content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

24 Haz

Şirk, Akıldışılıktır!

“İnananlar ve imanlarını bir zulümle bulaştırmayanlar güvenliği hak etmişlerdir ve onlar doğruyu bulmuşlardır.”

Sevgili Okur!

Yukarıdaki Enam Suresi 6/82’de anlatılan Şirk yani çeşitli biçimlerle Allah'a ortak koşmak, Kur’an'da zulüm olarak tanımlanmıştır.(31/13)

Mesela, kendisi hiçbir şey yapmaksızın Peygambe(rle)rin kendisine şefaat edeceğine inanmak veya bazı türbelerdenyada ulu kişilerden yardım dile(n)mek, namazlarda Allah'ın isminden başka isimleri zikretmek, dinin kaynağı olarak Kur’an'a başka kitapları ortak koşmak gibi Kur’an'da anlatılan putperestlikten sakınmalıyız.

5/101’de Kur’an, bizim için gerekli olan her şeyi açıklıyor.

Kur’an'ı yeterli görmeyenler, tıpkı 2/67-71'de anlatılan Yahudiler gibi sorular sormuşlar, cevabını Kur’an'da bulamayınca da peygamber adına uydurdukları yalan-yanlış cevapları apaçık Kur’ana Rağmen(!) "Hadis" diye sunarak din haline getirmişlerdir.

Örnek olarak, tırnağın hangi sırayla kesileceğinden, sakalın kaç karış bırakılacağına, helaya hangi ayakla girileceğinden, hangi taraf üzerine yatılacağına kadar yüzlerce emir ve yasağı içeren bir din oluşturulmuştur (9/31, 42/21) deki kesin ve keskin ayetlere rağmen..

Sizden önce bir topluluk o tip soruları sordu da, o sorularından dolayı kafir oldular.(31/22)

5/1022de, Yahudiler, kendilerine her şeyi açıklayan, tam detaylı olan Allah'ın kitabını (6/154, 7/145, 37/117) yetersiz görerek sordukları sorulara cevaplar olarak Mişna (Söz) ve Gamara (Uygulama) adında dini kaynaklar oluşturdular.

Böylece, Allah'ın dinini tahrif ederek kafir oldular.

Maalesef! Müslümanlar da aynı hataya düşerek, kendilerine her şeyi açıklayan, tam detaylı Kur’an'ı 6/38, 114, 12/111, 16/89) yetersiz görerek Hadis (Söz) ve Sünnet (Uygulama) adında dini kaynaklar oluşturdular ve böylece, mezhep, mezhep, parça parça hatta paramparça oldular (23/52-56, 25/30)

Kur’an'a insan yapısı öğretileri ortak koşanlar tarafından hurafeler ve çelişkilerle dejenere edilen bu dine muhatap olan birçok akıllı ve zeki kişi de maalesef bu mevcut akıl dışılıklardan dolayı dine düşman kesildiler.

Sözlerin En Güzeliyle noktalayalım: “Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan şeytanları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma.”, “Ahrete inanmayanların kalbi ona kansın, ondan hoşlansın ve gerçekten yapmak istediklerini yapabilsinler diye.” (6/112-113)

Düşünüp ibret alanlara selam olsun..

ATATÜRK KÖŞESİ

-Bağımsızlık benim karakterimdir.

DÜŞÜN-TAŞIN

İnanmak, yaşamaktır.

AFORİZMALARIM

-Dostluk yoksa, Sevgi yoksa, Saygı yoksa, dahası da mertlik yoksa, söyle ey dost nedir yaşam!..

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank