolataslan ikinci, Anadolu lisesinden Emine Karataş da üçüncü seçildi.
Dereceye giren öğrencilerimizi ve okullarını kutladığımı, taktir ettiğimi ifade etmek istiyorum. Son derece başarılıydılar, başarılarını alkışlıyorum.
Ayrıca Şehitler Fen Lisesinden Özlem Nur Özkanlı’yı Atatürk sağlık Meslek Lisesinden Sultan Gürgen’liyi Atatürk Anadolu Lisesinden Gamzenur Yiğitalp’ı başarılarından dolayı kutluyorum.
Diğerleri kötü mü yorumladılar?
Elbette ki hayır!
Hepsi başarılıydı, hepsi heyecanlıydı ve yüreklerini şiire katarak seslendirdiler.
Onların ödüllendirilmesi, onure edilmesi gerektiğini birkez daha ifade ediyorum. Çok da zor değil! Küçük ama unutulmaz hediyelerle bu çocukları onure etmeliyiz.
Çocuklar yıl boyu çalışmaları ile yoruluyor, bitkin düşüyorlar ve monoton bir eğitime tabi tutuluyorlar, onları hayata hazırlamak, kabiliyet ve yeteneklerini geliştirmek için sosyal etkinliklere ağırlık vermek gerekiyor.
Yozgat Milli Eğitimin bu manada kutluyorum, özellikle Ahmet Başar Bey’i tebrik ediyorum emeğini, gayretini esirgemeden yarışmalara ağırlık veriyor.
Çocukların onure edilmesi için calışıyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hedile konusunun da ele alınmasını istiyorum.
Yozgat Şairler Yazarlar Birliğinin imkanları sınırlı, imkanımız olsa bu öğrencilerin tamamına ödül vermek isteriz. Yine de hem merkez yarışmasında, hem de il final yarışmasında dereceye giren toplam on öğrencimize birer hediye almayı seve seve kabul ettiğimiz belirtelim.
Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile irtibatlı çalışım, dereceye giren çocuklarımıza çam sakızı çoban armağanı cinsinden de olsa birer hediye takdim edeceğiz.
Tabii ki yanlarında da üyelerimizce basılan kitaplardan birer hediyemiz olacak…
Evet, bu yarışmada da emeği geçen idareci ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank