content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Mar

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Yemeğine Tam Destek

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Yemeğine Çukurovaşad Başkanı Harika Ufuk'tan Tam Destek

Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin İş Bankalılar Lokali'nde 24 Şubat 2011 Perşembe günü saat 19.00'da düzenlediği akşam yemeği muhteşem oldu.

Adana'nın seçkin simalarının katıldığı yemekte şiir ve müzik ziyafeti de ruhları doyurdu.ÇED Başkanı Sayın Halise Tekbaş'ın konuklarla birer birer ilgilendiği gecede uzun süredir görüşemeyen dernek üyeleri de buluşma ve görüşme fırsatını yakaladı. Kısa bir süre önce Dörtyol Ağzı Kalaoğlu İş Hanı 7. Kat 22 Numaralı yeni yerine taşınan dernek, büyük etkinliklerini farklı mekanlarda yapma kararını almıştı. 15 Şubat 2011Salı günü saat 18.00'de Dünya Öykü Günü derneğin yeni yerinde kutlanmıştı.Yer darlığı nedeniyle bazı üyelerin zorlukla yer bulduğu etkinlik de çok ses getirmişti.

2011'in ikinci etkinliği olan akşam yemeği, katılanlar tarafından çok beğenildi. Hatta Çukurovaşad Başkanı Şair Yazar Harika Ufuk " Arkadaşlar, bu yemeği ayda bir düzenlesek nasıl olur?" diyerek memnuniyetini bir kez daha dile getirdi.

Yemekte kimler mi vardı? Saymaya nereden başlasam bilemiyorum.Adana'mızın değerli KBB Doktorlarından Sayın Dr. Enver Seçinti ve zarif eşi, Ortopedi Doktoru Sayın Dr. Celal Seçinti, Türk Sanat Müziği ustalarından Udî Mehmet Kıyıcı, gözler üzerine yazdığı güzel şiirleriyle gönüllere taht kuran Selahattin Baysal, Adana'nın önemli isimlerinden Tersakan Toros Dergisi'nin sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eğitimci Şair Yazar Avukat Sayın Ali Ozanemre, Ceyhan ilçemizden Ceyhan Edebiyatçılar Derneği Başkanı Sayın Baki Yıldırım, Kahyaoğlu mahlasıyla tanınan usta şair Sayın Ali Atar,Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin kıymetli üyeleri, politikacılar, çeşitli derneklerin değerli mensupları, şiirseverler, yazarlar, şairler, gazeteciler...Değerli şairlerimizden Sayın Mansur Ekmekçi, Sayın Münevver Düver ve adını sayamadığım pekçok sanatsever oradaydı. Ben de ÇUKUROVAŞAD Başkanı olarak Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin de bir üyesi sıfatıyla katılmış bulunmaktaydım. Benimle birlikte Çukurovaşad üyeleri de yemeğe katılmışlardı. Turizmci Şair Şiir Yorumcusu Sayın Sena Morkal; Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Sayın Seda Kara; İş Adamı Şiir Yorumcusu Ressam Sayın Can Kara, Eğitimci Şiir Yorumcusu Sayın Selma Konuralp, Eğitimci Şiir Yorumcusu Sayın Görkem İkiz de gecenin seçkin konulkarındanlardı.

Bol bol müzik dinlenilen gecede konuklar da şarkılara büyük bir coşkuyla katıldılar. Sayın Dr. Enver Seçinti'nin güzel yorumuyla şiirler dinlendi. Bir yarışmada 2. lik aldığım şiirim "Eksilen Yanım" oldukça alkış topladı. Sayın Mansur Ekmekçi'nin "Kadından Korkmam" adlı esprili şiiri davetlileri güldürdü.Sayın Fuat Duymaz'ın aynı adı taşıyan kitaba adını veren şiiri "İğne Yapraklı Hüzünler" çok beğenildi.Bu arada Sayın Fuat Duymaz'ın 6 Mart 2011 Pazar günü saat 16.00'da Taşmekan'da imza günü var. Dostlara duyuralım istiyorum.

Derneğin genç üyelerinden Eğitimci Şair Yazar Seda Kara tarafından çekiliş yapıldı, hemen hemen her konuğa çam sakızı çoban armağanı türünden hediyeler çıktı. Zaten bizler katkı olsun diye kitaplarımızdan derneğe bağışlamıştık. Edebiyatçının hediyesi de kitap oluyor elbette...

Adanalı olur da halay çekmez mi? Halaylar, çiftetelliler davetlileri neşelendirdi.

Gece biterken içimi bir hüzün kapladı. İstedim ki şiir ve şarkıların ışığıyla aydınlanan gece hiç bitmesin. Maalesef grupça geldiğimiz için çoğunluğun aldığı karara uyarak istemeye istemeye salonu terkettim. Dileğim insanların kişisel hırslarından, bencilliklerinden uzaklaşarak edebiyatın pınarından kana kana içmeleridir. Güzellikler paylaştıkça çoğalıyor.Daha güzel paylaşımlara doğru ilerlerken etkinliğimize katılan, katılamayan herkese aydınlık ve dost günler diliyorum.

Saygılarımla...

HARİKA UFUK

ADANA

25.02.2011

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank