content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Ara

Didim’de Güzel Çalışmalar Oluyor….

Didim kabuğunu kırdı...

İnşaat ve Turizm alanında inanılmazları gerçekleştirmeye devam ediyor...

Köyden İlçeye çok hızlı bir geçiş gerçekleştiren Didim'in, bu baş döndürücü hız içerisinde yerleşimini de ihmal etmediğini hepimiz biliyor ve görüyoruz...

Bu hızlı gelişime ayak uydurmak pek kolay olmamakla birlikte bugünkü yerel yönetim, vatandaşın büyük bir çoğunluğuna göre başarılı..

Bana göre de başarılı. Muhalefet tabii ki görevini yapacak. Yapılanları azımsayacak, yeterli bulmayacak. Kendisinin çok daha büyük, çok daha değişik projelerinin olduğunu, bunları yerine getirmek için yerleşik halkın desteğini isteyecek. Bu da pek tabii hakkıdır.

 

Fakat Didim'in gelişimini görmemek, saklamaya çalışmak, hiç bir şey yapılmıyor, şeklinde göstermek de, ne yazık ki muhalefetin elini güçlendirmiyor! Tam aksine inkarcı yerine koyuyor. Çünkü tarafsız bir gözle çevrenize bakarsanız Didim'in nasıl kabuk değiştirdiğini, nerelerden buraya gelindiğini, dolayısıyla yerel idare çalışmasının yadsınamayacağını görmek, o kadar zor olmayacak...

Aydın'ın hiç bir ilçesinde bu denli yoğun bir yol çalışması, cadde ve sokaklarına parke döşenmesi, park ve bahçe alanları oluşturulmasına rastlayamazsınız. Bu söylenenleri ben değil; o ilçelerden gelenler söylüyor. Bizlerin; içerisinde olduğumuz için göremediğimiz, oysa büyük hizmetlerin yapıldığını, büyük gayretlerin sarfedildiğini, her yıl çok farklı bir Didim'le karşılaştıklarını konukların kendileri söylüyor. Turizmin duayeni Hüseyin BARANER bile böyle diyorsa, biraz durup düşünmek ve ondan sonra fırtınaları koparmak gerek!!

İddia edildiği gibi son yıllarda su kesintisi yok. Çamur kalmadı. Her yıl Altınkum'da yaşanan işyerlerini su basmıyor artık. Didim merkezde su taşkınları yaşamıyoruz. Yollarda arabaların  rot-balans ayarını bozan kasisler yok. Şehir içi ulaşımda biraz sorun var amma zamanla o da oturacaktır.

 

Bakınız Türkiye'nin en temiz ilçesi ödülünü alıyoruz! Bunu almak her ilçeye nasip  olmaz! Kimse bunu babası hayrına vermiyor. Kara kaşına, kara gözüne de ödül veren yok! Ne kadar aksini söylerseniz söyleyin, bu ödül söylenenleri silip süpürüyor. Hani derler ya; "gerçekler balçıkla sıvanmaz" diye! İşte öyle bir şey..

Hükümetin katkılarıyla yapılan Didim Akbük yoluna kimsenin bir diyeceği olabilir mi? Bunu nasıl ki; öyle veya böyle eleştirmekle kimse bir yere varamayacaksa, haklı çıkamayacaksa, söyledikleri KOMİK olacak ve abesle iştigal sayılacaksa, Didim'deki gelişmeleri görmezden gelmek, olumlu şeyleri eleştirmekle de bir yerlere varılamaz ve de İNANDIRICILIĞI olmaz. Tabii ki yapılan işlerin yanlışlığı, eksikliği, malzemesi, katkısı, şuyu, buyu eleştirmek en tabii hakkımızdır.

 

Diğer taraftan kabuğun kırılmasında öne çıkan, katkı koyan, kurum ve kuruluşlarımız var! Örneğin; Ticaret Odası bu dönem oldukça faal. Üyeleri için etkinlikler, konferanslar, seminerler, bilgilendirme toplantıları, fuarlara katılım, kurslar.. vs. düzenleyerek yenilikleri yakından takip etmekte. Teşvik'i arttırmakta. Didim Ticaret Odası hiç bir dönem bu kadar etkin olmamıştır...

Ziraat Odası ise başlı başına bir yenilenme ve tanıtım atağı içerisinde. Zeytincilikte Dünya devleri arasına girmekle kalmadı, Türkiye adına girişimlerde bulunuyor, tanıtıma büyük katkı veriyor. Akdeniz ülkeleri Zeytin Birliği yönetiminde yer alarak Didim'in adını Dünya'ya yaymakta çok büyük bir mesafe kaydetti. Zeytinciliği turizmin içerisine sokmaya çalışıp, ayrılmaz bir parçası yapma hedefinde...

Esnaf Odası, kayıtsız esnaf sorununu ısrarla takip etmekte ve belgelendirerek kayıtdışılığın önüne geçmeye büyük çaba sarfetmekte. Ancak Ticaret odasının kanun boşluğundan yararlananların önüne bir türlü geçemediği için şikayetçi. Ticaret Odası  ile anlaşabilirlerse şayet bu sorun da ortadan kalkacak.! Ve 17 ilçe içerisinde Aydın Odalar Birliği'nin yönetiminde de başarıyla yer almakta.

 

Esnaf Kefalet Kooperatifi herkesin bildiği gibi içeriden yaptığı mücadele ile yönetimi devraldığı günden buyana başarılı bir gelişme sergiledi. Kapatılmaktan kurtarılan ve bugün 4 milyon TL civarında verdiği kredilerle esnafın gözdesi bir kurum durumunda.

Şoförler Odası var mı? Var! Sesi soluğu çıkmasa da Başkan ve personelinin maaşını çıkaracak şekilde varlığını sürdürüyor.

 

Bankaların haddi hesabı yok diyeceğimiz kadar fazla... Bir ilde bile bu kadar banka çok nadir görülmekte...

Marketler alabildiğine var. Her köşe başında bir büyük markete rastlamak mümkün...

Yerel gazetelere baktığınızda, Aydın ve ilçelerini kıskandıracak derecede fazla... Güzel, etkileyici, yönlendirici, yazı yazan bir çok yazarımız mevcut.

Sözün Özü!

Didim gerçekten büyük ve olumlu bir değişim içerisinde. Yerel yönetim hizmetlerinden vatandaşın büyük bir kesimi memnun. Biraz da Hükümet yatırımları gerçekleştirilse inanın Didim'i 3 - 5 sene sonra tanımak mümkün olmayacak.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank