content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Ağu

Didim 17.Barış Şenlikleri…

Bu defa ki BARIŞ ŞENLİĞİ'nin, gelmiş geçmiş diğer şenliklerden farklı olduğunu düşünüyorum...!

Neden?Çünkü ilk kez bu kadar farklılık göze çarpıyor!

Semavi Dinlerin temsilciliklerinden tutun da, verilecek mesajlarda ki Medeniyetlerin kardeşliğine    varıncaya kadar, ABD'nin ısrarıyla komşumuz, kardeşimiz, dostumuz  Suriye halkıyla nedensiz yere girdiğimiz SAVAŞ'tan tutun da, mezhep ayrılıklarının gündeme getirilerek parçalanmamıza, ufalmamıza, sebep olacak neden ve niçinlerin dile getirileceği panellere varıncaya kadar farklı bir şenlik...

Zülfü LİVANELİ, Arif SAĞ ve Erdal ERZİNCAN'ın barış ve kardeşlik türküleriyle başta Diyanet İşler olmak üzere semavi dinlerin mensupları tarafından verilecek kardeşlik, dostluk ve barış mesajları, ben inanıyorum ki tüm ülkede olduğu gibi Dünya'da da yankılanacak ve bunun üzerinden yeni yeni politikalar, yeni çalışmalar ve projeler üretilecektir.

Evet tüm Dünya'ya, Ermenisine, Musevisine, Partiğine, Süryanisine, Müslümanına, barış adına zor kullanan, kan döken, ocaklar söndüren, insanları acımasızca birbirine düşüren ABD'si de PKK'si de bu mesajlardan gerekli dersleri çıkaracaktır, çıkarmalıdır.

Sözün Özü!

Özellikle Kürdüyle, Türküyle, Alevi ve Sünnisiyle hepimizin hak sahibi olduğu, içiçe girdiğimiz, akraba olduğumuz bu topraklar üzerinde BARIŞ'ı sağlamak adına Didim'den atılacak ve her yıl atılmakta olan MESAJ bu defa farklı bir şekilde yerini bulacağından eminim. Değer kazanacağından eminim. Dikkate alınacağından eminim. Çok değerli akademisyenlerimiz olacak, araştırmacı yazarlarımız olacak, mutlaka izleyelim derim. İnşallah gerekli önlemler de şimdiden alınır ve BARIŞ'A GÖLGE DÜŞÜRÜLMEZ.! Zira "kurt puslu havayı sever" derler!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank