content

13 May

Burdurlu Mucidin Güneş Enerjili Motosikleti

Burdurlu Mucit Hüseyin Kayacan Motosikletini Güneş Enerjisiyle Çalıştırıyor

İnsanlar, çalışmalarıyla, bu çalışmaları ve üretimleri içerisindeki yenilikleriyle takdir görüyor, alkışlanıyor. Burdurlu Mucit Hüseyin Kayacan, yeğenim. Teknik alandaki çalışmaları, araştırma ve yenilikleriyle biliniyor. Güneş enerjisiyle ilgili değişik alanlarda araştırmaları uygulamaları var. Bu kez yine güneş enerjisiyle ilgili bir başka araştırması, uygulaması gündemde… Burdur ilimiz merkezinde ofset tekniğiyle günlük yayınlanan Burdur Gazetesinin 24 Nisan 2012 tarihli 19 bin 277 nci sayısının 1 (logonun sağında) ve 4 ncü sayfalarda fotoğraflı olarak verilen “Mucit Kayacan enerji sıkıntısını bitirdi” başlıklı haber aynen şöyleydi:

 

MUCİT KAYACAN ENEJİ SIKINTISINI BİTİRDİ

 

Bilindiği gibi ülkemiz, enerjide dışa bağımlı olmanın sıkıntılarını yaşıyor. Bunun da nedeni enerji üretimi ve sağlanmasındaki tercihler. Bu konuda tercihleri ne yazık ki bilim adamlarımız, halkımız değil, siyasetçilerimiz yapmaktadır.

 

Ülkemiz akarsu, güneş ve rüzgâr açısından sonsuz ve de bedelsiz büyük kaynaklara sahipken, ne yazık ki enerji ve enerji üretimimiz petrole ve doğalgaza bağımlıdır. Ülkemiz güneş cenneti ya, işte mucit Hüseyin Kayacan, güneş enerjisiyle motosikletinin aküsünü dolduracak bir sistem geliştirerek, kendi çapında enerji sıkıntısına son verdi. Ve şimdi de vatandaşları, sanayicileri ve girişimcileri, güneşten enerji sağlama konusuna yönlendirmeye, dikkatlerini güneş enerjisine çekmeye çalışıyor.

 

Kayacan, gazetemize konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Geçen yaz, yaz boyunca şarjlı motosikletimizin aküsünü hiç 220 V luk şebekeye bağlamadan, güneş enerjisiyle şarj ettim. Bunu sağlamak için, güneş panelleriyle birlikte bir düzenek oluşturdum.

 

Burdur, güneş enerjisini aylarca kullanabilecek bir İl. Mevsim yapısı ve coğrafi konumu buna çok müsait. Ben sadece motosikletimin aküsünün şarjı için değil evlerde işyerlerinde elektriğin olmadığı bağ evlerinde, yaylalarda, tarlalarda enerji sağlayabilecek sistemler geliştirdim. Asıl amacım, enerjide bağımlılığa karşı yeni arayışlara öncülük etmek. Ve yenilenebilir enerji sistemlerine dikkat çekmek.

 

Şarjlı motosikletler için geliştirdiğimiz, güneş enerjisiyle akünün dolmasını sağlayan sistem, oldukça da ucuza tarafımızdan kurulabiliyor. Bunun dışında da yine evlerde, elektrik giderini ve masraflarını azaltacak sistemler, oldukça ucuz bedellerle tarafımızdan kurulabiliyor.      Bütün bu konularda vatandaşlarımıza danışmanlık ve teknik sorumluluk hizmetleri verebilmekteyiz. Adliye Caddesi’ndeki Kayacan Bilgisayar işletmemizde, konuyla ilgilenenleri görüşmeye ve çay içmeye bekliyoruz” dedi.

 

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN BİSİKLET YAPTI

 

BURDUR- Burdur’da güneş enerjisi sistemleriyle uğraşan elektronik teknisyeni, elektrikle çalışan bisikleti modifiye ederek güneş enerjisiyle çalışır hale getirdi.

 

Elektronik teknisyeni Hüseyin Kayacan (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, güneş enerjisi teknolojisine ilgi duyduğu için bu alanda çeşitli araştırmalar yaptığını söyledi.

Güneş enerjisi teknolojisinin yüksek maliyet nedeniyle eskiden çok fazla tercih edilmediğini, ancak son dönemlerde kullanımının arttığını ifade eden, Kayacan, kendisinin “Yeşil enerji temiz enerji, hem çevreci hem tasarruflu” sloganıyla elektrikle çalışan bisikletini güneş enerjisiyle çalışır hale getirmek için çalışmaya başlattığını kaydetti.

 

Kayacan, “Elektrik sistemini hiç bozmadık, sisteme ilave olarak güneş paneli taktık ve elektrik üretimi sistemini kurduk. Bisiklete prizden değil güneş panelinden elde ettiğimiz elektriği şarj ettik ve bu şekilde çalıştırdık” dedi. (AA-Belde Gazetesi, Ankara, Ses 15 Gazetesi, Bucak, 05.05.2012)

 

TELEVİZYON KANALLARI MUCİT BKAYACAN’IN PEŞİNDE

 

24 Nisan 2012 tarihinde “mucit Kayacan enerji sıkıntısını bitirdi” başlığı ile gazetemizde yayınladığımız haberden sonra, Kayacan Bilgisayar’ın sahibi Hüseyin Kayacan, televizyon kanallarının aradığı isim oldu.

Haberimizden sonra, önce TRT, Hüseyin Kayacan ile gerçekleştirdiği çekimi ana haber bülteninde yaklaşık 5 dakika zaman ayırarak yayınladı. Ayrıca,TV NET ve TGRT kanalları da Hüseyin Kayacan’la görüşme ve yayın yaptılar. (Burdur Gazetesi, 04 Mayıs 2012)

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank