content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Eki

Didim Turizm Zirvesinin II.si Yapılıyor…

Biliyorsunuz zirvenin ilkini Palm Wings Beach'te Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY'ın iştiraki ile yapmıştık.

Kültür Bakanı'nın yanı sıra da yine bugün aramızda olacak olan bu işin duayeni, TUIAG Türkiye Temsilcisi Hüseyin BARANER vardı.

Palm Wings'te protokolün yerini almasına rağmen ne yazık ki turizmci 5 yıldızlı otel yetkililerinden başkası yok denecek kadar azdı. Tabiri caizse sayıları bir elin parmaklarını geçmezdi!

Yine öyle mi olacak acaba?

Neden bu duyarsızlık? İlgisizlik?

Burada turizmle uğraşan sadece psikolojik sorunları  5 yıldızlı oteller mi?

Keşke öyle olsa!

En azından 2-3- yıldızlı ya da yıldızsız pansiyon tipi otel yetkilileri gibi HANUTÇULUK yaptırmazlar elemanlarına değil mi!?

Köşe bucak turistlerin ellerinden, kollarından çekiştirip, zorla yemek yedirmeye kalkmaz, çok candanmış gibi (!) davranarak ÖPME tacizinde bulundurmazlar elemanlarını en azından...

Aslında mülki idare ve yerel yönetim caydırıcı cezalar uygulasa böyle olmayacak amma sanırım onlar da artık işi sıkı tutmuyorlar.

Evet Ticaret Odası "kişiye özel" davetiyeler dağıtıyor. Sanırım 2-3 yıldızlı otelleri, pansiyonları, restoranları vs. unutmadılar! Aslında bu tür önemli toplantılarda ev sahibi kurum, bir İMZA DEFTERİ tutar! İştirak eden işletmenin ilgilisi tarafından işletmenin adı yazılır ve imzalanır.

Ben bu konuyu önemsiyorum.

Zira artık BEYAZ ZAMBAK, MAVİ BAYRAK, HİJYEN MUTFAK, ORGANİK GIDA TÜKETİMİ, ZİNCİR OTELLER UYUM PROJELERİ gibi çeşitli dallarda birbirleriyle rekabet eden işletmelerimiz var! Didim için, turizmimiz için onların gösterdiği bu iyi niyet girişimleri desteklemek, en azından KÖSTEK olmamak ve SUİSTİMAL etmemek açısından da bazı şeyleri kayıt altına almakta, zorlamakta, yaptırmakta yarar var diyorum.

Göreceğiz bakalım  bugün kaç işletmemizin sahibi iştirak edecek? Hem de 2.büyük ve de önemli TURİZM ZİRVESİ olmasına rağmen!?

Üstelik Ticaret Odası anonslar ettirmekle kalmadı. Kişiye özel davetiyeler gönderdi... Turizm Altyapı Birliğinin de, Esnaf Sanatkarlar Odasının da, Turizm Derneğinin de, Didim Belediyesinin de sanıyorum genel ve özel davetleri olmuştur!

Buna rağmen kaç kişinin geleceğini hep birlikte göreceğiz.

Turizme bu kadar LAKAYIT olan, çobanlıktan turizme geçen, kendisini TURİZMCİ olarak gören ancak hiç anlamayan başka hiç bir yer bulamazsınız... Turizmden uzak beldelerin hiç bir şeyi yokken, turizm adına bir şeyler üretip, TEKEDEN SÜT SAĞARCASINA ( ! ) turist çekmeye çalışmasına karşılık ilçemiz Didim'de yok yok! Amma İLGİ DE YOK.

Allah her şeyi vermiş.

Deniz deseniz alası var...

Kum deseniz altın gibi...

Örenyerleri deseniz gırla...

Güneş deseniz yılın 12 ayı...

Turizme açık, yatırım yapılacak yer deseniz binlerce dönüm arazi...

Evet bu kadar olanak kimde, nerede var?

Bize düşen sadece bunların farkına varmak ve NASIL, NE YAPILMASI GEREKİR'i öğrenmek! Ancak bunun için hazırlanan bu güzelim zeminleri de işte burnumuzun ucuyla, elimizin tersiyle itiyor, VARLIK İÇİNDE YOKLUK çekiyoruz!

Bu vurdumduymazlığımızla neleri ıskaladığımızı, ya da nelerden vazgeçtiğimizi, gelecek kuşaklardan neleri esirgediğimizi bir görebilsek! Anlayabilsek..

Sözün Özü!

Lütfen PANELE gelelim. En azından konuşulanları dinleyelim. Öneriler bir kulağımızdan girip diğerinden çıksa da, bir iki cümle, bir kaç öğüt mutlaka ki beynimizde yer edecektir! Zira TURİZMCİLİK yapıyoruz! Yani kendimizi, çoban asıllı da olsa (!!) TURİZMCİ zannediyorsak, söylenenleri anlama yeteneğimiz var demektir. Yeter ki iştirak edelim ve İYİ BİR DİNLEYİCİ olalım...

Ne dersiniz?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank