content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Ağu

CHP’liler Topluca Ergenekon’a Üye mi Olmaya Gittiler?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde ve öncesinde yaptığı açıklamalarda, “Nerede bu Ergenekon, Ergenekon’a üye olacağım” demişti ya, önceki gün CHP’nin üst kurmay yöneticileri ve 45’e yakın milletvekili ile Silivri’ye sanki örgüte üye olmaya gittiler.
Ve önceki gün Silivri’ye 45’e yakın milletvekilinin katılması, CHP Genel Başkanı Süheyl Batum ve TBMM Gurup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin yaptığı konuşmalar bakınca, şaka gibi düşündüğüm örgüte üye olmak isteğinin sanki hayata geçirmenin tezahürü olarak algıladım(!)

*****
Apoletsiz sivil bir paşa gibi konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, “Arkadaşlarımıza ve bütün    burada yargılananlara da destek olmak için geldik” diyebiliyor. Yargılananlar kimler? Cumhuriyeti bombalayanlar, Danıştay baskının yapanlar, İlhan Selçuk’u öldürmeyi düşünenler, içinde darbe heveslisi paşalar, mafya yöneticileri, Alperen ve Ülkü Ocakları yöneticileri, Hrant Dink’e yönelik azmettiriciler, Jitem’in yöneticileri ve bilcümle darbeci artıkları vede bir dönemin eli silahlı tetikçileri ve azmettiricileri, yöneticileri var.
Apoletsiz sivil paşa Batum ise, tüm yargılananlara destek olmaya geldiklerini söyleyebiliyor. Hayırlı olsun…

*****
CHP’nin TBMM Gurup Başkanvekili Muharrem İnce ise İnce, "Burası bir mahkeme değil, çadır tiyatrosu. Bu çadır    tiyatrosunda sabahtan beri benim dinlediğim tek şey 'Şu telefon konuşmasında ne dedin?', 'Niye biraz sonra dedin', komedi resmen komedi. Susma hakkını niye kullandın gibi sorular. Sokaktaki insanın bile kullanmayacağı şeyler. Böyle bir yargıç böyle bir mahkeme inanın ömrümde ilk kez görüyorum. Şaşkınım” diyerek, bir dönemin derin yapılanmasının yargılandığı, faili meçhul    cinayetlerin sorumlularını aklamaya çalışıyor, onları yargılan mahkemeye “Çadır Tiyatrosu” diyerek davayı bilerek küçümsüyor, kamuoyunu yanıltıyor.

*****
Seçimlerde beni heyecanlandıran CHP gitti, yerine eski CHP’nin hali farklı bir şekilde ortaya çıkıyor. Ya Kemal Kılıçdaroğlu’nun gücü parti içindeki statükoya ve Ergenekonculara gücü yetmiyor yada söyledikleri yalan(!)
İnanın içten söylüyorum, Yeni CHP ve Kılıçdaroğlu beni çok umutlandırmıştı.
İnanın demokratik bir muhalefet zihniyetinin ortaya çıkması, yeni Türkiye için beni heyecanlandırıyordu.
Bu heyecanlı yeni CHP’yi destekleyen yazılar yazdım ve    yazmaya da devam edeceğim.
Ve biliyorum ki, derin Ergenekon’un derin yapılanması var CHP içersinde.
Ve CHP’ye oy verenler içersinde.
Yenilenmenin de oldukça sancılı olduğunu biliyorum.

*****
Kolay değil yeni bir CHP’yi yaratmak…
CHP’nin içersinde ve oy    verenler, tüm yaşananlara rağmen Ergenekon davasının düzmece olduğuna ve orduyu tasfiye hareketi olarak değerlendiriyor.
Ve bunları, darbelerde karşı olan, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de acılar çekmiş yetişkin çocuklar söylüyorlar. 
AK Parti ve İslam karşıtlığı kimilerinin gözlerini kör ediyor.
Bırakın bakmayı, görmenin bile yeterli olduğu koşullarda, üç maymunu oynamaya devam ediyorlar.
Dünya yeni bir döneme girerken, geçmişin siyaset savunuculuğuna soyunanlar, derin yapılanmalarla, faşizmin ağababalarıyla ve uygulayıcılarıyla kol kola görünmekten, tetikçileri, Danıştay saldırısını yapanları savunur konuma gelmekten rahatsız olmuyorlar.

Son söz: CHP’nin yapması gereken Ergenekon davasının yavaş yürümesinden, faili meçhul cinayetlerin faillerinin,, Hrant Dink cinayetini azmettirenlerin ortaya çıkarılmasının takipçisi olması gerekirken, Kılıçdaroğlu’nun ordunun siyasi rolünden arınması gerektiğine ve Genel Kurmay Başkanlığı’nın Sivil Savunma Bakanlığı’na bağlanmasına yönelik açıklamalar yaptığı dönemde Silivri’ye 45 CHP milletvekilinin çıkarma yapması vede yapılan açıklamalar yazık ki, CHP’nin yeni demokratikleşmeye çalışan yüzüne çizik atıyor.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank