content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Nis

Değersiz Geçen Bir Ömür

Değersiz Geçen Bir Ömür Beyhude Yaşanmıştır

Bazı insanlar geçim derdinde iken bazıları gökyüzünün eşsiz maviliğinde uçmakla ya da denizlerin derinlerindeki karanlıklarda yüzmekle meşgul. Ne kadar farklı yaşam ve farklı düşünceler içindeyiz değil mi? Pek çoğumuzda kendini bile bilmeden başkalarını bildiğini sanıyor.

Körü körüne bağlanıyor amacın ne olduğunu bilmeden. Bunları görüp yaşadıkça içimize bir gariplik çöküyor. Haddimizi bilmediğimiz, nerde, nasıl olduğumuzu bilmediğimiz gibi bol keseden atıp dem vuranlarımız da az değil. Her konumda kendilerine pay çıkarıp üstte kalmayı büyüklük sanan ve ne kadar küçüldüğünü göremeyenler de pek çoktur aramızda. Bazılarımız da kazandıkların hesabını yapar kaybettiklerini aklından bile geçirmez. Bu gün varım yarınım ne olacak demez.

Bizlere saçma gelen bu tutum ve davranışlar çoğuna zevk veriyor ve bunu da hiçbir şeye aldırmadan açıkça söyleyebiliyor. Arsızlığın adı mükemmellik olmuş, dürüstlüğün adı enayilik. Hep aynı şeyleri görmek, ben buyum ya da biz böyleyiz sözlerini duymak sıkıyor artık aklı başında insanları. Birde uğruna canımı verebilirim, en yakın dostumdur dediğimiz insanların bizdeki sırası da değişiyor artık.

Öyle oluyor ki susmak gelmiyor artık içimizden. Bizim için kim kıymetli kim değersiz ayıramaz olduk doğrusu. Birilerine yaslanarak kendini güçlü görenlerin sayısı da bir o kadar çoğaldı bu günlerde. Fakat parmağı kurtarmak için kolu feda ettiklerini anlamadılar bir türlü. Yarının ne getireceğini hiç birimiz bilmiyoruz. Bildiğimiz dünü ve bu günü nasıl geçirdiğimizdir.

Bunların değerlendirmesini yaptığımız zaman eksiler, artılar ortaya çıkıyor aslında. Önemli olan bunu bir birinden ayırabilmek. Fakat pek çoğunun işine gelmez bu. Onlar yine işlerine gelenlerin hesabını yaparlar. Birilerinin buyruğu altında yaşamayı kendilerine sanki görev edinmiş gibi sırtlarına da binseler ayrılamazlar onlardan.

Eğer biz kendimizi biliyorsak su gibi olmalıyız bazılarına sakin ve durgun, bazılarına sel gibi olmalıyız öfkeli ve hiddetli, mum alevi gibi olmalıyız bazen de son derece sabırlı tükendiğini görmek için birilerinin. Volkan gibi olmalıyız bazen de şiddetle patlamak için, ama asla kul olmamalıyız bizi yaratandan başkasına. Beden kölesi olabiliriz belki rızkımızı kazanmak, varlığımızı devam ettirmek için. Ama asla beyin kölesi olmamalıyız başkalarının bizi yönetmesi için.

Kendi kararımızı kendimiz vermeliyiz. Beyin kölesi olan insanlar ya yok olmuşlardır ya da başkalarının boyunduruğu altından çıkamamışlardır. Değersiz bir eşya gibi gereksiz görülüp yer işgal etmesin diye atılmışlardır. Öyle ise kişi kendi kararını kendi vermeli, kendi doğrularını yaşamalıdır. Değersiz geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır.

Kişinin kendine bir şey kazandırmadığı gibi çevresine de bir yararı dokunmamıştır. Yeryüzünde ancak bir cisim olarak yer almıştır. Bir ot gibi yaşamaktansa, yaşamamak daha iyi olsa gerek. İnsanın bir duruşu, bir kararı olmalı, edep hayâ olmalı insan da. Olmalı ki geçmişini unutmamalı ve geleceğine sahip çıkmalı.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank