content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Nis

“CHP’nin Halka Açılımı’nı” Pişman Ettirmemek Gerek!

AKP kurmaylarının tabiri caizse DAYATMA vekil tayin etmelerine karşılık CHP oldukça demokratik bir ÜYE ÖN SEÇİMİ ile vekil tayin etmenin yolunu açtı...

Aslında bu tür seçimi, AKP seçmenleri de çok istiyordu! Kendileriyle konuştuğumuz AKP'li arkadaşlar da partinin görevlendirdiği kişilerle ve delegelerle yapılan TEMAYÜLDEN ve MÜLAKATTAN ziyade, CHP'nin uyguladığı böyle bir sistemi istediklerini çok defalar duymuştum. Ancak bu onların sorunu....

CHP'nin uygulamaya koyduğu ÜYE BAZINDA ÖN SEÇİM sistemi gerçekten çok demokratik bir sistem. Liderin iki dudağı arasından çıkacak isim değil yani! Güvensizlik ortadan kalkıyor. Yani Lider seçmenine güveniyor, tabanına inanıyor, seçmeninin sesine kulak veriyor, "her şeye rağmen" demiyor. Dayatma hiç yok!

Lider, kendine de güveniyor. Seçmenin göndereceği isimle, rahatlıkla çalışabileceğini, Liderlik sultası gibi bir endişesinin olmadığını açık ve net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Seçmene düşen şimdi, bu güzellikleri SUİSTİMAL etmeden, gönlünde yatan ismi, kendisini mecliste gururla, övgüye değer temsil edecek olan VEKİLİNİ seçmek için azıcık beyin jimnastiği yapmasıdır!

Seçmen sürenin azlığından, aday adaylarını iyi tanıma fırsatı bulamadığından şikayet ediyor ancak, o kadar da süre az değil.. Aday adaylarını gerek basından, gerek toplantılardan, gerekse kendileri için hazırlanan tanıtım materyallerinden tanıma fırsatı oldu oluyor. Bırakınız bunları, en azından kişinin KİMLERİN KENDİSİNİ TEMSİL EDEMEYECEĞİNİ bile bir bir anlamaya çalışması, belirlemede büyük yardımcısı olacaktır.

Sanıyorum CHP'den 37 aday adayı var! Bunların büyük bir kısmına isim aşinalığı zaten var. Geçen dönemden ismi hatırlananlar da var. Elemek o kadar zor olmayacak. Etiketleri de aşağı yukarı biliniyor. İl de, ilçe de, belde de bu zamana kadar neler yaptıklarını, sosyal faaliyetlerini takip edenler var. Bunları da değerlendirmeye tabi tuttuğunuzda elinizde zaten 7 öncelikli 10 isim kalacaktır. Çok güvendiğiniz bir iki kişiden de bunların yorumunu alsanız inanın ki EN İYİ SEÇİMİ yapacaksınız.

Sözün Özü!

Bence bolca tanıtım broşürü edinmek gerek...Kişileri meslekleriyle, başarılarıyla, tanınırlığıyla, oturup kalmasıyla, girişimcilikleriyle, konuşma üsluplarıyla, insanlara yaklaşımıyla, iş bitiriciliğiyle, becerikliliğiyle, tahsiliyle, insana verdiği değerle ve yarın TBMM'nde yapabileceği, alabileceği görevlerle kıyaslayarak seçmek gerek. Dil bilmesi de artık çok önemli. Oraya sadece bir İSİM göndermekle kalınmamalı.. CHP'yi çok daha güçlü kılacak beyin takımı göndermek gerektiğinden emin olunmalı. Çünkü sorumluluk seçmende. Lider KILIÇDAROĞLU bu işi seçmenine bıraktı! "Ben size güveniyorum. Vekilinizi seçin gönderin" dedi! Öyleyse CHP'nin "HALKA AÇILIMI" olan bu durumunu iyi düşünmek, oraya HALKIN VEKİLİNİ göndermek gerek!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank