content

24 Haz

BYEG’den ‘Ayın Tarihi’

Kısa adı BYEG olan, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün süreli yayınları arasında, ‘Türk Haber Ankara’ve Anadolu’nun Sesi’ Gazeteleri vardı. Bu iki gazete önemli yayın hizmeti ve haber alışverişi sağlıyordu.

Şimdilerde yayınlanmıyor anılan gazeteler.

Bu Genel Müdürlükte çalıştığım yıllarda öğrendiğim yayın başlangıcı 1930’lara dayanan, o günün Genel Müdürlüğünce yayımı başlatılan ‘Ayın Tarihi’ adlı yayın, bir kitap görünümünde, sayfa ağırlığında yayınlanmaya devam ediyor.

2013 yılının 4,5 ve 6. aylarına ait olan ‘Ayın Tarihi 268 sayfayla araştırmacıların bilgilerine, hizmetine sunuluyor. “Bu kitap; Araştırmacılara yardımcı olmak amacıyla, günlük gazetede yeralan siyasi, ekonomik ve sosyal haberler derlenerek hazırlanmakta ve üçür aylık periyotlarda yayımlanmaktadır…

Sözkonusu haberler, ilgili tarih ertesi gününe ait gazetelerde yeralmaktadır” notu dikkat çekiyor kitabın iç kapak arkasında.

Nisan ayı, 1 Nisan olarak başlıyor. Sonra iki Nisan’a ait haber özetleri, kısa cümlelerle veriliyor. Günler böyle sürüp gidiyor, haber özetleri sayfalardaki yerlerinden araştırmacılara sesleniyorlar.

Arkasından Mayıs ayı başlıyor.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili haberler veriliyor. Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ ve Bülent Arınç ağırlıklı haberlerle sürüyor 1 Mayıs haberleri. Arkasından TOBB, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve BDP’ye ait haberler dikkat çekiyor.

Haziran ayına ait haberler 1 Mayıs haberleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan haberleriyle devam ediyor.

Son sayfalardan birinde, ‘Fihrist’ başlıyor. Bu fihristte, Cumhurbaşkanlığı başlığı altında, Cumhurbaşkanlığına ait haberler hangi sayfalarda yeralmışsa, bu sayfaların numaraları veriliyor.

TBMM Başkanlığının haberleri örneğin, hangi sayfalarda yeralmışsa bu sayfaların numaraları verilmeye devam ediliyor.

***

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank