content

22 Ağu

Burdur – Bucak’dan ‘Ses 15’ Gazetesi

Bana gelen gazetelerimizin sayfalarındaki gezintimi sürdürürken, Anadolu Basını içerisindeki haber akışı, makale yazarlarının genel görüntüsü ve gazetecilik anlayışı net olarak ortaya çıkıyor.Bugün sütunumun konuğu gazete, Burdur ilimizin Bucak ilçesinde 8 sayfayla günlük yayınlanan ‘Ses 15’ Gazetesi.

13. yayın yılı içerisinde olan ‘Ses 15’ Gazetesinin, 2 bin 456, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ve 2 bin 457. sayıları masamda. Şimdi ‘Ses 15’in bu sayılarının sayfalarında bir gezinti yapmak istiyorum:
 
Ses 15’in kimliğine bakalım öncelikle; Sahibi: Bucak Radyo TV A.Ş, Yazı İşleri Müdürü: Duray Çitekçi, Sayfa Editörü: Hüseyin Dilek, Muhabirler: Mehmet Gökdoğan, Hatice Güner, Burdur Temsilcisi: Nuri Yıldırım. Tlf:0248-3256140.
‘Ses 15’ Gazetesinin elimdeki sayılarındaki makale yazarlarına bakıyorum. Bunların isimleri: Bu satırların yazarı İsa Kayacan, Osman Erenalp, Av. Mehmet Ali Alagöz, Kahraman Köktürk. Ayrıca, Mizah, fıkra, karikatür, komik, özlü söz sayfası.
Şimdi makale yazarlarının yazılarından kısa cümleler alarak devam edelim:
1. Çocuk eğitimi, mermer üzerine ağaç dikmeye benzer. Hiç de kolay değildir çocuk yetiştirmek. Bunda bazıları başarıya ulaşır, bazıları ulaşamaz. Bazıları da umursamaz akışına bırakır (Av. Mehmet Ali Alagöz)
2. Bu sene Balkan Savaşlarında uğradığımız acının 100.Yıldönümü. Bu konuya doğrusunu söylemek gerekirse önce gazeteci Nevval Sevindi çekti (Kahraman Köktürk)
3. Kim zarar görmüş ki istişareden?. Ne yazık ki ara eleman oldular bu kadar karmaşa arasında. O kadar iş yükü bindirildi üzerlerine (Osman Erenalp)
4. Yusif Hasenbey, Azerbaycanlı şair ve yazarlardan biri. 2003’lere dayanan bir merhabamız var. Yenilerde bir kitabı geldi Yusif Hesenbey’in. Adı: Mehebbetli Dünyamız (İsa Kayacan).
Yazımızın bu bölümünde, ‘Ses 15’ Gazetesinin masamızda bulunan sayılarında yer alan sosyal içerikli (siyasi olmayan) haberlerden bazı başlıklar aktaralım istiyorum:
- Domates üretimi bol olunca, satıcı üzüldü, alıcı sevindi/Bucak’ta doğum sayısı azaldı, ölüm sayısı arttı/Gönüllü kan bağışçılarını madalyalar verildi,
- Bucak’ta bir ilk: Bucak Belediyesi Oğuzhanspor’un tarihini kitaplaştırdı (Oğuzhan spor’da ilk göğüs reklamı veren sponsor olan işadamı Mehmet Cadıl’ın sahibi olduğu Mercan Akü’dür- Kulübün ilk başkanı emekli polis memuru Kâzım Öğdem’dir)
- Mermer atıkları sanat eserine dönüşüyor/Bu yıl kiraz verimi düşük / Kocaaliler’de kanalizasyon ve dere ıslahı çalışmaları sürüyor / Seydiköy Orman Deposunda yangın tatbikatı düzenlendi,
- Bucak Halk Kütüphanesinden bu yıl 9 bin 362 kişi faydalandı / Burdur’da sezaryen oranı yüzde 16’ya düştü / Doğal göllerin sadece adı kaldı / Şap hastalığına karşı aşı yapıldı / Futsal Turnuvasında şampiyon,. Milli Eğitim takımı / Kablo hırsızları suçüstü yakalandı..
***

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank